Odp: Trenerzy (opinie, zmiany, plotki) - 17/05/2016 16:36
Tak jak pisałem ....igrzyska bez krwi są mało warte .Dwa mecze zagrane, tak to lubi szczecińska publika ,to za mało .Kasa się musi zgadzać a kibic opuszczający stadion musi być zadowolony .Czekamy na nastepcę i mam nadzieję że zarząd jasno mu nakreśli ,czego oczekują kibice Pogoni.
Odp: Trenerzy (opinie, zmiany, plotki) - 17/05/2016 16:38
ja kilka tygodni temu miałem info, że wchodzą azoty. Widać wchodzą ale z większą kasą w sponsoring a nie inwestują i to jest dla Nas dobre. Będzie Skorża ale to tylko moje przypuszczenia
Odp: Trenerzy (opinie, zmiany, plotki) - 17/05/2016 16:46
Informacja jak dla mnie neutralna. Mam nadzieje, że nie usłysze w najbliższym czasie informacji, ze Czesia zastąpi Stolarczyk czy inny Mandrysz. Jak dla mnie byłby to krok w tył. Pożyjemy zobaczymy.
Też tak pomyślałem.Może rzeczywiście dumny Czesław zaśpiewal sobie podwyżke za super wynik i Prezes pokazał mu drzwi.Jedno jest prawie pewne.Jesli nastepce będziemy wybierać w gronie typu :Stolarczyk,Kafarski,Dzwigała czy inny Skowronek to dla mnie nadzór finansowy nad Pogonią jest tylko zwiastunem trudnych chwil a Michniewicz kontynuacja trendu.Jesli zaś słowa Mroczka o zwiększonym budżecie,wiekszym zaangażowaniu sponsorskim ze strony GA to ten ruch będzie początkiem postawienia wyższych celów na przyszły sezon i urealnienia ich konkretnymi nazwiskami.
Odp: Trenerzy (opinie, zmiany, plotki) - 17/05/2016 17:28
Zrozumiała decyzja ,Czesiek już tej drużyny na wyzszy poziom by nie wzniósł , a ostatnio dbał bardziej o swój wizerunek niż o drużyne.Dlatego nalezało się z nim pożegnać .Kontrakt się skończył i dziękujemy.
Głupota jest sprawą prywatną jednak jej skutki są społeczne.
Kolesiostwo jak widac ma sie dobrze , na to wygląda ze Czesław mogłby pracować nadal ale skoro kontrakt mu się skonczył i nie przedłużyli to dom wariatów .Niech ten Stanowski to sie idzie leczyć na łeb.
Głupota jest sprawą prywatną jednak jej skutki są społeczne.
Moja dobra rada (naprawdę dobra, od serca!) dla prezesa Jarosława Mroczka jest następująca: kogokolwiek pan teraz wybierze na trenera, niech pan mu po prostu pozwoli być trenerem. Niech pan nie mówi, kto ma grać w pierwszym składzie i dlaczego, a kto ma nie grać i dlaczego, albo na jakiej pozycji, bo to zachowanie najgłupsze z możliwych. Niech pan się raczej skupi na tym, by piłkarze trenowali na najlepszym boisku, zamiast całować klamkę. By organizowano zgrupowania, gdy trener uważa je za konieczne, bo klub w Ekstraklasie powinien mieć na to środki. Jak chce pan pucharów – to niech pan załatwi przelot samolotem na kluczowy w walce o puchary mecz, zamiast wsadzać piłkarzy do ciasnego autokaru. Bo to – a nie ustalanie składu – jest pańskim obowiązkiem. To, a nie wchodzenie do szatni i rozmowy motywacyjne z piłkarzami. To, a nie dobieranie trenerowi współpracowników. Generalnie – niech się każdy zajmie swoją robotą, w każdej firmie ten prosty zabieg pozwala osiągać lepsze wyniki.
