Mam taki problem. Laptop nie chce sie wlaczyc, zero odzewu na przycik power, podlaczajac do pradu rowniez nic. Nawet kontrolka sie nie pali przy podlaczonym do pradu mimo ze zawsze sie palila. Jaka moze byc tego przyczyna?
Uklad zasilajacy na plycie glownej padl.
Drogi koszt wymiany może byc? da rade samemu to ogarnac ?
No samemu nie dasz rady raczej, no chyba ze jestes elektronikiem
Tak, zazwyczaj takie naprawy sa bardzo drogie zaczynajace od minimum 200zl do 600-700zl w zaleznosci od stopnia uszkodzenia - byc moze cala plyta glowna trzeba wymienic, roznie to bywa.
Podejdz do www.mkinfo.pl - moze Ci cos ogarnie taniej.
Odp: Pomoc z komputerem - 26/05/2015 17:27
Po wybudzeniu komputera z uśpienia często znika mi głos, dopiero restart komputera pomaga.
Jakieś pomysły jak to rozwiązać bez resetowania?
Windows7
Otóż mam zewnętrzny dysk zaszyfrowany przez symantec endpoint encryption i kurna na smierc zapomnialem hasla (tudzież zmieniałem kompa i chyba jakiś inna wersja symanteca jest zgrana) a mam tam mega duzo waznych i przydatnych rzeczy, no i tu moje pytanie czy może jakimś cudem ktoś z was 1) wie jak to odszyforwać; 2) zna kogoś kto wie jak to odszyfrowac i by pomógł - oczywiście za dwie pierwsze opcje sie odwdzięczę wielce 3) zna jaką firmę (czy coś takiego ) która profesjonalnie za hajs się takimi rzeczami zajmuje.
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Panowie, mam problem, na którego rozwiązaniu mega mi zależy
Otóż mam zewnętrzny dysk zaszyfrowany przez symantec endpoint encryption i kurna na smierc zapomnialem hasla (tudzież zmieniałem kompa i chyba jakiś inna wersja symanteca jest zgrana) a mam tam mega duzo waznych i przydatnych rzeczy, no i tu moje pytanie czy może jakimś cudem ktoś z was 1) wie jak to odszyforwać; 2) zna kogoś kto wie jak to odszyfrowac i by pomógł - oczywiście za dwie pierwsze opcje sie odwdzięczę wielce 3) zna jaką firmę (czy coś takiego ) która profesjonalnie za hajs się takimi rzeczami zajmuje.
komputer - 21/07/2015 22:07
czesc,
mysle o zakupie nowego komputera, co mozecie polecic najlepszego do grania? widzialem niskie ceny widzialem na https://sknerus.pl/. Tylko nie wiem na jakie modele zwracac uwage co radzicie?
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
czesc,
mysle o zakupie nowego komputera, co mozecie polecic najlepszego do grania? widzialem niskie ceny widzialem na https://sknerus.pl/. Tylko nie wiem na jakie modele zwracac uwage co radzicie?
A do czego laptop ma sluzyc glownie ?
Lepiej brac pod uwage jedynie czy ma dysk SSD minimum 32gb w gore, jezeli do gier to musi miec dedykowana karte graficzna - min 2GB. Oczywiscie podstawa to i7 core.
A jaka marka to juz raczej obojetnie bo kazda marka jest taka sama i prawie takie same zasady gwarancji. To ze sie doczytasz na forumach ze inni lubia Asus, inni wola Lenovo a jeszcze inni itd.. poprostu to jest MIT ze jakas marka jest najlepsza.
Dla mnie najwazniejsze sa te:
i7
SSD
wielkosc ekranu
wykonanie laptopa
jezeli do gier to dedyk - i przy tym 2 razy wiecej pradu, jezeli brak gier to nie brac juz dedyka
Używają tego samego WIFI - jakie są możliwości puszczenia obrazu z laptopa (pulpitu, nie samych plików czy katalogów) na TV? Za pomocą jakiegoś programu (jeśli tak to jaki)? Zależy mi na tym, żeby odbyło się to bezprzewodowo.
Używają tego samego WIFI - jakie są możliwości puszczenia obrazu z laptopa (pulpitu, nie samych plików czy katalogów) na TV? Za pomocą jakiegoś programu (jeśli tak to jaki)? Zależy mi na tym, żeby odbyło się to bezprzewodowo.
Gdyby chodziło o komórkę/tablet to bardzo przyzwoicie działa screen mirroring. Przy lapku podejrzewam, że bez dodatkowego urządzenia nie da rady. Poczytaj o Wireless Display.
Odp: Pomoc z komputerem - 09/09/2015 10:09
Czytałem właśnie, ale na razie aż tak na tym mi nie zależy, żeby wykładać pieniądze na dodatkowe urządzenie. Niemniej dzięki za radę
A do czego laptop ma sluzyc glownie ?
Lepiej brac pod uwage jedynie czy ma dysk SSD minimum 32gb w gore, jezeli do gier to musi miec dedykowana karte graficzna - min 2GB. Oczywiscie podstawa to i7 core.
A jaka marka to juz raczej obojetnie bo kazda marka jest taka sama i prawie takie same zasady gwarancji. To ze sie doczytasz na forumach ze inni lubia Asus, inni wola Lenovo a jeszcze inni itd.. poprostu to jest MIT ze jakas marka jest najlepsza.
Dla mnie najwazniejsze sa te:
i7
SSD
wielkosc ekranu
wykonanie laptopa
jezeli do gier to dedyk - i przy tym 2 razy wiecej pradu, jezeli brak gier to nie brac juz dedyka
Polemizowałbym czy i7
Przy ograniczonym budżecie dostaniemy jedynie i7 z końcówką u, a więc tę gorszą wersję, ale i powszechniejszą, żeby mieć procka MQ lub HQ to 3500 tysiąca trzeba mniej więcej mieć za laptopa.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.