Odp: Formuła 1 - dyskusja - 29/08/2010 17:52
Dość emocjonujący wyścig (tak jak wszystkie kiedy pada i Vettel w kogoś wjeżdza), szkoda drugiego miejsca, ale wreszcie powrót na podium.
Kubica o pit stopie:
Coś Robert ostatnio więcej błędów popełnia, a przyzwyczaił nas do idealnych przejazdów
... lecz nie patrze na przeszkody i fałszywość gnoji, przeciwność losu boli - my idziemy ku swej woli ...
tatatadam! || głos pokolenia - cios ogłupienia, hołd potępienia, mord zrozumienia ||
Faktycznie. Poza bardzo dobrym startem i awansie na 2. miejsce to poniżej średniej jechał. Dał się wyprzedzić Butonowi, potem po ewidentnym błędzie gdzie strasznie szeroko pojechał zakręt ala nawrót przepuścił Vetela i tylko dzięki szczęściu i wypadkowi tej dwójki powrócił na 2. miejsce. Potem jeszcze ten błąd w pit stopie. Ale mimo tego 3. miejsce jest ok
Odp: Formuła 1 - dyskusja - 12/09/2010 15:44
Wyścig na Monzie się skończył ja dodam że Monza była pierwszym w europie torem owalnym.
Mam pytanko czy wie ktoś jaki jest powód że na pozostałej części tego owala nie odbywa się wyścig?
Wyścig na Monzie się skończył ja dodam że Monza była pierwszym w europie torem owalnym.
Mam pytanko czy wie ktoś jaki jest powód że na pozostałej części tego owala nie odbywa się wyścig?
Na początku lat 60-tych zadecydowano, że ta owalna część autodromu jest źle zabezpieczona i po prostu zbyt niebezpieczna do ścigania.
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Odp: Formuła 1 - dyskusja - 12/09/2010 22:41
Mogliby mechanicy Renault troche szybciej się uwijać przy zmianie opon, to spore szanse miałby Kubica zająć ze dwa miejsca wyżej niż te 8.
Odp: Formuła 1 - dyskusja - 25/09/2010 17:26
W dzisiejszych kwalifikacjach Kubica ósmy. W generalnej walczy o miejsca 6-8. Jego rywale w walce o te pozycje w klasyfikacji łącznej. Rosberg siódmy a Masa chyba ostatni po awarii silnika. Może uda się Robertowi jutro coś nadrobić do nich
Odp: Formuła 1 - dyskusja - 25/09/2010 18:12
tak tylko zerkałem na te kwalifikacje i chyba Roberta wypuścili w Q3 tylko na jedno okrążenie pomiarowe.... szkoda bo mogło być lepiej gdyby miał okazję się poprawić...
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
tak tylko zerkałem na te kwalifikacje i chyba Roberta wypuścili w Q3 tylko na jedno okrążenie pomiarowe.... szkoda bo mogło być lepiej gdyby miał okazję się poprawić...
