Nie możemy zakładać, że byłby na 3 miejscu gdyby zastosowali inna taktykę. Wyprzedzenie Alonsa i tym samym wysunięcie się na 3 pozycje były efektem tego, iż Robert posiadał o wiele lżejszy bolid (miał mniej paliwa dzięki "taktyce" 3 stopów). Teraz możemy tylko gdybać... :-)
Fakt faktem, coraz bardziej denerwuje mnie sytuacją w BMW, gdzie Robert jest królikiem doświadczalnym...
Bo Pogoń szczecińska to jedna rodzina, starszy czy młodszy, piknik czy chuligan!
Odp: F1 - sezon 2007 - 22/10/2007 01:59
Tego to by nawet Chitchock nie wyreżyserował wyścig kapitalny i co najważniejsze choć rasistą nie jestem bambus odjechał od mistrzostwa nie to że go nie lubię ale ta zabawa w tym sezonie w typie hej dajmy bambo na mistrza będzie sensancja dla mnie nie leży. Jak jest taki zajefajny to niech pokaże to za rok a najlepiej na BMW a bardzo bym chciał zobaczyć co na jego bolidzie zrobiłby Kubica bo to On dla mnie jest gwiazdą tego sezonu i to nie tylko dlatego że jest Polakiem ale dlatego że zrobił na samochodzie który miał to co zrobił.
Międzynarodowa Federacja Samochodowa (FIA) poinformowała w niedzielę, że rozpoczęła dochodzenie przeciw zespołom BMW-Sauber i Williams-Toyota w związku z podejrzeniem przekroczenia przepisów technicznych.
Kimi Raikkonen (Ferrari) wygrał wyścig i wyszedł na prowadzenie w klasyfikacji mistrzostw, ale jeśli bolidy Williams-Toyota Nico Rosberga (czwarty) i BMW Sauber Roberta Kubicy (piąty) i Nicka Heidfelda (szósty) zostaną wykluczone, mistrzowski tytuł powróci do Lewisa Hamiltona (McLaren-Mercedes), siódmego na mecie wyścigu.
"Reprezentant ekipy jest proszony o natychmiastowe zgłoszenie się u komisarzy wyścigu" - głosił komunikat FIA skierowany do ekip BMW Sauber i Williams, nie wyjaśniając natury zastrzeżeń.
Według informacji przekazanej przez rzecznika zespołu BMW zastrzeżenia komisarzy dotyczą temperatury paliwa tankowanego do bolidów. Zgodnie z przepisami temperatura paliwa nie może być wyższa więcej niż 10 stopni od temperatury otoczenia.
Delegat techniczny FIA Jo Bauer potwierdził, że temperatura paliwa w bolidach Williamsa i BMW Sauber nie mieściła się w normie i miała wykraczać od 2 do 4 stopni Celcjusza poza dopuszczalną granicą.
FIA po spotkaniu z przedstawicielami zainteresowanych ekip odstąpiła jednak od wymierzenia kar, co pociągnęłoby za sobą daleko idące zmiany w klasyfikacji generalnej MŚ.
Może niech jeszcze zmierzą temperature odbytu hamiltona jak na moje oko to tu przydałoby się CBA a tak na serio to do dupy z tymi przepisami nie udało się wylansować nigerka na pierwszego w historii i tyle.
Ostatnio edytowany przez: Scarface, 22 października 2007, 05:30 [1 raz(y)]
Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
Odp: F1 - sezon 2007 - 06/11/2007 18:55
Alonso rozstał się już z McLarenem, co było do przewidzenia i szuka nowej stajni. Być może ponownie trafi do Renault...
duzo zmian w regulaminach szczegolnie z wykluczeniem kontroli trakcji gdzie wielu nawet tych lepszych kierowców osiąga gorsze rezeultaty. Kubica dał rade w kwalifikacjach 2 miejscie..po raz pierwszy wystartuje z 1 lini Wyscig juz jutro o 5:30 dla wytrwałych.
Odp: F1 - sezon 2007 - 16/03/2008 05:43
ogladamy jak narazie Robert ladnie wybronil 2 miejsce no i mielismy juz pierwsza krakse i pierwszy safetty car Go Robert Go
Odp: F1 - sezon 2007 - 16/03/2008 09:45
Taktyka BMW jest jasna - Heidfled ma być przed Kubicą. Co za buc wymysla takie manewry jak dotankowanie bolidu na 29 okrazen przed koncem i zalozene miekkich opon Poza tym Robert w wywiadzie powiedzial, ze miał problem z silnikiem (nie mógł wyciagnac V max na prostych) i musial sie tylko bronic przed Alonso. O awansie nie moglo byc mowy. Massa z kolei udowadnia, ze jazda bez TC to wyzsza szkola jazdy - pierwszy zakret i bączek. Moze odejdzie z zespolu i zrobimiejsce dla Roberta
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Odp: F1 - sezon 2007 - 23/03/2008 10:17
Robert pokazał po raz kolejny klase!Szczególnie na starcie wykazał się nie przeciętnymi umiejetnościami.I oby tak dalej!
Bo blanty mnie nie trują, jak nigdy mnie nie truły, tu mi skrusz to jaramy...
Odp: F1 - sezon 2007 - 23/03/2008 10:32
Mam nadzieję, że Robert dzięki takim startom w przyszłym sezonie zmieni barwy i zacznie jeździć w normalnej ekipie... Brawo Robert
Bo Pogoń szczecińska to jedna rodzina, starszy czy młodszy, piknik czy chuligan!
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.