Odp: ,,...Aby Pogoń rosła w siłę....(kibicowsko)"-Klubowy marketing,działania własne - 30/07/2009 22:21
hehe w rozmowie z dziennikarzem, cytują nasze słowa (Pogoni Nowej) ze spotkania z nimi - jak widzę mogę już potwierdzić pewne informacje - EPA faktycznie będzie pomagała Pogoni. Zresztą jej logo jest na plakatach zespołu z prezentacji. Małe dementi - nie zajmują się stawianiem farm wiatraków, tylko dostarczają elektronikę do sterowania. Oprócz tego są przedstawicielem Motorolli na Polskę jeśli chodzi o profesjonalne systemy łączności radiowej - wojsko, policja, straż graniczna.
Mają jeszcze inne projekty - ale niech się nimi sami pochwalą.
mi osobiscie nie podoba sie to jedno porownujace nas do ...zly przyklad sobie stawiaja za wzor noe ale nie mozna sie czepiac kazdy dobry sponor jest mile widziany
To porównanie dotyczyło znajomości i rozpoznawalności marki i padł z naszej strony jako przykład dla nich- przed wejściem w Craxę nikt w Polsce o Comarchu nie słyszał, poza branżą IT - więc przykład jak najbardziej na miejscu. Amicę, Polsat, ITI czy Alianz zna i kojarzy o wiele więcej osób.
Nasz koronny argument - Pogoń to ostatnia dobra marka do wzięcia
To Przegląd Sportowy czyli nowy fakt więc nie brałbym tego na serio.
Na przedsezonewej konferncji była mowa o tym, że najbliższym czasie Pogoń podpiszę umowę z poważnym partnerem - jakim nie chciano zdradzić, ale w kuluarach mówio się o tej firmie, wiec wiadomość wiarygodna.
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
ta cała EPA mieści się na wojska polskiego w odrestaurowanych kamienicach.
W zeszłym roku byłem u nich na rozmowie o pracę i mnie nie przyjęli, więc nie mam z nimi dobrych skojarzeń
pozdro
Ciekawe jakie oni mają z Tobą skojarzenia
Swoją drogą u mnie mają już plus za samo odrestaurowanie wspomnianej kamienicy na Wojska Polskiego. Dzięki takim firmom jest szansa uratować jedną z najbardziej reprezentacyjnych ulic miasta.
a gdybym miał urodzić się znów, to tylko w Szczecinie i tylko tu!!!
www.merx.biz.pl
Biuletyn od kibiców dla kibiców będzie zawierał informacje o ruchu kibicowskim skupionym wokół Dumy Pomorza. Znajdą się tam m.in. informacje o wydarzeniach na naszym stadionie, kibicowskie przedstawienie najbliższego rywala Portowców, informacje z wyjazdów oraz najważniejsze informacje z działalności Stowarzyszenia Kibiców Pogoni „ Portowcy”.
Gazetka ma się pojawiać przed każdym meczem Pogoni w Szczecinie i będzie bezpłatna. Każdy z kibiców będzie mógł jednak pomóc w dalszym rozwoju biuletynu, aby ten był jeszcze bardziej ciekawy i zawierał więcej informacji. Dlatego prosimy o wrzucanie pieniążków „co łaska” do puszek, które będą w posiadaniu osób, które będą rozprowadzać biuletyn przed kasami i na stadionie.
„My Portowcy” powstaje przy współpracy ze Stowarzyszeniem „ Portowcy” i wyrażamy nadzieję, że będzie ciekawym źródłem informacji dla osób, które nie mają stałego dostępu do internetu.
Odp: ,,...Aby Pogoń rosła w siłę....(kibicowsko)"-Klubowy marketing,działania własne - 31/07/2009 01:54
Jaki jest Przegląd każdy wie i to co pisze może nie jest ważne.
Wypowiedzi jednak udzielili ludzie z firmy EPA. Jak ktoś ma chęć to można sprawdzić wyniki tylko, że firma ma udziały w kilkudziesięciu firmach więc trzeba trochę pododawać.
Podsumowując firma na pewno bardzo solidna, a jak sie będzie zachowywać w świecie futbolu to czas pokaże. Jednak czym udziałowców w Pogoni więcej tym dla Pogoni lepiej i bezpieczniej. Trzeba jednak poczekać do podpisania wszystkich dokumentów, bo dopiero wtedy będzie wiadomo o ile jest lepiej.
My Portowcy- gratki dla tych co przy tym się napracowali.
