Laptop czy stacjonarny? W laptopach często jest przycisk na obudowie do włączenia/wyłączenia Wifi.
W menadżerze urządzeń usuń karte sieciową tą która jest Wireless i przygotuj sterownik, najlepiej ze strony producenta. Jak komputer wykryje nowe urządzenie to instaluj z określonej lokalizacji i wskaż folder z przygotowanym sterownikiem.
Po tym wejdź do "sieć i ustawienia sieciowe" i będziesz mieć karty i ich stan. Upewnij się prawym przyciskiem myszy że są Włączone jak nie to je włącz.
Podaj mi więcej danych, jaki to komputer, system, jakie wifi.
Odp: Pomoc z komputerem - 16/09/2012 21:23
A masz na dole po prawej w trayu ikonkę od sieci? Bo rozumiem, że on sprzęt widzi tylko zachowuje się tak jakby nie dało się włączyć anteny?
Odp: Pomoc z komputerem - 17/09/2012 13:42
Kiedyś miałem to samo...Dokładnie nie pamiętam jak to naprawiłem ale chyba było to tak:
Start
Panel sterowania
Centrum Sieci i udostępniania
po lewej masz "Zmień ustawienia karty sieciowej"
Pokażę Ci się karta sieciowa i bezprzewodowa gdzie przy bezprzewodowej będzie krzyżyk (lub napis połączenie bezprzewodowe)
wtedy prawy i wyłącz->włącz
Po prostu trzeba ją zrestartować.
U mnie zadziałało
Odp: Pomoc z komputerem - 17/09/2012 18:47
A może jako "nieznane urządzenie" albo coś takiego w zakładce "inne urządzenia"? Jeśli nie ma nic takiego to odpal bios i tam poszukaj czegoś w stylu Wireless network albo onboard WLAN i sprawdź czy jest włączone. Jak możesz to napisz jaki to dokładnie model ten Fujitsu Siemens.
Odp: Pomoc z komputerem - 17/09/2012 18:47
Dalej mi nie odpisałeś co to za komputer...stacjonarny czy laptop? Co to za karta wifi? Podaj producenta i model.
I jaki system operacyjny. Co do tego ze przycisk nie dziala to zapewne laptop i nie masz wgranych Louch Managementow z obudowy.
Podaj model laptopa trzeba to wgrac Najlepiej wrzuc link do takiego samego modelu jak Ty jak znajdziesz gdzies w necie to sam sie dowiem co to za wifi jak sam nie dasz rady.
Odp: Pomoc z komputerem - 18/09/2012 00:10
Na stronie producenta piszą że lapek może nie śmigać (tzn. nie wszystko stery mogą pasować pod windows 7), ale spróbujemy na tych Vistowych.
Właź tu link
Niestety nie mogę dawać osobnych linków dlatego musisz sam klikać.
Z ramki na środku wybierz z listy Mobile Devices/strona się przeładuje i z nowej ramki wybierz Former Models AMILO/AMILO Pa/AMILO Pa 2510/
Strona się przeładuje i pojawi się menu z dwoma małymi krzyżykami. Kliknij w mały krzyżyk przy napisie Microsoft Windows Vista/zaznacz kółeczko. Strona się przeładuje.
Z tabeli kllikasz w mały krzyżyk przy napisie LAN i ściągasz (klikasz Download po prawej) tą pierwszą od góry (najnowsza wersja sterownika).
Po kliknięciu pojawi się strona gdzie musisz zaznaczyć że zgadasz się z wymogami licencji i klikasz dalej i się ściąga.
Postępujesz tak samo czyli ściagasz plik w krzyżyku Modem i WLAN (tu ściagnij obydwie).
Instalujesz. Jak zainstalujesz mów co się zmieniło.
Zainstalowałem to co napisałeś...i zero efektu. Nic nowego w menedżerze się nie pojawiło. No i kontrolka wifi nie zapala się po przesunięciu włącznika. Coś czuje, że będzie rzut kompem przez okno...lub format
Ostatnio edytowany przez: db1948, 18 września 2012, 18:43 [2 raz(y)]
Kiedyś miałem to samo...Dokładnie nie pamiętam jak to naprawiłem ale chyba było to tak:
Start
Panel sterowania
Centrum Sieci i udostępniania
po lewej masz "Zmień ustawienia karty sieciowej"
Pokażę Ci się karta sieciowa i bezprzewodowa gdzie przy bezprzewodowej będzie krzyżyk (lub napis połączenie bezprzewodowe)
wtedy prawy i wyłącz->włącz
Po prostu trzeba ją zrestartować.
U mnie zadziałało
Nie widzi w ogóle bezprzewodowej - jest tylko sieciówka.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.