Świetnie dośrodkowywać to mają skrzydłowi, Woźny wcale nie musi nawet tak podłączać się do akcji ofensywnych, bo to nie jest jego zadanie. A mimo to przeprowadza zawsze kilka świetnych akcji, dośrodkowań może najlepszych nie ma, ale jego podstawową umiejętnością jest odebrać piłkę, zrobić wślizg i asekurować. A że przy tym jest szybki i ma świetny drybling wypada się tylko cieszyć
Odp: Puchar Polski - 27/10/2009 23:38
Martwi mi tak chimeryczna forma Pogoni. W sobotę męczyli się z KSZO, dzisiaj pojechali z Piastem jak z baranami. Serio, przeciwnik nie pokazał za wiele, może 2 razy mocniej przycisnął, ale napastnicy z Gliwic byli bezradni wobec tandemu Mysiak-Hrymo. Na plus tradycyjnie Olo (co znaczy serce do gry i doświadczenie!), Petasz, Pietruszka i o dziwo Koman, który miał sporo przechwytów. Postawę Ropiejki i Kowala można łatwo usprawiedliwić brakiem rytmu meczowego, obaj mieli długie przerwy. Muszą przepracować okres przygotowawczy do wiosny, wtedy powinni być odpowiednio szybcy i skuteczni. Jesteśmy w ćwierćfinale, ale nie powinniśmy mieć parcia na PP bo te pojedynki wychodzą nam najlepiej z dnia na dzień. Tak zresztą było z Motorem, Dyskopolo i teraz z Piastem - nikt specjalnie nie przygotowywał się do nich, a to właśnie one pokazywały, że w obecnej kadrze Pogoni tkwi niemały potencjał.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Do Wozniaka sie nie zgodze - jego dosrodkowania sa tragiczne, w ogole nie przemyslane - powinien to poprawic, szczegolnie, ze od tego ostatniego podania zalezy czy napastnik bedzie mial szanse, czy pilka trafi do obroncy.
Brawo dla Ola - jak zwykle zapieprza za 3.
Mecz byl poprawny. Cieszy wynik i to, ze pokonalismy kolejna druzyne z ekstraklasy. Brawo dla trenera Mandrysza, bo to takze jego zasluga, ze gramy w cwiercfinale PP.
Świetnie dośrodkowywać to mają skrzydłowi, Woźny wcale nie musi nawet tak podłączać się do akcji ofensywnych, bo to nie jest jego zadanie. A mimo to przeprowadza zawsze kilka świetnych akcji, dośrodkowań może najlepszych nie ma, ale jego podstawową umiejętnością jest odebrać piłkę, zrobić wślizg i asekurować. A że przy tym jest szybki i ma świetny drybling wypada się tylko cieszyć
A jakie są według Ciebie zadania bocznego obrońcy?
Akcje ofensywne swoją drogą, ale priorytetem jest pomoc w rozegraniu akcji i pilnowanie defensywy. Przykład Petrika - boczny obrońca niemal wyłącznie defensywny, a jak już spróbuje wyjść z akcją to nic z tego nie wyjdzie. Z rajdów Woźnego za to niemal zawsze wynika zagrożenie pod bramką rywala
Odp: Puchar Polski - 27/10/2009 23:53
własnie apropos nieuzananej bramki, zastanawiać się zaczęłem czy obrońca stojący przy słupku przypadkiem nie schował sie do bramki. choć sam nie wiem jak interpretują to przepisy, czy obrońca będoący w bramce jest po za grą.
Odp: Puchar Polski - 28/10/2009 00:01
napiszę krótko jestem pozytywnie zaskoczony końcowym wynikiem.Wielkie brawa za walkę ! Szkoda, że doping na dobre rozkręcił się dopiero po 2 bramce dla Portowców. czekamy na gołębie ...
Odp: Puchar Polski - 28/10/2009 00:18
Kolejny raz się przekonałem, że nie liczba, a jakość ludzi robi atmosferę na stadionie
W domach zostali gimnazjalni śpiewacze, telewizyjni pożeracze słonecznika, szczęśliwcy z loterii Bosmana oraz pogodynki
Może ludzi było mniej, ale już dawno nie było tak fajnych, szczerych śpiewów jak w końcówce spotkania. Do tego cała wysoka ostatnie 5 minut stała + jakieś 5-10 minut po meczu, żeby podziękować Portowcom za niezły mecz w ich wykonaniu.
Dziś było czuć ducha tego stadionu
własnie apropos nieuzananej bramki, zastanawiać się zaczęłem czy obrońca stojący przy słupku przypadkiem nie schował sie do bramki. choć sam nie wiem jak interpretują to przepisy, czy obrońca będoący w bramce jest po za grą.
obrońca jest chyba poza grą będąc w bramce ale to nie zmienia faktu że Ropiej (?) wychodził jeszcze zza obrońcy a że miałem akurat miejsce dokładnie na linii "spalonego" to ewidentnie stwierdzam razem z resztą sektora 17 - spalonego nie było
obrońca jest chyba poza grą będąc w bramce
Jest w grze. Nie mozna ot tak sobie zejsc z boiska . Nawet jak stanie obronca za bramka bez zgody sedziego to bierze udzial w grze.
