Odp: Grupa Azoty, byli i obecni działacze, udziałowcy - 16/06/2016 12:07
Teraz spokojnie i lód na głowę. Podejrzewam, że jednak stadion miał tutaj wpływ. Mądre transfery teraz szczególnie do ofensywy i w końcu spróbować powalczyć o więcej niż top8. Wierzę, że przy mądrym zarządzani przed Nami dobre lata, ale na razie spokojnie bez odlatywania. Wiadomość na pewno cieszy
Słyszałem kroki Boga, życie jest kruche
Mam złotą proporcję między umysłem a duchem
Wersów plecak, tysiące w zeszycie
Oślepiam blaskiem, jestem słońcem w zenicie
Na pewno da sie to poustawiać.Prawnicy cos wymyślą.Gorzej tylko wyglądało by przy wycofaniu sponsora...i dalsze opłacanie kontraktów drogich zawodników.Tu klub musi sie porozumieć i zabezpieczyć.Myśle ze dadzą radę.Chemik to może być tez opcja takiego typu że zawodnicy będą tam transferowani a wypożyczani do Pogoni.Tak sponsor moze obejśc ten przepis również.
A co myślicie o Chemiku jako klubie satelitarnym w 1 lidze? pod nosem mogli by młodzi się ogrywać na poważnym poziomie. !
Tym samym Chemiku który jest obecnie na 7 poziomie ligowym ? Który wycofał się z 3 ligi bo azoty poskąpiły im jakieś grosze na dokończenie sezonu ? Na tą chwile to pewnie bedziemy sobie wypozyczac juniorow lepsi do nas/slabsi do Chemika
Cieszy jasno okreslony cel przez naszego sponsora. Liczą sie tylko najwyzsze lokaty. Nie ma premiowania za wejscie do 8 i tam sparingi. Wspaniala wiadomosc. A klub chcac przedluzac umowe z azotami musi chciec awnsowac do pucharów.
Stadion, fajna umowa z azotami. Dobre czasy idą.
Ostatnio edytowany przez: Forza Pogoń !, 16 czerwca 2016, 12:44 [1 raz(y)]
A co myślicie o Chemiku jako klubie satelitarnym w 1 lidze? pod nosem mogli by młodzi się ogrywać na poważnym poziomie. !
Cieszy jasno okreslony cel przez naszego sponsora. Liczą sie tylko najwyzsze lokaty. Nie ma premiowania za wejscie do 8 i tam sparingi. Wspaniala wiadomosc. A klub chcac przedluzac umowe z azotami musi chciec awnsowac do pucharów.
Co do tej konferencji to wszystko fajnie i miło.Natomiast jesli budżet Legii to 120-150 mln.,Lecha i Lechii ok40-50 mln. to ciekawe jakie wsparcie z tych 3 mln. od GA teraz ma miejsce skoro takie cele Grupa chce w zamian? Chyba że i oni liczą że zawodnikami pokroju Lewandowski ,Fraczczak czy Nunes to się uda.Innymi słowy na razie możemy mówic o wsparciu tylko co do kwoty bazowej.Kwota premi np. za MP będzie realna jak personalnie ten zespół będzie upoważniał do takich planów.
Umowa Pogoni z Zakładami Chemicznymi nie będzie miała przełożenia na politykę transferową.
- Nie łączmy polityki transferowej z negocjacjami z naszymi partnerami. Część funduszy zostanie przeznaczona na akademię piłkarską. Nie ropoczeło się jeszcze nawet okienko transferowe. Przypominam także, że żadnej rewolucji kadrowej nie będzie - dodał Jarosław Mroczek ,,
Z tego wynika że Azoty nie będą zaangażowane w transfery i raczej nie ma co liczyć że posmarują za jakiegoś piłkarza , szkoda
Trzeba się trzymać tego co mówi Juergen Klopp. Czasami wydaje mi się, że jestem jedyną osobą w tym kraju, który wierzy w trening. Cała reszta wierzy w transfery
Na miescie jest tłok w tramwaju jest tłok kibice na Pogoń jada....
