Odp: Formuła 1 - dyskusja - 07/04/2008 08:25
Organizatorzy wyścigów Formuły 1 po raz kolejny popisali się niezłą ignorancją podczas wieszania polskiej flagi.
Ustawa o godle, barwach i hymnie Rzeczpospolitej Polskiej wyraźnie mówi, że jeśli flaga wisi pionowo, biały pas powinien znajdować się po lewej stronie. Tymczasem w Bahrajnie, podobnie jak dwa tygodnie temu w Malezji, było odwrotnie.
Pozostaje mieć nadzieję, że organizatorzy Grand Prix w końcu naprawią swój błąd i następnym razem Robert Kubica będzie świętował swój sukces pod polską flagą, a nie flagą księstwa Monaco lub Indonezji[cytat]
słusznie ktoś zauważył.
Bo blanty mnie nie trują, jak nigdy mnie nie truły, tu mi skrusz to jaramy...
Robert Kubica prowadzi w głosowaniu Internautów oficjalnego serwisu Formuły 1 (www.f1.com) na "kierowcę dnia". Głosowanie dotyczy postawy podczas niedzielnej Grand Prix Bahrajnu, podczas której kierowca BMW Sauber zajął trzecie miejsce.
Polak do tej pory (godz. 20.00) zgromadził ponad 50 % głosów. Zwycięzca GP Bahrajnu, Brazylijczyk Felipe Massa, ma na swoim koncie prawie 37 % głosów. Na trzecim miejscu plasuje się Giancarlo Fisichella - ponad 13 % poparcia.
Taka ciekawostka
Myślę, że sobie w życiu poradzę bo potrafię kombinować i swoich ideałów nie zdradzę !
Organizatorzy wyścigów Formuły 1 po raz kolejny popisali się niezłą ignorancją podczas wieszania polskiej flagi.
Ustawa o godle, barwach i hymnie Rzeczpospolitej Polskiej wyraźnie mówi, że jeśli flaga wisi pionowo, biały pas powinien znajdować się po lewej stronie. Tymczasem w Bahrajnie, podobnie jak dwa tygodnie temu w Malezji, było odwrotnie.
Pozostaje mieć nadzieję, że organizatorzy Grand Prix w końcu naprawią swój błąd i następnym razem Robert Kubica będzie świętował swój sukces pod polską flagą, a nie flagą księstwa Monaco lub Indonezji[cytat]
słusznie ktoś zauważył.
Słusznie...hmm - i tak i nie.
Tak: fakt, wisi beznadziejnie, nie tak jak powinna.
Nie: flagi Brazylii i Finlandii wisiały tak samo (czyli obrócone o 90 stopni w prawo)
I odkąd oglądam F1 (nie od 3 sezonów, tylko trochę dłużej) flagi wisiały zawsze obrócone w ten sam sposób.
Odp: Formuła 1 - dyskusja - 06/05/2008 18:52
Tego należało się spodziewać. Team skazany na pożarcie, bez kasy, z kiepskim bolidem i w dodatku uzależniony od Hondy która leje na nich ciepłym moczem. Wystarczy, niech odejdą, nikt nie będzie płakał po nich...
Ostatnio edytowany przez: eJay, 6 maja 2008, 19:22 [2 raz(y)]
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Formuła 1 - dyskusja - 25/05/2008 16:38
chyba po raz pierwszy obejrzalem wyscig f1 od poczatku do konca Kubica pojechal po prostu rewelacyjnie, nie popelnil zadnego bledu. Przypuszczam, ze gdyby mial lepszy samochod to nie bylo by na niego bata no i zajebiscie szkoda Sutila ...
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.