Do Wozniaka sie nie zgodze - jego dosrodkowania sa tragiczne, w ogole nie przemyslane - powinien to poprawic, szczegolnie, ze od tego ostatniego podania zalezy czy napastnik bedzie mial szanse, czy pilka trafi do obroncy.
Brawo dla Ola - jak zwykle zapieprza za 3.
Mecz byl poprawny. Cieszy wynik i to, ze pokonalismy kolejna druzyne z ekstraklasy. Brawo dla trenera Mandrysza, bo to takze jego zasluga, ze gramy w cwiercfinale PP.
Pardon ale ja natomiast z Tobą sie nie zgodze bo w przeciwienstwie to Petasza, wrzutki wozniaka - poza wieloma nieudanymi są lepsze od wyzej wymienionego, Petasz przy wrzutkach tylko podcina pilke, nie podkrecajac jej przez co jego wrzutki sa niezwykle nieudolne (stąd pietruszka wykonywal rozne z lewej strony a nie petasz) a wozniak potrafi czasem zagrac tzw "rogala" chociaz i jego wrzutki pozastawiaja wiele do zyczenia to pokazal w tym meczu ze potrafi zawalczyc i zagrac i w ataku i w obronie.
Szczerze mowiac to ja nie wiem skad Olo bierze tyle sily, tyle meczy w sezonie, tyle minut a ciagle zapierda..la za trzech.
Caly sklad dzisiaj zagral dobry mecz a i mysle ze moje przedmeczowe oczekiwania, ze brak doswiadczonych gliwiczan wplynie na gre Piasta sie sprawdzily, bo Piast co mogl do zepsul.
Cieszy ogromnie awans dalej i mysle ze w koncu Wólkiewicz bedzie czesciej dostawal szanse na skrzydle niz np Tomek Parzy, bo jednak Wólek potrafi rozruszać prawe skrzydło.
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Odp: Puchar Polski - 28/10/2009 01:15
1948 post w tym temacie należy do mnie!
Mecz w wykonaniu naszych grajkow mogl sie podobac,a co do Piasta padaka..
Odp: Puchar Polski - 28/10/2009 02:22
Na prawdę jestem pozytywnie nastawiony po tym meczu na tą walkę aż chciało się patrzeć a Olo to klasa sama sobie(to co eF^ opisał, prawie sam sobie wystawił piłkę to po prostu pokazało, co oznacza serce i chęć zapieprzania na boisku). Na plus dodałbym Mysiaka, Woźniaka za ofensywne wejścia i.... o dziwo Pietruszkę,który dziś rozegrał bardzo dobre zawody. Piast poza paroma momentami gdzie nas przycisnęli to na prawdę nic nie pokazał... a teraz koniec słodzenia i jazda do Płocka
PS. Piąstkowanie Pyskatego dobrze, że nie zakończyło się tak jak piąstkowanie Janukiewicza...
Odp: Puchar Polski - 28/10/2009 10:18
Jestem na TAK ! Oby więcej takich meczów w wykonaniu Portowców. Chyba pierwszy raz Nasi rozegrali tak dobrze I połowę. Piotrek Petarz to chyba na króla strzelców leci w tym sezonie
1/4 PP
Nie przewiduję niespodzianek w pozostałych 4 meczach 1/8 PP
Czyli poza Wisłą K., Koroną, Pogonią, Zagłębiem S. dalej zagrają Ruch, Legia, Lechia, i raczej Jagiellonia.
Ciekawy mecz będzie w W-wie. Zespoły rozegrają mecze co 3 dni i oba będą po derbach
Na początek wiosny nie chciałbym zagrać z Wisłą, Legią czy Ruchem. Najlepszymi kandydatami do ogrania były by Lechia i Zagłębie
Zespoły z EK będą miały za sobą 3 kolejki a my... nie wiadomo
A jak będą dobre wzmocnienia to może i Wisła przyjeżdżać. Odbierzemy co nam zabrali 4 lata temu.
Ja kocham Liverpool - Ty kibicujesz Man Utd,
Jestem za Pogonią Szczecin, a Ty za Lechem Poznań
Lubie metal, a Ty kochasz hip-hop, Popierasz PiS, ja wole PO
Mimo to jesteś mi jak brat, bo łączy nas nienawiść do drogówki.
Odp: Puchar Polski - 28/10/2009 10:19
Nasi zagrali dobrze, ale bylo to efektem beznadziejnej gry Piasta, ktory przyjechal do Szczecina, bo musial. Wymienili 5 zawodnikow w porownaniu do meczu z Wisla, ale z drugiej strony Pogon dokonala tez 4 roszad w skladzie. Ja tam sie z wyniku ciesze, bo ten idzie w swiat. Zawsze to jakas odskocznia od meczow ze Zniczem czy innym KSZO.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.