Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Pomoc z komputerem << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Boberek
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7867 dni

**

Odp: Pomoc z komputerem - 27/08/2012 19:26
Dzieki B-B wlasnie sciagam wersje Windows 7 ultimate i sciagnalem tez ten aktywator do tej wersji systemu . Dzieki wielkie za podpowiedz co do tego aktywatora mam nadzieje ze zadziala :)

Robert Dymkowski najlepszy napastnik POLSKI :)
barcish
Kibic
Na forum od 7510 dni

**

Odp: Pomoc z komputerem - 28/08/2012 14:35
no u mnie bez problemu - wszystkie aktualizacje sie sciagaja bez problemu

POGOŃ SZCZECIN!
sebeq1948
Kibic
Na forum od 5247 dni

Odp: Pomoc z komputerem - 05/09/2012 13:19
Mam problem dość banalny ale za chiny nie wiem jak go rozwiązać.. Mianowicie ustawiłem hasło na laptopie którego nie pamiętam i nie mogę zalogować się do kompa nic z nim zrobić bo wszędzie potrzebne jest hasło.. Ma ktoś jakiś pomysł jak to rozwiązać ? I czy w ogóle da radę go rozwiązać ?

Tylko Pogoń !
Mlody_86
Kibic
Na forum od 7326 dni

Odp: Pomoc z komputerem - 05/09/2012 13:27

sebeq1948 napisał:  
Mam problem dość banalny ale za chiny nie wiem jak go rozwiązać.. Mianowicie ustawiłem hasło na laptopie którego nie pamiętam i nie mogę zalogować się do kompa nic z nim zrobić bo wszędzie potrzebne jest hasło.. Ma ktoś jakiś pomysł jak to rozwiązać ? I czy w ogóle da radę go rozwiązać ?

Tytuł strony

Kiedys znalazlem tez taka porade, bo mialem taki sma problem :

Podczas urucamiania komputera wcisnij F8 i wybierz tryb awaryjny. Potem logujesz sie na koncie "Administrator" i klikasz start, uruchom i wpisujesz control userpasswords2.
Pokazuje sie okienko "konta urzytkownikow". Teraz zaznaczasz konto, na ktore zapomniales hasla, a nastepnie klikasz na "resetuj haslo". Tam wpisujesz nowe haslo i potwierdzasz je, nastepnie OK i uruchamiasz komputer w normalnym trybie.

MKS !
Krem
Kibic
Na forum od 4726 dni

Odp: Pomoc z komputerem - 06/09/2012 02:03
Czy można gdzieś oddać zepsutą kartę graficzną do naprawy ? Czy jest to sprzęt "nienaprawialny" ?

M.K 74
Kibic
Na forum od 5088 dni

Odp: Pomoc z komputerem - 06/09/2012 06:07
Mam problem z laptopem. Często, gęsto zwalnia głos i zarazem obraz podczas oglądania filmów itp.
Dzieje się to przynajmniej przez minutę w ciągu pięciu minut.
Co to może być? Czy opłaca się naprawa? Czy poprostu wyjebać przez okno tego Samsunga Q530.!

Ja wiem że kiedyś skończy się Nasza droga, Ja wiem że ucichnie Nasz vocal, zostawić coś po sobie nie tylko na pokaz....

Żeby nadszedł Mistrza czas - Módl się za Nami.....
spagetti
Kibic
Na forum od 7727 dni

*

Odp: Pomoc z komputerem - 06/09/2012 08:47
A moze sterowniki karty graficznej,albo kodeki?

,,Vi är överallt,,- POGON
Ostry
Kibic
Na forum od 7131 dni

Odp: Pomoc z komputerem - 06/09/2012 10:16

M.K 74 napisał:  
Mam problem z laptopem. Często, gęsto zwalnia głos i zarazem obraz podczas oglądania filmów itp.
Co to może być? Czy opłaca się naprawa? Czy poprostu wyjebać przez okno tego Samsunga Q530.!

Na moje to się przegrzewa. Był taki program do sprawdzania temperatury, ale za nic nie mogę sobie przypomnieć jego nazwy.

