Odp: Pomoc z komputerem - 25/11/2015 21:41
Potrzebna pomoc w zakupie laptopa. Będzie używany przez 50 letnich rodziców, tak więc na pewno nie jest im potrzebny laptop do gier. Jedynie do użytku domowego, przeglądanie internetu może youtube. Jedyne wymagania to koszt do 1600 zł i matryca 17 cali.
Możecie coś doradzić
Odp: Pomoc z komputerem - 04/12/2015 14:11
Taki problem. Wszystko co pochodzi z twittera (linki, widgety itp) nie wyświetla mi się poza twitterem. Sam twitter działa bez zarzutu, jednak na innych stronach jak są wrzucane zdjęcia/obrazki z twittera nie wyświetlają się one, tak samo jak widget Twittera na stronach/blogach. Co może go blokować? Adblock i antywirus sprawdzony.
To już można dojść, że to wina Firefoxa, a więc wejdź w aktualizacje wtyczek i dodatków i zaktualizuj je (albo samego Firefoxa jak masz starszą wersję).
Odp: Pomoc z komputerem - 23/03/2016 21:06
Panowie pytanie
Otóż kupiłem nową górną obudowę do laptopa Asus. Muszę wymontować ze starej płytkę touchpada. Wie ktoś jak to zrobić. Czy to jest przymocowane do obudowy przy pomocy jakiegoś kleju, taśmy czy jak. Nie chcę sobie uszkodzić
Odp: Pomoc z komputerem - 25/03/2016 21:48
Laptop. Podłączam słuchawki/głośnik zewnętrzny i nic się nie dzieje. Głos dalej leci z laptopa. Wcześniej automatycznie przechodziło na podłączony sprzęt + wyskakiwało okno z możliwością wyboru skąd ma lecieć dźwięk. Teraz okno nie wyskakuje i dźwięk leci dalej z laptopa. Sterownik sprawdzony, zaktualizowany. Gniazdo się skopało czy to coś innego?
Laptop. Podłączam słuchawki/głośnik zewnętrzny i nic się nie dzieje. Głos dalej leci z laptopa. Wcześniej automatycznie przechodziło na podłączony sprzęt + wyskakiwało okno z możliwością wyboru skąd ma lecieć dźwięk. Teraz okno nie wyskakuje i dźwięk leci dalej z laptopa. Sterownik sprawdzony, zaktualizowany. Gniazdo się skopało czy to coś innego?
jaki system, marka laptopa? czy w panelu sterowania sluchawki/głośnik są podłączone czy nie wykrywa w ogole?
jaki system, marka laptopa? czy w panelu sterowania sluchawki/głośnik są podłączone czy nie wykrywa w ogole?
Windows 8.
Packard Bell Easynote ENTF71BM
W panelu nie wykrywa, są tylko głośniki systemowe.
Przestało działać tak z dnia na dzień, nic nie było zmieniane. Laptop ma rok, gniazdo wygląda ok.
Odp: Pomoc z komputerem - 30/07/2016 13:01
Panowie- mam spory problem. Wlaczylem aktualizacje windows 7 do windows 10. Pobieralo, sprawdzalo, zaczelo instalacje nowego windowsa. Po godzinie poszedlem i zainstalowane bylo z 12% i napis, ze komputer bedzie sie kilkukrotnie automatycznie resetowal. Po kolejnej godzinie jak podszedlem do kompa mialem czarny ekran i napis jak by w DOSie "missing operating system". Wylaczylem komputer, wlaczylem ponownie- od razu po napisie "ASUS" wyskoczyla ponownie informacja ze brak systemu operacyjnego. Nie mozna nic wpisac, ani zrobic na tym ekranie, zadne przyciski nie dzialaja.
Mial ktos z Was taki przypadek? Wie ktos jak przywrocic system? Na dysku mam sporo waznych i potrzebnych plikow. Nie mam tez mozliwosci podlaczenia drugiego komputera ani dysku przenosnego.
Prosze o pomoc!
Panowie- mam spory problem. Wlaczylem aktualizacje windows 7 do windows 10. Pobieralo, sprawdzalo, zaczelo instalacje nowego windowsa. Po godzinie poszedlem i zainstalowane bylo z 12% i napis, ze komputer bedzie sie kilkukrotnie automatycznie resetowal. Po kolejnej godzinie jak podszedlem do kompa mialem czarny ekran i napis jak by w DOSie "missing operating system". Wylaczylem komputer, wlaczylem ponownie- od razu po napisie "ASUS" wyskoczyla ponownie informacja ze brak systemu operacyjnego. Nie mozna nic wpisac, ani zrobic na tym ekranie, zadne przyciski nie dzialaja.
Mial ktos z Was taki przypadek? Wie ktos jak przywrocic system? Na dysku mam sporo waznych i potrzebnych plikow. Nie mam tez mozliwosci podlaczenia drugiego komputera ani dysku przenosnego.
Prosze o pomoc!
Wystarczy jakas plytke instalacyjna z Win7/8/10 - i zainstalowac bez formatowania - tak najszybciej odzyskasz dane.
A jesli masz partycje recovery i to jest laptop ASUSA to od razu po wlaczaniu laptopa wciskasz F9 az do oporu - tak przynajmniej przez chociaz 30-40 sekund a jak sie nie da to jedynie instalka na DVD.
Na 0,01% moze byc tez dysk uszkodzony ale bardzo w to watpie skoro to sie stalo akurat przy upgrade do Windowsa 10.
Praktycznie żadne poza tym że jest minimalnie szybszy od Windows 8. No i przede wszystkim nie ma kafelków denerwujących - ale można i nawet zlikwidować w Windows 8.
Prosze o pomoc!
Wystarczy jakas plytke instalacyjna z Win7/8/10 - i zainstalowac bez formatowania - tak najszybciej odzyskasz dane.
A jesli masz partycje recovery i to jest laptop ASUSA to od razu po wlaczaniu laptopa wciskasz F9 az do oporu - tak przynajmniej przez chociaz 30-40 sekund a jak sie nie da to jedynie instalka na DVD.
Na 0,01% moze byc tez dysk uszkodzony ale bardzo w to watpie skoro to sie stalo akurat przy upgrade do Windowsa 10.
Dzięki, po robocie od razu to sprawdze. Mam Asusa i jak go kupowałem to nie było płytki z Windowsem wiec jest szansa, ze się uda
Co do różnicy to w szybkosci jest ogromna...komp u rodziców po uruchomieniu nim można było włączyć przeglądarkę mijało z dobre 10min...po aktualizacji to mniej niż minuta...
Taki problem. Wszystko co pochodzi z twittera (linki, widgety itp) nie wyświetla mi się poza twitterem. Sam twitter działa bez zarzutu, jednak na innych stronach jak są wrzucane zdjęcia/obrazki z twittera nie wyświetlają się one, tak samo jak widget Twittera na stronach/blogach. Co może go blokować? Adblock i antywirus sprawdzony.
Sciagnac, zainstalowac oraz przeskanowac ADWCLEANER.
Odp: Pomoc z komputerem - 26/12/2016 14:56
Jestem za granicą i chciałbym oglądać polskie VOD czy materiały video - czy jest jakiś darmowy sposób na to (ominięcie blokady regionalnej)?
Mój system to windows 7 64, przeglądarka Firefox.
Ostatnio edytowany przez: db1948, 26 grudnia 2016, 15:05 [1 raz(y)]
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.