,, Będziemy też duży nacisk kłaść aby w zespole grali lokalni, młodzi piłkarze. Pokazało to Zagłębie Lubin, że ta droga ma sens - dodał Wojciech Wardacki, Prezes Zakładów Chemicznych Police.
Umowa Pogoni z Zakładami Chemicznymi nie będzie miała przełożenia na politykę transferową.
- Nie łączmy polityki transferowej z negocjacjami z naszymi partnerami. Część funduszy zostanie przeznaczona na akademię piłkarską. Nie ropoczeło się jeszcze nawet okienko transferowe. Przypominam także, że żadnej rewolucji kadrowej nie będzie - dodał Jarosław Mroczek ,,
Z tego wynika że Azoty nie będą zaangażowane w transfery i raczej nie ma co liczyć że posmarują za jakiegoś piłkarza , szkoda
Trzeba się trzymać tego co mówi Juergen Klopp. Czasami wydaje mi się, że jestem jedyną osobą w tym kraju, który wierzy w trening. Cała reszta wierzy w transfery
Mroczek miał powiedzieć światu "TAK, mamy kasę od Azotów, stać nas na wszystkich!"? Wtedy cena za każdego piłkarza którym się interesujemy idzie w górę. O takich rzeczach publicznie się nie mówi albo mówi, że w kasie pusto.
,, Będziemy też duży nacisk kłaść aby w zespole grali lokalni, młodzi piłkarze. Pokazało to Zagłębie Lubin, że ta droga ma sens - dodał Wojciech Wardacki, Prezes Zakładów Chemicznych Police.
Mroczek miał powiedzieć światu "TAK, mamy kasę od Azotów, stać nas na wszystkich!"? Wtedy cena za każdego piłkarza którym się interesujemy idzie w górę. O takich rzeczach publicznie się nie mówi albo mówi, że w kasie pusto.
To jedno.Drugie to to że jak Azoty sfinansuja piłkę mlodziezowa i wiele innych kwestii to klub te śrdodki może przeznaczyc na pierwszy zespół i transfery.Pytanie tylko czy oczekiwania Azotów w stosunku do wkładu finansowego nie sa oderwane od rzeczywistości.Zagłebie
z tego co pamietam zdobyło jedno Mistrzostwo i była to sensacja wówczas.
Co do tej konferencji to wszystko fajnie i miło.Natomiast jesli budżet Legii to 120-150 mln.,Lecha i Lechii ok40-50 mln. to ciekawe jakie wsparcie z tych 3 mln. od GA teraz ma miejsce skoro takie cele Grupa chce w zamian? Chyba że i oni liczą że zawodnikami pokroju Lewandowski ,Fraczczak czy Nunes to się uda.Innymi słowy na razie możemy mówic o wsparciu tylko co do kwoty bazowej.Kwota premi np. za MP będzie realna jak personalnie ten zespół będzie upoważniał do takich planów.
Pytanie tylko czy oczekiwania Azotów w stosunku do wkładu finansowego nie sa oderwane od rzeczywistości
Przez większość konferencji, jak w kółko powtarzali, że Mistrza Polski oczekują, to się zastanawiałem z jakiej choinki się urwali.
W kółko o tym zdobyciu Mistrza gadali, ale jeśli prawdą jest, że sypnęli te 2-3 mln więcej, to nie wiem w jakim oni świecie żyją
Do tego potrzeba szerokiej kadry a my takiej nie mamy i duużo nam brakuje do niej. A taki sezon jak miał Piast, to jednorazowy wyskok.
Oczywiście może być tak, że sypnęli hajsu naprawdę sporo, ale patrząc na dotychczasowe przygody z nimi, szczerze wątpię.
Po transferach poznamy, na czym stoimy.
Plus konferencji jest taki, że tym razem w klubie nie zobaczymy już Czesiopodobnych stworków z ich "pocałunkami śmierci", o czym zresztą już parę osób wspomniało.
Pytanie tylko czy oczekiwania Azotów w stosunku do wkładu finansowego nie sa oderwane od rzeczywistości
Przez większość konferencji, jak w kółko powtarzali, że Mistrza Polski oczekują, to się zastanawiałem z jakiej choinki się urwali.
