Może wkońcu się coś ruszy z tematem grafow, nawet w FC
Szkoda tylko, że "o" lekko "ó" przypomina Dobrze, że masz chęci, oby Ci się dalej chciało
Czekamy na następne PZDR
jak nie wiesz to sie nie odzywaj. i znowurz pelno wypowiedzi nic nie wnoszacych do tematu. nie masz nic do powiedzenia nie odzywaj sie proste <ok>? (do przedmuwcow jesli nei zrozumieli aluzji)
jak nie wiesz to sie nie odzywaj. i znowurz pelno wypowiedzi nic nie wnoszacych do tematu. nie masz nic do powiedzenia nie odzywaj sie proste <ok>? (do przedmuwcow jesli nei zrozumieli aluzji)
Dla Ciebie rok szkolny kończy się dużo za wcześnie...Pomyśli o "koreczkach" w wakacje - tylko przypadkiem nie wybieraj się na żadną kolonię
Udział w finale Pucharu Intertoto w 2005 roku. Chyba coś przegapiłem
Tak na marginesie to Pogoń 3 razy zdobyła Puchar Intertoto; wtedy było to jednoznaczne z wygraniem swojej grupy:
1. 1977r {9pkt,11-4}. Dalsze miejsca zajęły drużyny KB Kopenhaga {6pkt,8-10},Sturm Graz{5pkt,10-6} i Chanois Genewa {4pkt,4-8}.
2. 1983r wyprzedzając Werder Brema{7pkt,12-8}, MalmoeFF{7pkt,7-9} i St.Gallen{4pkt,10-12}. Portowcy zdobyli 8pkt,bramki 10-10.
3. 1987r. sięgnęliśmy po pierwsze miejsce odnosząc 5 zwycięstw i ponosząc jedną porażkę, bramki 20-8, wyprzedzając FC Magdeburg ,Hammurby Sztokholm i La Chaux de-Fonds.
Na stronie oficjalnej jest oferta sponsorska na 1 ligę. Zaciekawiło mnie jedno zdanie w "sukcesach"
Tak na marginesie to Pogoń 3 razy zdobyła Puchar Intertoto; wtedy było to jednoznaczne z wygraniem swojej grupy:
1. 1977r {9pkt,11-4}. Dalsze miejsca zajęły drużyny KB Kopenhaga {6pkt,8-10},Sturm Graz{5pkt,10-6} i Chanois Genewa {4pkt,4-8}.
2. 1983r wyprzedzając Werder Brema{7pkt,12-8}, MalmoeFF{7pkt,7-9} i St.Gallen{4pkt,10-12}. Portowcy zdobyli 8pkt,bramki 10-10.
3. 1987r. sięgnęliśmy po pierwsze miejsce odnosząc 5 zwycięstw i ponosząc jedną porażkę, bramki 20-8, wyprzedzając FC Magdeburg ,Hammurby Sztokholm i La Chaux de-Fonds.
Na stronie oficjalnej jest oferta sponsorska na 1 ligę. Zaciekawiło mnie jedno zdanie w "sukcesach"
Nie byłem świadomy, że aż tyle razy graliśmy nawet wikipedia nie ma takich informacji
tyle, że my nie doszliśmy nawet patrząc w taki sposób do finału bo do finału doszła Sigma (grała z BVB).
Ostatnio edytowany przez: kijevo, 19 czerwca 2009, 17:12 [2 raz(y)]
Nie byłem świadomy, że aż tyle razy graliśmy nawet wikipedia nie ma takich informacji
Było tego jeszcze więcej. Tu masz prawie komplet od Pana Janka B :
Z KART 60 LETNIEJ HISTORII POGONI SZCZECIN - PUCHAR INTERTOTO
W 60-letniej historii Pogoni Szczecin jest może mniej znana ogółowi kibiców lecz to nie znaczy że mniej ważna karta. Są to występy w Pucharze Intertoto dawnej Pucharze Lata. W rozgrywkach tych Portowcy wystąpili 10 razy.
Pierwszy raz nastąpiło to w 1965r. W swym pierwszym występie 20.06.65r pokonaliśmy w Szczecinie FC Zagrzeb 3-0 [1-0] po bramkach Trywiańskiego w 11min , samobójczej [Galekowica w79min] i Fiałkowskiego w 82min. A oto skład z tego historycznego spotkania, w bramce Białek, w obronie Kaszubski, Jabłonowski, Folbrycht, Krasucki I, w pomocy Szlinter, Maślanka, Łowkis, a w ataku Kielec, Fiałkowski, Trywiański. Niestety był to jedyny sukces w tej edycji. Po nim nastąpiło 5 porażek. W efekcie Pogoń zajęła w swej grupie ostatnie 4 miejsce ulegając Chemie Lipsk [zwycięzca grupy ], Slovanowi Bratysława i FC Zagrzeb. Pogoń zdobyła 6,a straciła 13 bramek. Najskuteczniejszym strzelcem był Trywiański zdobywca 2 bramek.
W następnych startach bywało już lepiej - 3 razy Pogoń wygrywała swą grupę [1977r.,1983r. i w 1987r. ] w 1982r. zajęła 2 miejsce, dwa razy w 1976 i w 1988 r zajmowała 3 miejsce, dwa razy też [1965 i 1993 ] 4 miejsce, a raz piąte w 1995r.
Pierwszy sukces odniesiony został w 1977r {9pkt,11-4}. Dalsze miejsca zajęły drużyny KB Kopenhaga {6pkt,8-10},Sturm Graz{5pkt,10-6} i Chanois Genewa {4pkt,4-8}.
Najcenniejszy sukces Pogoń odniosła w 1983r gdy w pokonanym polu zostawiła takich rywali jak Werder Brema{7pkt,12-8}, MalmoeFF{7pkt,7-9} i St.Gallen{4pkt,10-12}. Portowcy zdobyli 8pkt,bramki 10-10.
W 1987r. sięgnęliśmy po pierwsze miejsce odnosząc 5 zwycięstw i ponosząc jedną porażkę, bramki 20-8, wyprzedzając FC Magdeburg ,Hammurby Sztokholm i La Chaux de-Fonds.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.