Mam problem z netem na nowym laptopie. Generalnie miecha temu kupiłem nowego laptopa 1,8GH intel pentium procesor, 4GB ramu /500 gb hd system windows 8. I chodzi o to ze np przy odpalaniu filmików na yt jest spore buforowanie do conajmniej połowy a jak wlaczam filmik (obojetnie jaki to po kilku sekundach klatkuje mi filmik, nie ma plynnosci). Sprawdzałem polaczenie z netem na speed tescie mam 1 MB (nie duze) poszedlem z laptopem do znajomego i u niego spr. Na jego laptopie na speed tescie wychodzi 8mb u mnie dalej przy podlaczeniu do jego neta rowniez 1MB. Nie wiem o co chodzi nie znam sie za bardzo na kompach. Moglby ktos ogarniety pomoc w tej sprawie.
sprawdz na innych testach np.
http://www.test.mm.pl
http://test-lacza.pl/
i jakie wyniki ?
jest to samo. nie wiem co to za przyczyna. bylem u znajomego i na jego laczu przetestowalismy to u mnie dziwne ograniczenie a u niego normalnie smiga net pokazuje 8MB i jest ok. u mnie dziwne klatkowanie i nie plynne odtwarzanie chociazby filmików. nie wiem co moge z tym zrobic. skoro komp nowy, w domu koleszki smiga to bez zarzutów a tylko jak podepne swojego laptopa to jest to samo co u mnie. jest chociazby jakis pomysl co mozna z tym zrobic bo srednio sie w tych sprawach orientuje.
Byc moze nie masz zainstalowanego sterownika do karty graficznej, jest standardowa tylko i dlatego moze byc takie klatkowanie nie majace nic wspolnego z internetem. Jak pisalem przyczyn moze byc wiele
Szczerze to nie wiem, lapa kupilem w rtv euro agd (szczerze to nie polecam bo mialem z nimi niemiłą przygode i kazdemu odradzam ta sieciowke) Nic nie instalowałem zadnych sterowników. Podam ci model jak wroce z pracy po 17. i z gory dzieki w zaangazowanie i pomoc. szacunek
od razu jak wrocisz z pracy to zobacz od razu co tam masz:
MENU START ---> PANEL STEROWANIA ---> SPRZET I DZWIEK ---> MENEDZER URZADZEN ---> kliknij na KARTY GRAFICZNE i napisz co tam masz
mam takie cos :
BCM43142 Wireles Network Adapter
Bluetooth device(personal area network)
Bluetooth device(RFCOMM Protocol TDI)
Microsoft Kernel Debug Network Adapter
Realtek PCIe GBE Family Controller
sprawdzalem to w opisac jak wejde na poszczegolne ze wszystkie urzadzenia dzialają poprawnie. wchodzac na kazdy dalem aktualizuj steronik wybrałem opcje on line i zalecane i wszedzie ze mam aktualny...;/
podales karty sieciowe a nie karty graficzne
hehe sorry - juz pisze
Intel R HD Graphics
NVIDIA GeForce GT 740M
Model laptopa to Sony Vaio Intel Pentium CPU 2117U 1,8GHz
Odp: Pomoc z komputerem - 09/01/2014 21:24
windows 8 , net z smsnet.pl pakiet podstawowy na ich stronce jest 8MB bo place 39zl za neta plus 59zl za kablowke. a ma speed testach wyskakuje 1MB z kawalkiem ale ogolnie mniej niz 2MB.
windows 8 , net z smsnet.pl pakiet podstawowy na ich stronce jest 8MB bo place 39zl za neta plus 59zl za kablowke. a ma speed testach wyskakuje 1MB z kawalkiem ale ogolnie mniej niz 2MB.