W kółko o tym zdobyciu Mistrza gadali, ale jeśli prawdą jest, że sypnęli te 2-3 mln więcej, to nie wiem w jakim oni świecie żyją
Do tego potrzeba szerokiej kadry a my takiej nie mamy i duużo nam brakuje do niej. A taki sezon jak miał Piast, to jednorazowy wyskok.
Oczywiście może być tak, że sypnęli hajsu naprawdę sporo, ale patrząc na dotychczasowe przygody z nimi, szczerze wątpię.
Po transferach poznamy, na czym stoimy.
Plus konferencji jest taki, że tym razem w klubie nie zobaczymy już Czesiopodobnych stworków z ich "pocałunkami śmierci", o czym zresztą już parę osób wspomniało.
past gra chyba drugi raz w pucharach w przeciągu 4 lat, był też w nich Ruch, Jagiellonia czy teraz cracovia,Zagłębie które wyższych budżetów od Nas nie mają. Nie wspominam osuchowa Bydgoszcz które wygrało PP.
Co do tej konferencji to wszystko fajnie i miło.Natomiast jesli budżet Legii to 120-150 mln.,
nie chce mi się wierzyć w taki budżet. Skąd niby mieliby mieć tyle kasy? Z takim budżetem byliby pewnie w górnej połówce Bundesligi pod względem finansów...
Co do tej konferencji to wszystko fajnie i miło.Natomiast jesli budżet Legii to 120-150 mln.,
nie chce mi się wierzyć w taki budżet. Skąd niby mieliby mieć tyle kasy? Z takim budżetem byliby pewnie w górnej połówce Bundesligi pod względem finansów...
Leśnodorski w jakimś wywiadzie mówił, że mają budżet ponad 100 mln, ale to jest kasa na funkcjonowanie całego klubu. Na pierwszą drużynę jest ok. 50%.
Tu nie ma co nie wierzyć. W sezonie 2015/2016 mieli 120 mln złotych.
W tym budżet pierwszej drużyny 50 mln.
Pieniądze to nie wszystko.... potrzebne są jeszcze złoto i diamenty.
bo tak powiedzieli? Skąd niby te pieniądze? Od sponsorów? Nie sądzę, żeby główny sponsor dawał dużo więcej niż Azoty Pogoni. Z biletów? Z praw telewizyjnych? Od właścicieli? To się nie trzyma kupy W 70-80, nawet w 100 mln bym jeszcze uwierzył. Ale nie w 120...
No chyba, że z transferów sporo wyciągnęli...
bo tak powiedzieli? Skąd niby te pieniądze? Od sponsorów? Nie sądzę, żeby główny sponsor dawał dużo więcej niż Azoty Pogoni. Z biletów? Z praw telewizyjnych? Od właścicieli? To się nie trzyma kupy W 70-80, nawet w 100 mln bym jeszcze uwierzył. Ale nie w 120...
No chyba, że z transferów sporo wyciągnęli...
premie za gre w pucharach europejskich
Bate po paru startach w LM mimo ze tam nie brylowalo zbudowalo nowy stadion za kase z pucharów. Legia ma duzy budzet z powodu gry w Le, poza tym bielika do arsenalu wypchneli za 2,5 miliona funtów itd.
Niech będzie, że z biletów mieli 30 mln, załóżmy, że za Bielika dostali całą kasę z transferu czyli jakieś 13 mln, za mistrzostwo 4 mln z praw TV, od sponsorów powiedzmy 20 mln, załóżmy nawet 20 mln za LE co jest pewnie ogromną przesadą. Dopiero zbliżamy się do 90 mln a kalkulacje są raczej sporo na wyrost. Nie widzę już żadnych większych milionowych pozycji w budżecie a właściciele to żadni miliardowi krezusi - raczej coś w rodzaju gastronomików w znacznie większej skali. Koralik to już w ogóle podejrzany typ
W sumie nie zdziwię się jak to wszystko się posypie jeśli nie załapią się wreszcie do LM.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.