Odp: Formuła 1 - dyskusja - 26/09/2010 15:19
ponad połowa wyścigu za nami na razie Robert na 6 miejscu - 1 miejsce zyskane na starcie i 1 dzięki kolizji Hamiltona z Webberem, jeżeli Webber zostanie ukarany to może będzie jeszcze jedna pozycja wyżej oby udało się Rosberga wyprzedzić bo cały czas Robert jest blisko
edit: po 2 wizycie w pit stopie na paręnaście okrążeń przed końcem Kubica wyjechał na 13 miejscu ale na 5 okrążeń przed metą już jest na 7 miejscu niestety nie ma szans na wyższą lokatę ale bardzo ładnie jechał w końcówce
Ostatnio edytowany przez: ManeS, 26 września 2010, 15:52 [1 raz(y)]
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
ponad połowa wyścigu za nami na razie Robert na 6 miejscu - 1 miejsce zyskane na starcie i 1 dzięki kolizji Hamiltona z Webberem, jeżeli Webber zostanie ukarany to może będzie jeszcze jedna pozycja wyżej oby udało się Rosberga wyprzedzić bo cały czas Robert jest blisko
edit: po 2 wizycie w pit stopie na paręnaście okrążeń przed końcem Kubica wyjechał na 13 miejscu ale na 5 okrążeń przed metą już jest na 7 miejscu niestety nie ma szans na wyższą lokatę ale bardzo ładnie jechał w końcówce
W sumie dobrze, że musiał zjechać po dobre opony jeszcze raz, bo fajnie było obejrzeć jak wyprzedza kolejnych rywali, chociaż w efekcie jedno miejsce stracił, ale do 6. w generalnej Masy zbliżył się na 14 punktów. Może uda mu się jeszcze powalczyć z Masą i Rosbergiem o to 6. miejsce
Ostatnio edytowany przez: Janek80, 27 września 2010, 22:01 [1 raz(y)]
Odp: Formuła 1 - dyskusja - 10/10/2010 10:08
Gdy wydawało się, że Robert ma bardzo duże na podium, gdyż po starcie awansował na 2. miejsce, odpadło mu koło, a więc znowu PECH. Masa skończył jazdę jeszcze wcześniej po kolizji, a Rosberg podobnie jak Kubica też stracił koło z niewiadomych powodów , więc walczący o 6. miejsce w generalnej nie zapunktowali. Pietrow po świetnym starcie też od razu się rozbił. Ogólnie jakaś masakra
Odp: Formuła 1 - dyskusja - 14/11/2010 16:36
Domenicali po raz kolejny pokazał, że nie nadaje się na stołek szefa Ferrari. W decydującym wyścigu sezonu podjął najgorsze decyzje. Brawo Robert Kacap też dał czadu.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Odp: Formuła 1 - dyskusja - 14/11/2010 17:39
no w końcu dobry wyścig w wykonaniu Pietrova, 1 raz chyba zakwalifikował się do Q3 i przez większość wyścigu nie dał się wyprzedzić Alonso.. Robert dobrze jak zwykle szkoda tylko, że nie udało mu się wskoczyć przed Rosberga w generalce
Odp: Formuła 1 - dyskusja - 14/01/2011 00:29
Rosjanin Witalij Pietrow, który niespełna miesiąc temu podpisał dwuletni kontrakt z zespołem Formuły 1 Renault Lotus GP zaznaczył, że Robert Kubica nie jest najlepszą osobą do współpracy. Polak od zeszłego sezonu jest także kierowcą francuskiego teamu.
- Robert to niezwykle zamknięta w sobie osoba. Od niego nie można się niczego nauczyć. Jedyne, co możesz robić, to go obserwować i słuchać co mówi do mechaników. Współpracować się z nim nie da. Nie mogę jednak stwierdzić, że się niczego przy nim nie nauczyłem, ale wiem, że nie rozwijam się w odpowiednim tempie - powiedział 26-letni Rosjanin podczas imprezy Autosport International w Birmingham.
Pietrow w Formule 1 zadebiutował w sezonie 2010. Od początku jeździł u boku Kubicy, ale miał znacznie gorsze od niego rezultaty.
- Nie wyniki były dla mnie najważniejsze. Mam za sobą pierwszy rok w F1. Wiem już na czym to wszystko polega, jak wygląda, funkcjonuje. Teraz czas zacząć przebijać się do czołówki - dodał drugi kierowca Renault.
Odp: Formuła 1 - dyskusja - 06/02/2011 13:38
a chwalił nowy bolid - miał najlepszy czas w testach 2 dni temu chyba a tu taki wypadek :/
miejmy nadzieję, że amputacja nie będzie konieczna
Rzecznik szpitala podał, że informacje o amputacji dłoni Roberta są nieuzasadnione, także nie ma co siać paniki. Więcej dowiemy się o 14 na którą to zwołana jest konferencja.
Rzecznik szpitala podał, że informacje o amputacji dłoni Roberta są nieuzasadnione, także nie ma co siać paniki. Więcej dowiemy się o 14 na którą to zwołana jest konferencja.
Samochód zle nie wyglada, kabina wydaje się cała, przeciez tam jest przeciez klatka bezpieczenstwa. Mam nadzieje, ze o zlamaniach to sa tylko podejrzenia. ewentualnie zdazy sie w miare wykurowac na rozpoczecie sezonu.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.