O mój MKS-ie Ja Kocham Cię !!
forza!
Kibic
Na forum od 5848 dni

Odp: Pomoc z komputerem - 06/09/2012 10:49

Ostry napisał:  

M.K 74 napisał:  

Na moje to się przegrzewa. Był taki program do sprawdzania temperatury, ale za nic nie mogę sobie przypomnieć jego nazwy.

ten program to hwmonitor ;) >>>KLIK<<<

JLB !
sebeq1948
Kibic
Na forum od 5247 dni

Odp: Pomoc z komputerem - 06/09/2012 13:38

Mlody_86 napisał:  

sebeq1948 napisał:  

Tytuł strony

Kiedys znalazlem tez taka porade, bo mialem taki sma problem :

Podczas urucamiania komputera wcisnij F8 i wybierz tryb awaryjny. Potem logujesz sie na koncie "Administrator" i klikasz start, uruchom i wpisujesz control userpasswords2.
Pokazuje sie okienko "konta urzytkownikow". Teraz zaznaczasz konto, na ktore zapomniales hasla, a nastepnie klikasz na "resetuj haslo". Tam wpisujesz nowe haslo i potwierdzasz je, nastepnie OK i uruchamiasz komputer w normalnym trybie.

Dzięki wielkie ale zadziałał jeszcze lepszy sposób przypomniałem sobie hasło ! :D

Tylko Pogoń !
Castaway
Kibic
Na forum od 6447 dni

*

Odp: Pomoc z komputerem - 06/09/2012 14:18
a ja mam taki dziwny przypadek z moim lapkiem.. Gdy nie pracuje jakis czas mimo, że nie ma włączonego wygaszacza ekranu gasnie mi monitor a po dłuższym czasie laptop sie wyłącza. Gdy z kolei chce go wyłączyć wszystko sie zamyka, ekran gasnie..ale dalej slychac jak pracuje... musze go wtedy wylaczyc recznie wyjmujac baterie no i oczywiscie przy kolejnym wlaczeniu wyskakuje komunikat o niespodziewanym zamknieciu systemu...jak to naprawic?

"Balansujcie dopóki się da, a gdy się już nie da, podpalcie świat!" - J. Piłsudski
Ostry
Kibic
Na forum od 7131 dni

Odp: Pomoc z komputerem - 06/09/2012 14:42
Panel sterowania -> System -> Opcje zasilania i tam ogarnij co masz powłączane,a co nie. Mówię to na przykładzie Windows Xp (nie wiem jak na Vista).

O mój MKS-ie Ja Kocham Cię !!
cafe6
Kibic
Na forum od 4465 dni

Odp: Pomoc z komputerem - 13/09/2012 12:00
Jeśli zamykasz pokrywą to włącza się hibernacja.Opcje zasilania i tam ustaw . A jak sam ci się wyłącza to masz pełno kurzu i się przegrzewa.

" Jak idziesz w górę bądź miły dla ludzi , bo możesz ich spotkać jak będziesz leciał w dół "
Sz.
Kibic
Na forum od 7032 dni

Odp: Pomoc z komputerem - 14/09/2012 01:03
Mam może dość banalne pytanie, ale nawet banalna odpowiedź mnie pomoże ;) Otóż w laptopie z dnia na dzień przestała działać funkcja w taczpadzie pozwalająca na zbliżanie/oddalanie poprzez ruch dwóch palców, takie jakby "szczypanie". Hujowo to brzmi, ale pewnie wiadomo o co chodzi ;) Generalnie nie używam tej funkcji i miałbym to w dupie, ale niestety dziwnym trafem mam zbliżony obraz i wszystkie zdjęcia rozmazane, strony porozciągane, w skrócie - upierdliwa rzecz. Próbowałem grzebać coś w ustawieniach, ale niby wszystko powinno być ok. Jakieś rady jak to naprawić? Dodam, że wszystkie pozostałe funkcje taczpadowskie działają bez zarzutu.