Ciezko tak ogolnie o diagnoze, musialbys mnie wpuscic jutro zdalnie za pomoca Team Viewer ( opisalbym na mailu na czym to polega ) albo niewiem, smsnet.pl kijowy troche internet - znam tego dostawce itd. jak masz na umowie 8mb to i musisz miec 8mb i tyle
Ciezko tak ogolnie o diagnoze, musialbys mnie wpuscic jutro zdalnie za pomoca Team Viewer ( opisalbym na mailu na czym to polega ) albo niewiem, smsnet.pl kijowy troche internet - znam tego dostawce itd. jak masz na umowie 8mb to i musisz miec 8mb i tyle
Dzieki za pomoc. Juz sobie poradzilem jesli chodzi o klatkowanie i plynnosc filmikow. Nowe sterowniki do karty graficznej znajomy mi podeslal i chodzi bez zarzutow. Jeszcze tylko zadzwonie do dostawcy z netem i popytam o wlasciwa predkosc. Bardzo mi pomogles. Wielkie dziekowki
Odp: Pomoc z komputerem - 12/01/2014 12:47
Mam plyte dvd z filmem. Jak ja wkladam do kompa to nie otwera mi sie zadne menu ani nic z tych rzeczy, w folderze audio nie widze plikow, w video jest sporo krotkich filmikow i jeden dlugi, problem jest jednak taki, ze jest po angielsku, a w programie nie widze opcji wlaczenia lektora. Używam KMplayer. Jaki jest dobry program do odtwarzania takich plyt w kompie- aby bylo menu itp?
Mam plyte dvd z filmem. Jak ja wkladam do kompa to nie otwera mi sie zadne menu ani nic z tych rzeczy, w folderze audio nie widze plikow, w video jest sporo krotkich filmikow i jeden dlugi, problem jest jednak taki, ze jest po angielsku, a w programie nie widze opcji wlaczenia lektora. Używam KMplayer. Jaki jest dobry program do odtwarzania takich plyt w kompie- aby bylo menu itp?
Potem sciagnac ComboFix - zainstalowac i uruchomic do konca niech zeskanuje, zrestartuje kompa i wtedy masz juz na 99% czysty komp
LINK -> ComboFix
A na koniec jak Cie denerwuja reklamy POP UP ( flashowe ) to do przegladarki Chrome/Firefox ( Internet Explorer odpada bo to najwiekszy syf ) sciagnac mozna wtyczke ADBLOCK
LINK -> AdBlock
I wtedy masz swiety spokoj. Z doswiadczenia wiem ze jeszcze bedziesz mial karty z biezaca dziwna wyszukiwarka to musisz manualnie w ustawieniach przegladarki - rozszerzenia i polikwidowac ktorych nie znasz.
Odp: Pomoc z komputerem - 17/01/2014 18:12
Tabela stworzona w excelu w domowym komputerze pokazuje liczby we wszystkich kolumnach , natomiast na komputerze w pracy w niektorych rzedach kolumn zamiast liczb jest ciag znaków ###...
Domyslam sie ze trzeba po prostu poszerzyc kolumne ?? ? Tyle tylko ze w tym biurowym komputerze sie nie da nic zrobic z tymi kolumnami sa tak jakby poblokowane ..Czy da sie cos z tym zrobic :> ?
Tabela stworzona w excelu w domowym komputerze pokazuje liczby we wszystkich kolumnach , natomiast na komputerze w pracy w niektorych rzedach kolumn zamiast liczb jest ciag znaków ###...
Domyslam sie ze trzeba po prostu poszerzyc kolumne ?? ? Tyle tylko ze w tym biurowym komputerze sie nie da nic zrobic z tymi kolumnami sa tak jakby poblokowane ..Czy da sie cos z tym zrobic :> ?
Podejrzewam ze to przez inna wersje pakietu Office
Ale pewien nie jestem bo malo siedze w Excelu
Odp: Pomoc z komputerem - 20/01/2014 12:44
Miałem to ostatnio. Wchodzisz w java configure, coś takiego. I w zakładce security dajesz suwaczek na sam dół (medium bodajże)
### to oznacza, że liczba nie mieści się w kolumnie. A poszerzyć nie możesz czemu? Masz wyłączony tryb edytowania? Najlepiej zrób screena albo podeślij plik.
Odp: Pomoc z komputerem - 26/01/2014 16:53
Taka akcja:
- usunąłem wszystkie partycję
- na stworzonej jednej partycji zainstalowałem Windows XP
- wszystko niby jest ok, ale...nie mogę nic zainstalować (sterowników, programów itp). Wyskakuje komunikat, że czegoś tam brakuje (zależnie co chcę zainstalować). Np kernel32 mimo, że taki plik znajduje się w /system32.
Jak dla mnie symptomy wskazują na zwaloną instalację Windowsa lub brak formatu partycji przed instalacją. Druga możliwość to sam problem z plikami programów, może próbujesz instalować aplikacje 64-bitowe które nie są kompatybilne.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.