Odp: Flagi Pogoni i nie tylko... - 07/09/2009 23:48
Opole Lubelskie ma się dobrze tak jak i Jaworzno. Dobrze byłoby, żeby część z tych co się tu udziela patrząc na nich pomyslała co czasami wypisuje. Ciekawe ilu z nich by przyjeżdżało mając na mecz u siebie 700 km.
Opole Lubelskie ma się dobrze tak jak i Jaworzno. Dobrze byłoby, żeby część z tych co się tu udziela patrząc na nich pomyslała co czasami wypisuje. Ciekawe ilu z nich by przyjeżdżało mając na mecz u siebie 700 km.
Polać mu - dobrze prawi
700km da się przejechać, ale niekiedy życie codzienne z Pogonia w sercu staje sie "uciążliwe" - a mimo to trwają...
Polać mu - dobrze prawi
700km da się przejechać, ale niekiedy życie codzienne z Pogonia w sercu staje sie "uciążliwe" - a mimo to trwają...
Kto ma Pogoń w sercu wyrytą nic mu nie będzie uciążliwe i zawsze będzie trwać. Wielki szacun dla Nich.
Większość z tych co tu marudzą jacy to z nich wielcy kibice to tramwajem tyle nie przejadą na stadion przez kilka lat.
Szacun - OL
Zgadzam się z Tobą. Ja na mecz u siebie mam ok 600-630 km, więc Cię doskonale rozumiem. Pozdrawiam i szacunek.
"MY PORTOWCY, MY PORTOWCY NASZ CHARAKTER SIŁĄ JEST!!!"
Odp: Flagi Pogoni i nie tylko... - 29/12/2009 23:26
Niedoczytalem Twojego posta.
Ta biała wygląda mi na chyba zgodówkę z tamtego okresu ale pewny nie jestem.
edyta:
Chociaż jak się bardziej przypatrzyć to widać tam herb Polski i herb Pogoni.
Ostatnio edytowany przez: Rch., 29 grudnia 2009, 23:35 [4 raz(y)]
Czy wie ktos co to za flaga jest w 0:14 biała? z góry dzięki.
trochę nie ogarnąłem http://www.youtube.com/watch?v=BxZztY_C-F8
Wiem o która chodzi (bialą) ale po koleji co do flag widocznych w 13 sekundzie filmiku (kolejność od lewej):
1. MKS POGON - flaga zrobiona przez niejakieg J. z Prawobrzerza, kiedys Majdan ją we Wrocławiu uratował
2. POGON (grafitti - flaga docelowa w temacie) - flaga pisana jak grafitti z herbami Polski, Pogoni i Szcecina., dodatkowo obarczona w puchary. Flaga skrojona przez Zawiszę chłopakom wracającym z meczu Stomil-Pogoń
3. FC Goleniów - nieznane mi sa okoliczności zaginięięcia tej flagi. Inicjatorem jej był chyba S. z Goleniowa
4. Szachownica po kilku meczach przerobiona na flagę "PORTOWCY" z gryfami po bokach. Flaga zrobiona przez 3 z Golecina.
Jako ciekawostkę kulinarną dodam, ze na tym meczu Tychy traca flagę ( sezon konia co kazdy klub u nas traci jedna lub 2 flagi)
Zgody w tym czasie z Legią nie było !!! (EDIT): byłbym pewien że to rok gdzieś 93, ale masz rację w tym czasie (jakoś rok 95) to Tychy związały sie z Pniewami... wiec zgoda była
Ostatnio edytowany przez: HardcoreCitySzczecin, 31 grudnia 2009, 08:36 [2 raz(y)]
Czy wie ktos co to za flaga jest w 0:14 biała? z góry dzięki.
trochę nie ogarnąłem http://www.youtube.com/watch?v=BxZztY_C-F8
Wiem o która chodzi (bialą) ale po koleji co do flag widocznych w 13 sekundzie filmiku (kolejność od lewej):
1. MKS POGON - flaga zrobiona przez niejakieg J. z Prawobrzerza, kiedys Majdan ją we Wrocławiu uratował
2. POGON (grafitti - flaga docelowa w temacie) - flaga pisana jak grafitti z herbami Polski, Pogoni i Szcecina., dodatkowo obarczona w puchary. Flaga skrojona przez Zawiszę chłopakom wracającym z meczu Stomil-Pogoń
3. FC Goleniów - nieznane mi sa okoliczności zaginięięcia tej flagi. Inicjatorem jej był chyba S. z Goleniowa
4. Szachownica po kilku meczach przerobiona na flagę "PORTOWCY" z gryfami po bokach. Flaga zrobiona przez 3 z Golecina.
Jako ciekawostkę kulinarną dodam, ze na tym meczu Tychy traca flagę ( sezon konia co kazdy klub u nas traci jedna lub 2 flagi)
Zgody w tym czasie z Legią nie było !!!
AD 3.
Flaga FC Goleniowa zdaje mi się że niezagineła - ostatnio widziałem ją ok 2 lat temu - na meczu u Nas z Iną Goleniów.
http://www.pogononline.pl/galeria_slajdy.php/fotorelacje/20071027_pogon_ina-cob/32
... ja się będę opierdalał niech się wszystko dzieje samo...
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.