Odp: Sparingi przed runda jesienną - 01/02/2014 17:56
"Małecki przerzucił piłkę z lewej na prawą stronę, gdzie głową zgrał ją Frączczak. Do podania - uprzedzając rywali - dopadł Bąk. Prawoskrzydłowy z najbliższej odległości wyprowadza Pogoń na prowadzenie. Świetna akcja!"
Odp: Sparingi przed runda jesienną - 01/02/2014 18:21
"Za ostre wejście czerwoną kartkę otrzymał Konrad Bartoszewicz. Sędzia uznał, że w jego miejsce może wejść inny zawodnik. Decyzją Dariusza Wdowczyka na boisko powrócił Michał Walski."
No to szansy nie wykorzystał. 10 minut rozegrał po wejściu w miejsce Robaka.
Odp: Sparingi przed runda jesienną - 01/02/2014 19:38
chuj w te wyniki, cieszy i to bardzo, że młodzi grają. Wdowczyk potwierdza, że jest bardzo dobrym trenerem, bo nie myśli tylko o tym co jest tu i teraz ale wybiega do przodu i zdecydowanie zdaje sobie sprawę z tego, że nie każdy z tych chłopaków będzie stanowił o sile Pogoni ale jak znajdzie się chociaż jeden który zostanie i jeden który pójdzie za dobrą złotówkę, to jest już sukces. Ci co płaczą, że nie strzelamy w sparingach, że przegrywamy, to i tak w 95% chorągiewki, które po słabej rundzie pierdolną zabawki w kąt i przerzucą się na inną ligę udając fanatyków Chelsea, Barcelony czy innego zespołu z sukcesami.
Odp: Sparingi przed runda jesienną - 01/02/2014 20:00
O to to właśnie pierdolnie zabawki i ligę spędzi z canal + a prawda jest taka że liga pokaże wszystkie nasze plusy i minusy a zobaczą to Ci którym Pogoń jest ważna, ja wierzę w Wdowczyka i jego prace. W końcu odnoszę wrażenie że grajki nie polecieli na urlop tylko zapierdol mają, to cieszy...
Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach - to klęska.
Niestety, tu wszystko nadal zalezy wszystko od grajkow. jak dostana w pizdeczke i bedzie brak swiezosci na poczatek rundy przyjda dwie trzy porazki i roznie bedzie sie oceniac okres przygotowywawczy. Inna sprawa znajac mentalnosc naszych kopaczy oni na zimowe zgrupowania jezdza przede wszystkim w wiadomym celu, wiec jak tendencja porazek zostanie zachowana to niepowodzenia ze spraringow w dalszej perspektywie czasu przy zwanilaniu trenera inaczej bedziemy tu postrzegać...
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Ogólnie to Kudła 2 razy wszedł na zmianę i zanotował 2 kartofle, które zdecydowały o stracie bramki i przegraniu/zremisowaniu meczu. Niezbyt pewnie się prezentuje oceniając na podstawie tych sparingów, pewnie brakuje mu jednak trochę ogrania z poważniejszymi rywalami.
Po akcji ofensywnej Vajushi wpada w pole karne i pada jak długi. Litex domaga się rzutu karnego, ale Pogoń rusza z kontrą...
... która kończy się golem dla Pogoni! Po dobrej zespołowej akcji Aka podaje do Robaka, ten - mimo asysty obrońcy - uderza precyzyjnie i prowadzimy 1:0!
Asprilla dośrodkowuje z prawej strony, piłka odbija się od jednego z obrońców Pogoni i... sędzia dyktuje rzut karny. Za zagranie ręką.
Gjasula podchodzi do jedenstki i skutecznie strzela przy słupku. 1:1. Szkoda tej sytuacji, bo dotąd Litex w zasadzie nam nie zagrażał. Sędzia w tej akcji okazał się bardzo skrupulatny.
Bułgarzy strzelają nam gola do szatni. Gjasula ma dużo miejsca przed polem karnym i skrzętnie z tego korzysta. Uderza technicznie, piłka odbija się od poprzeczki i wpada do bramki. Jest 2:1.
W polu karnym Lewandowski fauluje Asprillę i jest drugi rzut karny dla Liteksu.
Uderzał Jordan, ale broni Janukiewicz!
Moustapha fauluje przed polem karnym Pogoni i otrzymuje już drugą żółtą kartkę(o pierwszej nie pisaliśmy). Schodzi z boiska, w jego miejsce wchodzi Kozłowski.
Ostatnio edytowany przez: zach-pom, 5 lutego 2014, 15:29 [4 raz(y)]
Małecki środkiem dobiegł do linii pola karnego i zagrał na prawo do Aki. Ten poczekał chwilę i zagrał po ziemi do Robaka. Napastnik uderzył i piłka wpadła do bramki. 2:2!
Odp: Sparingi przed runda jesienną - 05/02/2014 15:33
Przerażają mnie te wszystkie wyniki sparingów Pogoni. Wiadomo że wszystko zweryfikuje liga, ale te ciągłe tłumaczenia Wdowczyka że wszystko jest na dobrej drodze , zaczynają mnie denerwować.
Ja wiem że kiedyś skończy się Nasza droga, Ja wiem że ucichnie Nasz vocal, zostawić coś po sobie nie tylko na pokaz....
Żeby nadszedł Mistrza czas - Módl się za Nami.....
Odp: Sparingi przed runda jesienną - 05/02/2014 16:28
Aj tam, przestancie marudzic.
Liteks to nie sa jakies ogorki.
Stracilimy dwa gole po karnych, a wyglada na to, ze trio Aka - Malecki - Robak funckjonuje co raz lepiej.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.