Moja dobra rada (naprawdę dobra, od serca!) dla prezesa Jarosława Mroczka jest następująca: kogokolwiek pan teraz wybierze na trenera, niech pan mu po prostu pozwoli być trenerem. Niech pan nie mówi, kto ma grać w pierwszym składzie i dlaczego, a kto ma nie grać i dlaczego, albo na jakiej pozycji, bo to zachowanie najgłupsze z możliwych. Niech pan się raczej skupi na tym, by piłkarze trenowali na najlepszym boisku, zamiast całować klamkę. By organizowano zgrupowania, gdy trener uważa je za konieczne, bo klub w Ekstraklasie powinien mieć na to środki. Jak chce pan pucharów – to niech pan załatwi przelot samolotem na kluczowy w walce o puchary mecz, zamiast wsadzać piłkarzy do ciasnego autokaru. Bo to – a nie ustalanie składu – jest pańskim obowiązkiem. To, a nie wchodzenie do szatni i rozmowy motywacyjne z piłkarzami. To, a nie dobieranie trenerowi współpracowników. Generalnie – niech się każdy zajmie swoją robotą, w każdej firmie ten prosty zabieg pozwala osiągać lepsze wyniki.
Odp: Trenerzy (opinie, zmiany, plotki) - 17/05/2016 18:38
Stanowski pismak broni kolesia? Jasne, ale fakty są takie, że polityka klubu odnośnie szkoleniowców jest chuja warta. 10 trenerów w 8 lat. Żaden nie przepracował 3 rund. 3 Zwolniono/nie przedłużono po niezłym wyniku sportowym - Płatka po wyciągnięciu drużyny z zapaści po Stolarczyku, Tarasia po awansie, Cześka po 6 miejscu i bardzo solidnym sezonie. Czy Mroczek się wpierdala do składu? Nie wiem, ale nie zdziwiłbym się. Ktokolwiek nie przyjdzie i tak nie zapowiada się to dobrze w dłuższej perspektywie.
Stanowski pismak broni kolesia? Jasne, ale fakty są takie, że polityka klubu odnośnie szkoleniowców jest chuja warta. 10 trenerów w 8 lat. Żaden nie przepracował 3 rund. 3 Zwolniono/nie przedłużono po niezłym wyniku sportowym - Płatka po wyciągnięciu drużyny z zapaści po Stolarczyku, Tarasia po awansie, Cześka po 6 miejscu i bardzo solidnym sezonie. Czy Mroczek się wpierdala do składu? Nie wiem, ale nie zdziwiłbym się. Ktokolwiek nie przyjdzie i tak nie zapowiada się to dobrze w dłuższej perspektywie.
Dokładnie. Mandrysz, Płatek, Tarasiewicz, Wdowczyk, Michniewicz - czyli połowa z tych 10 wyrzucono ot tak. Cały czas powtarza się ten sam schemat gdzie nagle "wizja przyszłości" się rozmywa. Co raz trudniej w te bajki wierzyć... Do tego Stolarczyk nie ukrywający swoich trenerskich ambicji też pewnie ma sporo do powiedzenia.
Zaczyna się obrzucanie błotem.
Niech się cieszy, że mu Mroczek skład ustalał, bo najwidoczniej sam tego robić nie umie, o czym świadczą wyniki w innych klubach. Teraz w końcu pokazuje swoją słomę wystającą z butów. CM711 słaby trener!!!!!!
Odp: Trenerzy (opinie, zmiany, plotki) - 17/05/2016 18:46
Stanowski to frajer ,który zawsze robił dobrze Czesiowi .Moim zdaniem dobra decyzja ,bo oczy odpoczną i przestanę się męczyć patrząc na grę Portowców .Azoty zwiększają kasę i wymagają ,bo kto płaci ten wymaga .....jak w knajpie.Ciekawe czy faktycznie Skorżę sobie zafundowali i będą go opłacać .
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.