Zgoda zgodą ale stadionowa przyjaźń to coś więcej. A melanż trwa!!!
Powrót "elektrycznej" atmosfery, jak na koniec lat 80, początek 90 w meczach z Legią jest tylko kwestią (sądzę że krótkiego) czasu... Po odnowieniu zgody, około 5 może 7 lat przyzwyczajałem się do L na naszym stadionie (i tak, w końcu to był drugi dla mnie klub po Pogoni)... mam nadzieję że już więcej nie będę musiał się przyzwyczajać...
Ostatnio edytowany przez: Ijon_Tichy, 28 września 2013, 21:45 [1 raz(y)]
Odp: ,,...Aby Pogoń rosła w siłę....(kibicowsko)"-Klubowy marketing,działania własne - 28/09/2013 21:58
Polski Fanatyk -
"Wczoraj ukazały się nieoficjalne informacje na temat zakończenia zgody na linii Pogoń - Legia. Dzisiaj informacja została oficjalnie potwierdzona przez obie strony. Zgoda między Portowcami, a Legionistami została odnowiona w roku 1994 przy okazji meczu Legii w Szczecinie. Kibice ze Szczecina mogą mieć "deja vu" ponieważ pierwszy raz gdy zgoda między kibicami została zerwana Legioniści wybrali gdańską Lechię. Moim zdaniem Portowcy dużo za późno postawili ultimatum, gdyż przybicie układu z BKSem Bielsko było już pokazaniem, że zdanie Pogoni jest mało istotne. Legia wybrała "pakiet większościowy" bo gdyby wybrali Pogoń to Legia by mogła stracić dwie zgody i układ. Na decyzję Legionistów na pewno wpływ miały ostatnie wyczyny "sportowe" Pogoni. Reasumując Zagłębie Sosnowiec bardzo się cieszy, a kibice Pogoni pokutują za wierność i całkowite oddanie Legii, gdyż zostali sami. Jeśli po takim zimnym prysznicu Portowcy się nie podniosą jakościowo to źle widzę przyszłość tej ekipy. Ekipy, która jeszcze niedawno była wiodącą siłą na Polskim podwórku."
Odp: ,,...Aby Pogoń rosła w siłę....(kibicowsko)"-Klubowy marketing,działania własne - 28/09/2013 23:49
Pamiętajcie nikt nas nie będzie szanował jeśli sami się szanować nie będziemy. To nasze barwy są najważniejsze i wszyscy kibicujemy Pogoni! Byłem zwolennikiem zgody z Legią, ale zdaję sobie sprawę jak wielu przeciwników ta zgoda miała w naszym mieście. Często się kłóciłem ze znajomymi, gdyż oni uważali, że Legia nas nie szanuje, wywyższa się, trzyma z gołębiami. Twierdziłem, że nie mają racji, ale skoro zgoda upadła to znaczy, że tak musiało być i, że tak będzie lepiej. Wszyscy stawiamy się na mecz z Górnikiem, bo jesteśmy Dumą Pomorza. Nie zapomnijcie o tym. Co nas nie zabije to nas wzmocni. Liczy się tylko Pogoń.
Dokładnie ! Tylko Pogoń ! Żadnej legii, liczą się tylko nasze barwy ! Mam nadzieję, że na Młynie na następnym meczu nie zobaczę za dużo szalików, koszulek legii...
Jak to się trzeba nie szanować... leggia dwukrotnie nas wystawia ale u wielu nic się nie zmienia, jeszcze niektórzy marudzą , że na Młynie barw legii nie będzie można wnosić i tak bardzo się spinają, jakby im ktoś nago na Młyn kazał wchodzić.
Jeszcze jakby te stare byki się pogodziły i znów na Piekle się pojawili to by było coś ! A tak pewnie znów będzie moooże kilkaset osób.
Odp: ,,...Aby Pogoń rosła w siłę....(kibicowsko)"-Klubowy marketing,działania własne - 29/09/2013 00:59
Kurwa ludzie opamiętajcie sie!nie wy zgody zakladaliscie i nie wy o nich decydujecie!Nie ma żadnych bluzgôw na Legie wiec spokojnie z tym bluzganiem bo Szacunek pozostaje i nikt z Was nie ma prawa w krytyczny sposób sie wypowiadać nt. Zaistniałej sytuacji!jestescie kibicami Pogoni wiec martwcie sie o frekwencję na młynie a nie o sprawy na które nie macie wpływu.
DeszczH zawsze leje,DeszczH nigdy nie pada!
Bądź szybszy od Cienia i twardszy od kamienia,na drodze wojownika łatwego losu nie ma!
Kurwa ludzie opamiętajcie sie!nie wy zgody zakladaliscie i nie wy o nich decydujecie!Nie ma żadnych bluzgôw na Legie wiec spokojnie z tym bluzganiem bo Szacunek pozostaje i nikt z Was nie ma prawa w krytyczny sposób sie wypowiadać nt. Zaistniałej sytuacji!jestescie kibicami Pogoni wiec martwcie sie o frekwencję na młynie a nie o sprawy na które nie macie wpływu.
nikt tu na Legie nie bluzga.fakt nie decydujemy ale przy odnawianiu tej zgody byłem ,wiec dlatego mnie cholera bierze,ale szanuje podjete decyzje, pozdrawiam
Ładnie na fejsie napisali. Ten tekst ładnie nakręca ! Aż chciałoby się od razu iśc na stadion i dopingować.
Edit I zgadzam się z panem wyżej, jakoś nikt tutaj na nich nie bluzgał. Nie rozumiem tej nagonki o niebluzganiu na nich, skoro nic takiego tutaj miejsca nie miało. Zgody już nie ma, więc czas już wypada zabastować z tym ślepym wielbieniem ich. Rozumiem jak ktoś na nich rzuca od razu bluzgi i wyzywa od nie wiadomo jakich to można zwrócić uwagę ale w przypadku braku tego ? Tylko Pogoń i radzę niektórym już się do tego przyzwyczajać.
Ostatnio edytowany przez: Icar, 29 września 2013, 01:25 [1 raz(y)]
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.