Też tak myślałem ale ton w jakim ten list jest napisany sprawia inne wrażenie.
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
według mnie masz 99,99 % RACJI niestety musi się podporządkować tym co wydaja decyzje wybrał mniejsze zło
Tam wezwali mnie bym do nich dołączył, dołączył do tańca umarłych.
W krąg ognia podążyłem za nimi, do samego środka......Kiedy czujesz, że nadchodzi twój czas, bądź gotów.
Pożegnaj się ze wszystkimi, łyknij gorzałki i zmów modlitwę.
Odp: ,,...Aby Pogoń rosła w siłę....(kibicowsko)"-Klubowy marketing,działania własne - 01/11/2012 16:54
Jeżeli został do tego przymuszony to na kiego chu... zawarł jakieś złote myśli o podziałach i "kto jest kibicem" oraz "tchórzostwie grupy". Mógł to napisać na 2 akapity i wyjaśnić, że odpalenie rac nie podobało mu się bo klub musi zapłacić karę. Dla mnie Mroczek się zesrał i tyle. Nie uszanował woli kibiców, kulturalnego jak nigdy dopingu (jeden bluzg na meczu z Legią) wspierającego piłkarzy z jednej jak i drugiej drużyny, głosów postronnych widzów, którzy robili fotki i kręcili filmy z opraw (a im się podobało?)...
Mroczek zaprzecza sam sobie i zagina czasoprzestrzeń.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Odp: ,,...Aby Pogoń rosła w siłę....(kibicowsko)"-Klubowy marketing,działania własne - 01/11/2012 18:44
Mroczek jest niestety tego rodzaju gosciem jaki opisywal Kozminski w cafe futbol ( swoja droga sam nie mniejszy pajac,kochany dyrektor sportowy) czyli kolesiem wchodzacym z biznesu do futbolu, nierozumiejacym jego jak i relacji w pilce obowiazujacych, nazywajacy mecz eventem. Rozumiem,ze tego rodzaju goscie chca sie bawic w pilke, maja kase to maja do tego prawo no ale niech sie do kibicow nie przypierdalaja bo co za zabawe bede mieli jesli ich nie bedzie ? nędzną.
Także panie prezesie chciał pan klub, niech sobie pan nim zarzadza no ale kupujac klub nie kupil pan kibicow i od nas wara.
Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
Coś twierdzi, że jak przejmował to było chujowo. A czy przejmowała już od kibiców, czy może od gastronomików ze Smolnym na czele. Pierdoli, że prezentacja była słaba, ale odpowiadający za nią Smolny nadal robi co chce. No i kompletnie rozśmieszył mnie tekst, to niezrozumieniu podziału na ultras i piknik. Otóż panie prezesie. Nie ma pan zielonego pojęcia o tym temacie. Stadion i podziały kibiców to nie działanie jak w firmie, tylko podział naturalny.
Odp: ,,...Aby Pogoń rosła w siłę....(kibicowsko)"-Klubowy marketing,działania własne - 02/11/2012 13:07
Panie Mruczek , na temat kibiców radzę się Panu nie wypowiadać. Po prostu nie ma Pan o tym pojęcia. Nawet zielonego. Serwując ludziom taki tekst, pisze Pan takie bzdety , że nie powierzyłbym Panu prowadzenia Iskierki Smerdnica. Widać na kilometry , że nie wie Pan co to atmosfera na trybunach , nie mówiąc już o takich kwestiach jak niezależność kibiców czy ich zasady. Wróć Pan do budowania wiatraków i nie kompromituj się Pan!
