Odp: Trenerzy (opinie, zmiany, plotki) - 24/05/2016 13:35
Decyzja została podjęta. Stolarczyk za to odpowiada, więc jakby co to musi polecieć razem z trenerem.
Jednak trzeba dać szansę nowemu szkoleniowcowi. Nie ma innego wyjścia. Razem musimy prowadzić Pogoń ku walce o jak najwyższe miejsce.
Mam nadzieję, że Moskal pokaże, że jest dobrym trenerem i przekona do siebie trybuny.
Odp: Trenerzy (opinie, zmiany, plotki) - 24/05/2016 13:39
Był Czesiu, teraz jest Kaziu i wydaje mi się że nie jest to zły wybór.
Nie jest trenerską gwiazdą i kimś z wielkim nazwiskiem, ale potrzebujemy trenera, a nie showmana co ładnie na konferencjach występuje.
Sukcesów trenerskich wielkich może i nie ma, ale bardziej pasuje do Pogoni niż np Skorża czy Smuda których wiele osób tutaj chciało.
... "Grajcie tak, żeby na trybunach znowu było 20 tysięcy"...
Odp: Trenerzy (opinie, zmiany, plotki) - 24/05/2016 13:40
Po cholerę była ta cała konferencja jak nic się absolutnie z niej nie dowiedzieliśmy. Nie wiemy z kim gramy sparingi? , nie wiemy jakie klub postawił cele przed Moskalem? , nie wiemy nic ile ma być transferów i kiedy?
Pierwsze wrażenie z konferencji na temat Moskala - strasznie zahukany w sobie , nieśmiały trener - trudno mu będzie utrzymać szatnie w ryzach i narzucić swoje warunki gry i dyscyplinę. Wszystko wskazuję na to , że prezes Mroczek i dyrektor Stolarczyk znaleźli sobie takiego trenera którym będzie można łatwo rządzić i manipulować.
Po cholerę była ta cała konferencja jak nic się absolutnie z niej nie dowiedzieliśmy. Nie wiemy z kim gramy sparingi? , nie wiemy jakie klub postawił cele przed Moskalem? , nie wiemy nic ile ma być transferów i kiedy?
Pierwsze wrażenie z konferencji na temat Moskala - strasznie zahukany w sobie , nieśmiały trener - trudno mu będzie utrzymać szatnie w ryzach i narzucić swoje warunki gry i dyscyplinę. Wszystko wskazuję na to , że prezes Mroczek i dyrektor Stolarczyk znaleźli sobie takiego trenera którym będzie można łatwo rządzić i manipulować.
Też macie takie zdanie jak ja?
Podobno w Wiśle zawodnicy go szanowali. Dobrze się o to by było jeszcze podpytać.
Podobno w Wiśle zawodnicy go szanowali. Dobrze się o to by było jeszcze podpytać.
Z tego co kojarzę, to w wywiadach dobrze o nim mówili.
Dodatkowo jak Ciupał go wywalił, to zrzekł się pieniędzy z reszty kontraktu. Mimo, że to raczej z sentymentu do klubu, to i tak, mało który trener pozwoliłby sobie na taki gest.
Ja tego Krakowa nie podałem "z dupy"... To słowa Mroczka z konferencji !!!
zdaje się że coś takiego padło na konferencji "Asystentem ma zostać ktoś z otoczenia Kazimierza Moskala" ... niekoniecznie więc musi być z Krakowa, chodziło raczej o to że trener sam sobie asystenta dobierze
... "Grajcie tak, żeby na trybunach znowu było 20 tysięcy"...
Z tego co kojarzę, to w wywiadach dobrze o nim mówili.
Dodatkowo jak Ciupał go wywalił, to zrzekł się pieniędzy z reszty kontraktu. Mimo, że to raczej z sentymentu do klubu, to i tak, mało który trener pozwoliłby sobie na taki gest.
Dziwne żeby źle się wypowiadali o koleżce.. Błagam.
Odp: Trenerzy (opinie, zmiany, plotki) - 24/05/2016 14:18
"Zespół nie potrzebuje wiele zmian"...hmm...jak to odbierać ?
Czy tak że piłkarzy mamy super tylko Michniewicz nie potrafił z nich zrobić super drużyny ? Czy po prostu cel jest tylko jeden "górna ósemka" i to obecnym potencjałem (plus Drygas) damy rade osiągnać.
Jakoś nie chce mi się wierzyc w diametralna przemianę w sposobie gry bez konkretnych wzmocnień w ofensywie.
"Zespół nie potrzebuje wiele zmian"...hmm...jak to odbierać ?
Że zespół nie potrzebuje rewolucji w składzie bo ma solidne fundamenty, a po kilku wzmocnieniach można wykonać kolejny krok do przodu - innej logicznej interpretacji tych słów nie widzę.
Moim faworytem był Brosz, aczkolwiek Moskal póki co nie będzie mi spędzał snu z powiem - do szatni wchodzi trener z czystą kartą, mam nadzieję że z wielką ambicją, motywacją, chęcią wykazania się jako ktoś więcej niż zapchajdziura (tak był traktowany w Krakowie). Ciężko o jakąś głębszą analizę. Jedno jest pewne - od tego momentu wszyscy musimy wspierać i trenera i zespół, robić pozytywną atmosferę i tym samym zachęcać ludzi do aktywnego uczestniczenia w życiu klubu.
Odp: Trenerzy (opinie, zmiany, plotki) - 24/05/2016 15:49
Nie ma co się spinać, co to za różnica czy zajmiemy 6 miejsce z grubym na ławce czy 8-12 z Moskalem..
Ten klub popadł w taki marazm , że co roku jesteśmy skazani na minimalizm i środek tabeli.
Jedynie mógłby pomóc taki eksperyment jak w Piaście z trenerem zagranicznym i zaciągiem zawodników z zagranicy. Minus taki , że to ryzyko i plan krótkoterminowy.
2007/08 IV liga 1
2008/09 II liga 2
2009/10 I liga 5
2010/11 I liga 6
2011/12 I liga 2
2012/13 Ekstraklasa 12
2013/14 Ekstraklasa 7
2014/15 Ekstraklasa 8
2015/16 Ekstraklasa 6
Ja tu widzę całkiem niezły i stabilny progres. W 8 sezonów awans z 3 szczebla rozgrywek do górnej połówki ekstraklasy to całkiem niezły rezultat.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.