Ostatnio edytowany przez: ROJ, 31 lipca 2009, 02:07 [1 raz(y)]
Odp: ,,...Aby Pogoń rosła w siłę....(kibicowsko)"-Klubowy marketing,działania własne - 31/07/2009 02:31
Zobaczymy co z tego bedzie. Fajnie jak przejma te 93% udzialow, ale moim zdaniem tutaj licza na pomoc miasta w sprawie stadionu. Mam nadzieje,ze te zakute lby kiedys dojda do fascynujacych wnioskow jakimi niewatpliwie sa profity z budowy stadionu, nie dosc ze bedziemy mieli dobra druzyne to i Szczecin na tym zyska. Duzy plus dla naszych dzialaczy, ze potrafia pozyskac takich partnerow. Duzo zlych rzeczy o nich sie mowi, a ci dalej robia swoje. Sam w nich nie wierzylem, ale podoba mi sie ta robota.
Zobaczymy co z tego bedzie. Fajnie jak przejma te 93% udzialow, ale moim zdaniem tutaj licza na pomoc miasta w sprawie stadionu. Mam nadzieje,ze te zakute lby kiedys dojda do fascynujacych wnioskow jakimi niewatpliwie sa profity z budowy stadionu, nie dosc ze bedziemy mieli dobra druzyne to i Szczecin na tym zyska. Duzy plus dla naszych dzialaczy, ze potrafia pozyskac takich partnerow. Duzo zlych rzeczy o nich sie mowi, a ci dalej robia swoje. Sam w nich nie wierzylem, ale podoba mi sie ta robota.
Fajnie fajnie, ale zobaczcie co gastrycy w tym momencie zarabiają!!!!Wzięli klub za friko włożyli może grubą bankę albo dwie, a udziały sprzedadzą za powiedzmy 10mln..No cóż biznes is biznes ;]. Trzeba jednak dodać że bez poważnego sponsora nic nie zwojujemy ani w I lidze ani w Ekstraklasie a co najgorsze w dziale marketingu..
Fajnie fajnie, ale zobaczcie co gastrycy w tym momencie zarabiają!!!!Wzięli klub za friko włożyli może grubą bankę albo dwie, a udziały sprzedadzą za powiedzmy 10mln..No cóż biznes is biznes ;]. Trzeba jednak dodać że bez poważnego sponsora nic nie zwojujemy ani w I lidze ani w Ekstraklasie a co najgorsze w dziale marketingu..
Zgadzam się z Tobą. Uważam , że dobry marketing i otoczka wokół klubu to połowa sukcesu. Ideałem , niedoścignionmym jak narazie jest w Polsce , niestety nie kto inny jak Kolejorz aka Kuchenkorz.... elegancka strona internetowa, świetny sklepik online- tanie ciuchy Pumy i masa gadżetów najwyższej jakości, Lech TV (na chwile obecna bardziej rozbudowany niż Pogoń TV), Lech Travel etc... U nas Pani Marta daje jak narazie ciała i to często w sytuacjach gdzie nie trzeba jakiegoś ekstra budżetu do wykonania działania , a jedynie dobrych chęci i trochę wiedzy. Nie mówię już o tym jak to wygląda na Zachodzie, choćby w 4 ligowym Magdeburgu.....
Niemniej jednak-zaczyna się dziać wokół Naszej Pogoni coraz lepiej. Mam nadzieję , że nie pęknie to wszystko jak jakaś bańka mydlana po kilku nienajlepszych meczach. Klub powinien budować również strategię kilkuletnią pod względem sportowym -tzn. trzymać się Mandrysza na dobre i złe, facet ma potencjał i wie co robi, w żadnym wypadku nie wolno postępować jak wcześniej robiono to w Wiśle Kraków -2 słabe mecze i nowy trener, a ten wymienia cały sztab i stęka , że ma piłkarzy po wczesniejszym szkoleniowcu i nie da się z nimi nic osiągnąć.
Będzie dobrze
Już tak nie licz pieniędzy w cudzych kieszeniach.
Jak sprzedadzą, to każdy się ucieszy. Najważniejsze żeby nowy inwestor był poważny, a póki co, to zostali partnerem klubu.
Odp: ,,...Aby Pogoń rosła w siłę....(kibicowsko)"-Klubowy marketing,działania własne - 31/07/2009 11:23
Wczoraj w Sportowym wieczorze w TVP Info Kołodziejczyk powiedział, że wbrew pozorom najlepiej wychodzą na wszystkim kluby, które ucierpiały na degradacji do 1 ligi -przykład Korona i Zagłębie Lubin - świetne stadiony, poprawa marketingu i zarządzania, transfery itp.
Zresztą uważam, że Zagłębie będzie się bić o miejsce na podium w ekstraklasie ....
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.