Odp: ,,...Aby Pogoń rosła w siłę....(kibicowsko)"-Klubowy marketing,działania własne - 02/11/2012 13:29
Widać że Pan Prezes czyta forum a też stara się własną filozofię przełożyć na rzeczywistość, niestety nie ma to pokrycia. Proponuję by zajął się Pan tym co robi najlepiej, czyli biznesem i pomnażaniu funduszy. Kwestie związane z klimatem na stadionie niechaj zostawi bezpośrednio zainteresowanym, nie tym co siedzą w sektorze VIP. Cieszy mnie to że Pan dostrzega i rozumie krytykę marketingu, może czas wyciągnąć konsekwencje choćby też w stosunku do beznadziejnego Kasprzyka a postawić na profesjonalistów i ludzi którzy oddadzą serce nie tylko swojej pracy lecz też samej Pogoni, bo póki co potencjał jest straszliwie marnowany. Warto też się zastanowić nad polityką transferową która doprowadziła do tego że Pogoń aktualnie musi grać bez napastników...
Mruczek wie co robi! Ma poparcie w komentarzach(nawet ponad setka!!! ) na v-ałce , oni też nie chcą podziałów na piknik i ultras ,dlatego razem zbudują wspaniała atmosferę na trybunach , bez wulgaryzmów,bez pozdrówek i z gorącym dopingiem dla Ediego który nie miał ochoty grać w IV lidze "bo to nie dla niego" ale łaskawie wrócił do nas gdy "hajs sie zgadzał"...
Swoją drogą ciekawe ilu pracowników klubu zostało oddelegowanych do pisania komentarzy na serwisach poświęconych Pogoni. Ja tez różnię się wiekiem z Panem wielmożnym prezesem ale słyszałem z opowiadań że podobne praktyki stosowali propagandziści w PRL-u na czele z Jurkiem Urbanem.
Tak jak wcześniej słusznie kolega P. zauważył Mruczek wykorzystał moment , ma teraz swoje 5 minut i chyba bardzo chce "zohydzić" kibiców z młyna...
EDIT: Dziad , racja , poprawione
Ostatnio edytowany przez: eM, 2 listopada 2012, 13:48 [5 raz(y)]
Odp: ,,...Aby Pogoń rosła w siłę....(kibicowsko)"-Klubowy marketing,działania własne - 02/11/2012 14:02
Obecna sytuacja świadczy o tym jaka jest Pogoń pod względem kibicowskim.
Tak naprawdę teraz może okazać się czy praca MW i SKPS oraz wielu innych dała dobry, trwały efekt. Po postawie kibiców na najbliższych meczach będzie widać czy każdy ciągnie w swoją stronę czy też Pogoń naprawdę łączy. Nie we wzajemnie antagonizujące się grupki, ale w jedna rodzinę. W niej bywaja chwile trudne, nieporozumienia lecz sprawy najważniejsze powodują że dla nich konflikty i problemy się rozwiązuje a nie zaognia.
Wszyscy wiemy, że rzopieprzyć cos jest bardzo latwo, ale juz odbudować trudno. Dlatego nie ma co antagonizować ludzi którzy są z Pogonią. Każdy ma prawo mieć swoje zdanie, to chyba normalne. Ale tez nikt nie ma licencji na swoją nieomylność i jedynie słuszna prawdę. Dlatego uważam, że trzeba szukać porozumienia a nie konfrontacji. Z kolejnych podziałów nic dobrego nie wyniknie.
Jasna sprawa.
Tylko co Mroczek może?
Z wojewodami tuska, jeszcze nikt nie wygrał.
Poszedł na kompromis.
Zamiast zamknięcia 4 sektorów, jeden przyjezdny.
I list do kibiców.