P. S.
db1948
Kibic
Na forum od 7143 dni

Odp: Pomoc z komputerem - 14/09/2012 15:13
komputer: Fujisu Siemens (dość stary, system win7 64), z dnia nadzień przestało działać wifi...Podczas przełączania suwaka nie zapala się "lampka" a jeśli już włączę na "on" nie wykrywa żadnych sieci bezprzewodowych (oczywiście lampka nie pali się). Co może być przyczyną?
Ta awaria pokryła się z awarią mojego routera...ale chyba to jest nie istotne.
Ktoś pomoże?

forza!
Kibic
Na forum od 5848 dni

Odp: Pomoc z komputerem - 14/09/2012 15:39

Sz. napisał:  
Mam może dość banalne pytanie, ale nawet banalna odpowiedź mnie pomoże ;) Otóż w laptopie z dnia na dzień przestała działać funkcja w taczpadzie pozwalająca na zbliżanie/oddalanie poprzez ruch dwóch palców, takie jakby "szczypanie". Hujowo to brzmi, ale pewnie wiadomo o co chodzi ;) Generalnie nie używam tej funkcji i miałbym to w dupie, ale niestety dziwnym trafem mam zbliżony obraz i wszystkie zdjęcia rozmazane, strony porozciągane, w skrócie - upierdliwa rzecz. Próbowałem grzebać coś w ustawieniach, ale niby wszystko powinno być ok. Jakieś rady jak to naprawić? Dodam, że wszystkie pozostałe funkcje taczpadowskie działają bez zarzutu.

w tym miejscu gdzie masz rozciągnięty obraz ( pulpit, przeglądarka ) spróbuj przytrzymać lewy ctrl i kręcić kółkiem od myszki

JLB !
barcish
Kibic
Na forum od 7510 dni

**

Odp: Pomoc z komputerem - 14/09/2012 16:06
względnie lctrl i + albo - :)

oczko82 napisał:  
komputer: Fujisu Siemens (dość stary, system win7 64), z dnia nadzień przestało działać wifi...Podczas przełączania suwaka nie zapala się "lampka" a jeśli już włączę na "on" nie wykrywa żadnych sieci bezprzewodowych (oczywiście lampka nie pali się). Co może być przyczyną?
Ktoś pomoże?

miałem ten sam problem, pomogła reinstalacja systemu

POGOŃ SZCZECIN!
Szymen
Kibic
Na forum od 6087 dni

**

Odp: Pomoc z komputerem - 14/09/2012 16:46

oczko82 napisał:  
Ktoś pomoże?

zacznij od początku, cofnij system, przeinstaluj sterowniki, jak nie pomoże to reinstall systemu

Sz.
Kibic
Na forum od 7032 dni

Odp: Pomoc z komputerem - 14/09/2012 17:04
forza! i B-B - wielkie dzięki, działa :)

P. S.
db1948
Kibic
Na forum od 7143 dni

Odp: Pomoc z komputerem - 16/09/2012 13:48

B-B napisał:  
miałem ten sam problem, pomogła reinstalacja systemu

To wykonam w ostateczności...nie wiem czemu ale jak słyszę reinstalacja systemu to robię wszystko aby tego nie wykonywać :)

Szymen napisał:  
zacznij od początku, cofnij system, przeinstaluj sterowniki, jak nie pomoże to reinstall systemu

Możesz podpowiedzieć jak "cofnąć system"? Przeinstalować sterowniki - ale które? Nie jestem specem w komputerach... ;)

- 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 15  - 16  - 17  - 18  - 19  - 20  - 21  - 22  - 23  - 24  - 25  - 26  - 27  - 28  - 29  - 30  - 31  - 32  - 33  - 34  - 35  - 36  - 37  - 38  - 39  - 40  - 41  - 42  - 43  - 44  - 45  - 46  - 47  - 48  - 49  - 50  - 51  - 52  - 53  - 54  - 55  - 56  - 57  - 58  - 59  - 60  - 61  - 62  - 63  - 64  - 65  - 66  - 67  - 68  - 69  - 70  - 71  - 72  - 73  - 74  - 75  - 76  - 77  - 78  - 79  - 80  - 81  - 82  - 83  - 84  - 85  - 86  - 87  - 88  - 89  - 90  - 91  - 92  - 93  - 94  - 95  - 96  - 97  - 98  - 99  - 100  - 101  - 102  - 103  - 104  - 105  - 106  - 107  - 108  - 109  - 110  - 111  - 112  - 113  - 114  - 115  - 116  - 117  - 118  - 119  - 

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.25 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005