Odp: ,,...Aby Pogoń rosła w siłę....(kibicowsko)"-Klubowy marketing,działania własne - 23/11/2012 17:12
Lew Twoja ocena spotkań jest delikatnie mówiąc płytka. Każdy mecz jest inny, każdy przeciwnik jest inny, pod każdego trzeba się ustawić. Niestety nie mamy zespołu, który by obojętnie z kim grał narzucał własny styl i dominował tym rywala. Trzeba podejść z odpowiednią taktyką i z nastawieniem na zniwelowanie atutów rywala.
Może mecz z Lechią i Jagą były słabe w naszym wykonaniu, ale zobacz jak rywale grali. Cofali strasznie głęboko i jechali z kontry. Gdyby Lechia nie miała Traore to by z nami nie wygrała. Jaga miała trochę szczęścia i punkt wyrwała w samej końcówce. Z Ruchem mecz w naszym wykonaniu bardzo dobry. W pierwszej połowie zrobili swoje, a później pilnowali wyniku. Jasne, fajnie jakby dorzucili drugą, ale trzeba myśleć na boisku i nie rzucać się hura na rywala, który w ataku ma Piecha i Jankowskiego. W tym meczu Ruch z gry stworzył sobie może z jedną sytuację. Bardzo dobrze rozwiązany mecz taktycznie.
Mógłbym tak wymieniać dalej, ale nie ma sensu. Na obecny stan piłkarki jaki posiadamy w zespole to zarówno gra jak i pozycja w tabeli jest satysfakcjonująca. Nie oczekujmy cudów, zwłaszcza, że jest nowy trener, który z tym zespołem rozegrał raptem kilkanaście meczów.
- Mówisz, że ostatnie 20 minut obrona Częstochowy, no i kurwa dobrze! Nie wiem jak Ty, ale te 20 minut na Bułgarskiej siedząc tam przeżyłem tyle emocji ile niekiedy podczas całej rundy. W 10 na wyjeździe z Lechem chłopaki dali radę, spójrz na tabelę, który jest Lech i jakich ma piłkarzy.
- Piast niesłuszny karny, mecz spokojnie mogliśmy wygrać gdyby nie on, nie byliśmy gorsi od Piasta (na wyjeździe).
- z Jagiellonią frajerska bramka, ale 1 taką w końcówce w kilkunastu kolejkach można wybaczyć, wg mnie nieco lepiej się prezentowaliśmy niż Jagiellonia
- z Koroną tylko 2 połowa była beznadziejna, 1 to minimalna przewaga Pogoni.
- piszesz kiepski Widzew, nie wiem dokładnie, ale chyba jeszcze wtedy kiedy my graliśmy z Widzewem - nie był on taki kiepski. Przed nami grał z Polonią, więc porażka w tym meczu nie czynił Widzewa kiepskim wtedy, oni byli zdecydowanym faworytem przed meczem.
- z Legią kiepski, ale wstydu nie było, chłopaki walczyli i pokazali pazur i że potrafią w pierwszych minutach.
- ze Śląskiem niezła pierwsza połowa po której powinna paść bramka, w 2 głupie bramki z rożnych..
- z Bełchatowem faktycznie mizernie, ale wygrana zasłużona.
- z Ruchem kopanie się w czoło? To chyba widzieliśmy inny mecz
Co do ocen transferów generalnie zgoda Żeby nie było Pernis nie jest moim ulubieńcem, stokroć wolałbym Janukiewicza na bramce, o ile nie przytrafiałyby mu się takie wpadki jakie się przytrafiły Co nie znaczy, że nie powinien dostać 2 szansy, mam nadzieję, że jeszcze wróci między słupki.
Odp: ,,...Aby Pogoń rosła w siłę....(kibicowsko)"-Klubowy marketing,działania własne - 25/11/2012 12:35
Jak juz tak oceniamy te poprzednie mecze to mozna chyba jasno stwierdzic, ze nasz sztab wyciagnal wnioski z poprzednich kolejek i efektem tego jest m.in. wygrana z Ruchem czy remis z Gornikiem, ktory wedlug mnie gra najlepsza pilke w lidze obok Legii. Na takim tereie jak Zabrze nie ma co sie rzucac na przeciwnika, nawet grajacego w przewadze, maja tam dobrych pilkarzy, lepszych technicznie,indywidualnosci, ktore sa w stanie w pojedynke wygrac takie mecze, a byly takie mecze, ze to my atakowalismy, a przeciwnik strzelal (poczatek z Legia, Korona, Jaga czy nawet Slask) przez co notowalismy gluppie remisy albo porazki. Osobiscie spodziewalem sie latwej trojki dla Gornika wiec taki wynik jest dla nas bardzo dobry. Mecz z Podbeskidziem na pewno bedzie ciezki, Sasal bedzie chcial dobrze zmotywowac swoja druzyne, punktow potrzebuja jak nigdy, do tego on tez ma cos do udowodnienia, na szczescie ta druzyna nie ma w ogole bramkarza, wiec bede liczyl na strzaly z dystansu. Potem Polonia, remis rowniez biore w ciemno. Miejsce w szeregu trzeba znac.
Odp: ,,...Aby Pogoń rosła w siłę....(kibicowsko)"-Klubowy marketing,działania własne - 26/11/2012 16:17
UWAGA: 29 listopada praktycznie od rana na terenie Uniwersytetu Szczecińskiego, na Wydziale Humanistycznym, przy ulicy Krakowskiej 71 - prawdopodobnie na parterze - będzie zbiórka dla dzieci z domów dziecka organizowana przez kibiców Pogoni Szczecin z Zachodniej Brygady! Czekamy na słodycze, zabawki, książki i inne rzeczy, które nadają się do zrobienia paczek na Gwiazdkę! Liczymy na Waszą hojność!
POMAGAMY WSZYSCY!!!!
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.