Odp: Tenis,piłka ręczna,pływanie,lekkaatletyka i inne sporty - 13/02/2014 18:40
Jak dla mnie trochę za dużo szumu z tą całą "protezą" Justyny, ale super, że dała radę wygrać.
Mnie dziwi, że w tym sezonie Kowalczyk tak zdecydowanie przestawiała się na styl klasyczny. Dawniej nie widać było różnicy w efektach jej biegów czy to był klasyk, czy styl dowolny. W obecnym w dowolnym jest dużo słabsza, ale 30km zazwyczaj najlepiej jej wychodziło. Ciekawe jak pójdzie jej tym razem na 30km stylem dowolnym. Moim zdaniem medal da radę wywalczyć, ale nie złoty.
http://eurosport.onet.pl/soczi-2014/biegi-narciarskie/justyna-kowalczyk-pierwszy-raz-w-zyciu-tak-ciesze-sie-z-medalu/3lmmh
Ostatnio edytowany przez: Janek80, 13 lutego 2014, 21:35 [3 raz(y)]
Juz widzę lament (bo balonik a jakze juz pompowany) jak Stoch zawali konkurs w sobote...
Ostatnio edytowany przez: anathema, 13 lutego 2014, 22:10 [1 raz(y)]
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
A zrozumiełes treść mojego przesłania czy tylko tak sobie piszesz by pisać? Gdzie ja tu nawiązałem do ewentualnych wyników czy generalnie wyników sportowców? Celem było zupełnie co innego i prosiłbym aby przy kolejnym wysnuwaniu jakis wniosków co do czyjeś treści skupić sie na tym co było meritum tego wywodu.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Po raz kolejny wyszła nasza skurwiała mentalność i hipokryzja. Jeszcze ze dwa dni temu czytałem szykany i szydercze teksty w stone Kowalczyk a dzis euforia, wręcz ekstaza. No cóż, typowe.
Juz widzę lament (bo balonik a jakze juz pompowany) jak Stoch zawali konkurs w sobote...
Nie sprawdzają się ostatnio twoje czarne myśli. Oby tak dalej
Kamil Stoch!
Mi chodziło anathema o to, że znów zadręczałeś się pesymistycznymi myślami co to będzie jak Stoch zawali... Inni forumowicze też często nawiązują do Twojego pesymistycznego nastawienia...
Odp: Tenis,piłka ręczna,pływanie,lekkaatletyka i inne sporty - 16/02/2014 16:46
Ciekaw jestem co dalej z kariera Morgensterna. Widzac go na rozbiegu dalo sie ujrzec niepewnosc na jego twarzy. Po wyjsciu z progu trafil na wiatr i nie duzo zabraklo zeby stracil kontrole nad lotem. Zaden inny zawodnik w calym konkursie nie mial podobnych problemow, a podejrzewam, ze niektorzy mieli jeszcze gorsze warunki. Ciezko mu bedzie wrocic po takim wypadku. Szczegolnie, ze juz wspomina o koncu kariery. Z pamieci pewnych rzeczy sie nie wymaze, czas pokaze czy wylize sie.
Odp: Tenis,piłka ręczna,pływanie,lekkaatletyka i inne sporty - 24/02/2014 00:41
Olimpiadę Polacy zakończyli w klasyfikacji medalowej na 11 miejscu z 6 medalami. Aż 4 złote i po jednym srebrnym i brązowym do kompletu. Zdecydowanie najlepszy wynik w historii olimpiad zimowych reprezentacji Polski.
Co ciekawe cztery lata temu na 11 miejscu była Rosja co teraz zajęła 1 miejsce. Nam za cztery lata wygrana w klasyfikacji medalowej raczej nie grozi
Olimpiadę Polacy zakończyli w klasyfikacji medalowej na 11 miejscu z 6 medalami. Aż 4 złote i po jednym srebrnym i brązowym do kompletu. Zdecydowanie najlepszy wynik w historii olimpiad zimowych reprezentacji Polski.
Co ciekawe cztery lata temu na 11 miejscu była Rosja co teraz zajęła 1 miejsce. Nam za cztery lata wygrana w klasyfikacji medalowej raczej nie grozi
Co Ty masz z tą Rosją? Moze czas sie przyznać do jakichś koligacji rodzinnych albo coś w ten deseń bo tak chwalebnego wręcz hołdowania tego kraju bezinteresownie po prostu nie wierze. Ja do Rosjan (/jako narodu) nic nie mam ale na kazdym kroku gorliwa estyma i nastawienie mocno nacechowane kontrowersyjnymi przesłankami powodują mocno pejoratywne nastawienie, wiec nie dziw sie ze sam tworzysz podświadomie badz celowo przesłanki by tworzyć grunt do bezcelowych i bezsensownych polemik.
Co Ty masz z tą Rosją? Moze czas sie przyznać do jakichś koligacji rodzinnych albo coś w ten deseń bo tak chwalebnego wręcz hołdowania tego kraju bezinteresownie po prostu nie wierze. Ja do Rosjan (/jako narodu) nic nie mam ale na kazdym kroku gorliwa estyma i nastawienie mocno nacechowane kontrowersyjnymi przesłankami powodują mocno pejoratywne nastawienie, wiec nie dziw sie ze sam tworzysz podświadomie badz celowo przesłanki by tworzyć grunt do bezcelowych i bezsensownych polemik.
Według mnie to Ty jesteś przeczulony na punkcie Rosji. Tak akurat się złożyło, że 4 lata temu tak jak teraz Polska jest na 11 miejscu to była Rosja co teraz wygrała.
Pewnie moją jakąś tam sympatię do Rosji potęguje fakt, że w Polsce zazwyczaj złośliwie źle i niepochlebnie się o niej mówi
O walce przez Polaków o ścisłą czołówkę za 4 lata z 11 obecnie miejsca, co udało się obecnie Rosji, nie sposób nawet myśleć Chciałbym się mylić...
Ostatnio edytowany przez: Janek80, 24 lutego 2014, 17:32 [1 raz(y)]
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.