według mnie masz 99,99 % RACJI niestety musi się podporządkować tym co wydaja decyzje wybrał mniejsze zło
Idąc tym tokiem myślenia to kibice także powinni się podporządkować, wybierając mniejsze zło... a gówno, albo masz charakter albo nie. Jak dla mnie Mroczek pisał to od siebie nie przymuszany przez nikogo. Prezes klubu powinien robić wszystko by kibice przychodzili na stadion i wydawali swoje ciężko zarobione pieniądze, tymczasem uzurpuje on sobie rolę decydenta kto jest a kto nie jest kibicem. Na jakiej podstawie? Przecież pod względem kibicowskim żadnym autorytetem nie jest. Jest tylko prezesem klubu a kibice to jego potencjalni klienci. Może mieć swoje marzenia co do zachowań ludzi odwiedzających stadion ale pisanie o tym jest nie tylko niedorzeczne ale jest po prostu śmieszne, sam fakt chęci dobierania sobie ludzi przybywających na stadion jest kretyński, no chyba że myśli że jakimkolwiek listem może zmienić zachowania ludzi na własne potrzeby, w tym przypadku zachowuje się jak błazen z megalomanią. Takie wypociny mogą tylko radykalizować postawy. Wszyscy maja swoją wolną wolę i pobożne życzenia/nakazy kogoś, kto jest żadnym autorytetem w kwestii kibiców, kibicowania, fanatyzmu - brzmią po prostu absurdalnie.
I jeszcze jedna sprawa: "Pozdrówki". Jak można być takim ignorantem żeby odmawiać wsparcia innym kibicom, którzy wiele dla Pogoni poświęcili? Spasiony świniopas stwierdził że to nie na miejscu... a gówno, ludzie mają prawo do manifestowania swoich odczuć/swojej postawy, tym bardziej że były skierowane do kibiców - i tylko kibice mają prawo decydować co krzyczą, co śpiewają, komu, czemu kibicują, kogo nienawidzą, w jaki sposób kibicują, a na pewno nie zjebana władza, a tym bardziej ty mroczek, ty możesz tworzyć swoją rzeczywistość w swojej firmie a nie na stadionie...
Odp: ,,...Aby Pogoń rosła w siłę....(kibicowsko)"-Klubowy marketing,działania własne - 02/11/2012 16:46
Prezes Pogoni przegrał przed sądem pracy z byłym rzecznikiem prasowym klubu, którego zwolnił . Teraz klub musi mu wypłacić stracone pobory, ale przecież zawsze można wystąpić do władz Szczecina o dofinansowanie źle zarządzanej firmy. Ponadto 30 tys. zł klub musi zapłacić za swoich kiboli, którzy na meczu z Legią zapalili 101 rac, co skrzętnie podliczył obserwator PZPN. Chuligani wywiesili też wulgarne transparenty. A jeszcze niedawno prezes klubu Jarosław Mroczek, kiedy kibole chodzili po ulicach miasta z hasłem „Wracamy by siać terror i zniszczenie”, stwierdził, że bardzo cieszy się z działań „pasjonatów, które pokazują ich radość i wspólnotę”. Radość prezesa słono klub kosztuje.
chwasty tygodnia z kuriera szczecinskiego autorstwa zalosnego kwiatkowskiego
lubie to czasem poczytac - rubryka czesto pokazuje jak facet sie osmiesza i robi z siebie wszystko wiedzacego madrale
Ale generalnie kurwa, zależy mu na pięknej atmosferze bez bluzgów, chłopie idź na pierwsze podwórku spytaj dzieciaka czy zna jakąś piosenkę o Arce Gdynia... Nie wiem co on świat chce zmieniać przez stadion, beznadziejne i głupie to jest.
Poza tym pisząc taki list sam napędza spirale medialnej nagonki na kibiców i odstrasza potencjalnych SIC! "klientów", skoro dziś w radio dowiaduje się, że kibice Pogoni zostali ukarani za zachowanie 30 tyś. kary (chociaż już grubo ponad tydzień minął), a wcześniej szczegółowo opowiadają o w/w liście, no to podziękuj sobie panie prezesie, potem nie omieszkaj prosić o kasę od województwa lub gminy. Tak się robi dobrą reklame Pogoni pisząc listy które trafiają do mediów co sobie człowiek może pomyśleć, skoro prezes Pogoni pisze list, że na stadionie są bluzgi, są zakazane race... BRAWO, sztukę PR to chyba go Kaszprzyk uczy.
O obrażaniu publicznie redaktora, że nie dałby mu do poprowadzenia warzywniaka, nie wspomnę, bo to trochę zachowanie wsiura który przypadkiem się dorobił.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.