Odp: Pomoc z komputerem - 27/01/2014 09:04
Dlatego proszę o zrzuty Niektórzy robią sobie downgrade np. z Visty do XP myśląc, że wszystkie aplikacje będą działać, a tu lipa
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Odp: Pomoc z komputerem - 10/02/2014 15:37
Zna się ktoś na programowaniu VBa w Excelu? Potrzebuję, żeby ktoś rozwiązał mi zadanie ( składające się z 4 pkt.), bo jest mi to potrzebne na jutro- na zaliczenie.
Odp: Pomoc z komputerem - 22/02/2014 12:57
Jak to się pięknie dziś rano wstawało... ale do rzeczy. Zna się ktoś na głośnikach do komputera? Jakieś 2.1 do 200zł tak do posłuchania muzyki.
Odp: Pomoc z komputerem - 11/03/2014 16:06
Posiadam Kaspersky Internet Security. Co roku kupuje aktualizację na 3 komputery. Jak to jest z tym kodem aktualizacyjnym? Czy mogę go używać na kilkunastu komputerach? Czy tylko na tych 3? W sumie jak sprawdzą czy używam tego kodu na 3 czy np na 20 komputerach? Może mi to ktoś wyjaśnić? Bo może nie warto kupować na 3 stanowiska tylko na jedno...
3 stanowiska - na 3 bedzie dzialac, powyzej moze skutkowac zablokowaniem calkowicie kodu i na zadnym stanowisku nie bedzie dzialac - niewiem jak jest w przypadku kasperskiego ale tak jest w przypadku AVG czy NOD32.
Odp: Pomoc z komputerem - 11/03/2014 20:41
Przy starcie systemu wywala mi BIOS i każe wciskać F2 żeby się komp uruchomił. Do tego zeruje mi się data i godzina. To wina rozładowanej bateryjki czy coś innego, jak myślicie?
Odp: Pomoc z komputerem - 31/03/2014 11:23
linux was uratuje chłopaki można wchodzić na każdą stronkę bez ryzyka że złapie się jakiegoś wirusa, dodatkowo jakby ktoś chciał całkowicie anonimowo korzystać z internetu bez bycia inwigilowanym przez policję itp. polecam dystrybucję Tail działającą w sieci TOR.
Odp: Pomoc z komputerem - 02/04/2014 20:24
Sytuacja wygląda tak.
Neostrada 10 mb, wszystko hula jak trzeba, stronki się otwierają, pliki pobierają. Ostatnia była jakaś awaria - naprawiona, łącza posprawdzane przez technika powinno być wszystko ok.
Niestety gdy zassysam coś przez torrenta, to po jakimś czasie zrywa sesje - nie ściąga i brak neta. Muszę albo resetować router, albo wejść przez 192.168.0.1 do konfiguracji rutera i tam się rozłączyć i ponownie połączyć. Macie pomysł czemu tak się dzieje i co z tym zrobić?
Aha - może się przyda - ruouter to netgear DGN1000.
Ostatnio edytowany przez: Plum, 2 kwietnia 2014, 20:39 [1 raz(y)]
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Przez wifi. Generalnie problem występuje gdy tylko mam włączony program torrenta - nawet jak udostępnia coś przy minimalnych prędkościach, to i tak po jakimś czasie neta brak. W routerze wygląda to tak, że jest połączony - ale w przeglądarce nie otwierają się strony, transfer torrenta zamiera. Jak się rozłączę i ponownie połączę internet wraca.
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Odp: Pomoc z komputerem - 12/08/2014 22:19
Proszę o pomoc forumowych ekspertów komputerowych. Rzecz się dzieje w laptopie firmy Asus, model F550L, system operacyjny windows 8.1 64bit. Kursor porusza się sam, beż żadnej ingerencji co kilka minut. Bez względu, czy jest podłączona mysz, czy też nie. Aczkolwiek, z podłączoną myszką jest lepiej, gdyż chociaż reaguję na sterowanie. Natomiast touchpad zawiesza się i nie reaguję prawidłowo na dotyk. Dodam, że sprzęt kupiłem dosłownie dwa dni temu i oprócz wgranych kilku filmów i muzy nic więcej instalowałem. Ktoś ma jakieś pomysły?
Odp: Pomoc z komputerem - 12/08/2014 23:06
Ja z kolei po wyłączeniu laptopa Toshiba (system normalnie się wyłącza) ale jak już ekran zgaśnie wentylator zaczyna mocno pracować i tak kręci się cały czas dopóki nie wyłączę kompa wyłącznikiem. Co to może być?
ps czy te temperatury nie są za wysokie?
Ostatnio edytowany przez: db1948, 13 sierpnia 2014, 22:58 [1 raz(y)]
Odp: Pomoc z komputerem - 13/08/2014 22:28
Tablet. Da się kupić coś dobrego za 500-600zł? Głównie potrzebne do internetu i streamów. Poleci ktoś coś sprawdzonego co posłuży bezawaryjnie i nie będzie się wieszał co chwila?
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.