Odp: Pomoc z komputerem - 27/08/2012 19:26
Dzieki B-B wlasnie sciagam wersje Windows 7 ultimate i sciagnalem tez ten aktywator do tej wersji systemu . Dzieki wielkie za podpowiedz co do tego aktywatora mam nadzieje ze zadziala
Odp: Pomoc z komputerem - 05/09/2012 13:19
Mam problem dość banalny ale za chiny nie wiem jak go rozwiązać.. Mianowicie ustawiłem hasło na laptopie którego nie pamiętam i nie mogę zalogować się do kompa nic z nim zrobić bo wszędzie potrzebne jest hasło.. Ma ktoś jakiś pomysł jak to rozwiązać ? I czy w ogóle da radę go rozwiązać ?
Kiedys znalazlem tez taka porade, bo mialem taki sma problem :
Podczas urucamiania komputera wcisnij F8 i wybierz tryb awaryjny. Potem logujesz sie na koncie "Administrator" i klikasz start, uruchom i wpisujesz control userpasswords2.
Pokazuje sie okienko "konta urzytkownikow". Teraz zaznaczasz konto, na ktore zapomniales hasla, a nastepnie klikasz na "resetuj haslo". Tam wpisujesz nowe haslo i potwierdzasz je, nastepnie OK i uruchamiasz komputer w normalnym trybie.
Odp: Pomoc z komputerem - 06/09/2012 06:07
Mam problem z laptopem. Często, gęsto zwalnia głos i zarazem obraz podczas oglądania filmów itp.
Dzieje się to przynajmniej przez minutę w ciągu pięciu minut.
Co to może być? Czy opłaca się naprawa? Czy poprostu wyjebać przez okno tego Samsunga Q530.!
Ja wiem że kiedyś skończy się Nasza droga, Ja wiem że ucichnie Nasz vocal, zostawić coś po sobie nie tylko na pokaz....
Żeby nadszedł Mistrza czas - Módl się za Nami.....
Mam problem dość banalny ale za chiny nie wiem jak go rozwiązać.. Mianowicie ustawiłem hasło na laptopie którego nie pamiętam i nie mogę zalogować się do kompa nic z nim zrobić bo wszędzie potrzebne jest hasło.. Ma ktoś jakiś pomysł jak to rozwiązać ? I czy w ogóle da radę go rozwiązać ?
Kiedys znalazlem tez taka porade, bo mialem taki sma problem :
Podczas urucamiania komputera wcisnij F8 i wybierz tryb awaryjny. Potem logujesz sie na koncie "Administrator" i klikasz start, uruchom i wpisujesz control userpasswords2.
Pokazuje sie okienko "konta urzytkownikow". Teraz zaznaczasz konto, na ktore zapomniales hasla, a nastepnie klikasz na "resetuj haslo". Tam wpisujesz nowe haslo i potwierdzasz je, nastepnie OK i uruchamiasz komputer w normalnym trybie.
Dzięki wielkie ale zadziałał jeszcze lepszy sposób przypomniałem sobie hasło !
Odp: Pomoc z komputerem - 06/09/2012 14:18
a ja mam taki dziwny przypadek z moim lapkiem.. Gdy nie pracuje jakis czas mimo, że nie ma włączonego wygaszacza ekranu gasnie mi monitor a po dłuższym czasie laptop sie wyłącza. Gdy z kolei chce go wyłączyć wszystko sie zamyka, ekran gasnie..ale dalej slychac jak pracuje... musze go wtedy wylaczyc recznie wyjmujac baterie no i oczywiscie przy kolejnym wlaczeniu wyskakuje komunikat o niespodziewanym zamknieciu systemu...jak to naprawic?
"Balansujcie dopóki się da, a gdy się już nie da, podpalcie świat!" - J. Piłsudski
Odp: Pomoc z komputerem - 06/09/2012 14:42
Panel sterowania -> System -> Opcje zasilania i tam ogarnij co masz powłączane,a co nie. Mówię to na przykładzie Windows Xp (nie wiem jak na Vista).
Odp: Pomoc z komputerem - 13/09/2012 12:00
Jeśli zamykasz pokrywą to włącza się hibernacja.Opcje zasilania i tam ustaw . A jak sam ci się wyłącza to masz pełno kurzu i się przegrzewa.
" Jak idziesz w górę bądź miły dla ludzi , bo możesz ich spotkać jak będziesz leciał w dół "
Odp: Pomoc z komputerem - 14/09/2012 01:03
Mam może dość banalne pytanie, ale nawet banalna odpowiedź mnie pomoże Otóż w laptopie z dnia na dzień przestała działać funkcja w taczpadzie pozwalająca na zbliżanie/oddalanie poprzez ruch dwóch palców, takie jakby "szczypanie". Hujowo to brzmi, ale pewnie wiadomo o co chodzi Generalnie nie używam tej funkcji i miałbym to w dupie, ale niestety dziwnym trafem mam zbliżony obraz i wszystkie zdjęcia rozmazane, strony porozciągane, w skrócie - upierdliwa rzecz. Próbowałem grzebać coś w ustawieniach, ale niby wszystko powinno być ok. Jakieś rady jak to naprawić? Dodam, że wszystkie pozostałe funkcje taczpadowskie działają bez zarzutu.
Odp: Pomoc z komputerem - 14/09/2012 15:13
komputer: Fujisu Siemens (dość stary, system win7 64), z dnia nadzień przestało działać wifi...Podczas przełączania suwaka nie zapala się "lampka" a jeśli już włączę na "on" nie wykrywa żadnych sieci bezprzewodowych (oczywiście lampka nie pali się). Co może być przyczyną?
Ta awaria pokryła się z awarią mojego routera...ale chyba to jest nie istotne.
Ktoś pomoże?
Mam może dość banalne pytanie, ale nawet banalna odpowiedź mnie pomoże Otóż w laptopie z dnia na dzień przestała działać funkcja w taczpadzie pozwalająca na zbliżanie/oddalanie poprzez ruch dwóch palców, takie jakby "szczypanie". Hujowo to brzmi, ale pewnie wiadomo o co chodzi Generalnie nie używam tej funkcji i miałbym to w dupie, ale niestety dziwnym trafem mam zbliżony obraz i wszystkie zdjęcia rozmazane, strony porozciągane, w skrócie - upierdliwa rzecz. Próbowałem grzebać coś w ustawieniach, ale niby wszystko powinno być ok. Jakieś rady jak to naprawić? Dodam, że wszystkie pozostałe funkcje taczpadowskie działają bez zarzutu.
w tym miejscu gdzie masz rozciągnięty obraz ( pulpit, przeglądarka ) spróbuj przytrzymać lewy ctrl i kręcić kółkiem od myszki
komputer: Fujisu Siemens (dość stary, system win7 64), z dnia nadzień przestało działać wifi...Podczas przełączania suwaka nie zapala się "lampka" a jeśli już włączę na "on" nie wykrywa żadnych sieci bezprzewodowych (oczywiście lampka nie pali się). Co może być przyczyną?
Ktoś pomoże?
miałem ten sam problem, pomogła reinstalacja systemu
Ktoś pomoże?
zacznij od początku, cofnij system, przeinstaluj sterowniki, jak nie pomoże to reinstall systemu
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.