Odp: Puchar Polski - 27/10/2009 17:50
Niestety czasem się nie da iść na mecz.Choroba nie odpuści...Ale mam nadzieje,że na 1/4 będę mógł pójść Do boooju mkss!!!
Ostatnio edytowany przez: AntPS, 27 października 2009, 20:35 [1 raz(y)]
Odp: Puchar Polski - 27/10/2009 22:39
Powiem Tylko tyle BRAWO BRAWO BRAWO!!!! Chłopaki swoje juz zrobiliscie w RPP a na wiosne moze byc jeszcze piekniej Dzięki!!!!!! POGOŃ POGOŃ MKS!!!!!!!!!!
Odp: Puchar Polski - 27/10/2009 22:47
Bardzo dobry mecz Pogoni. Piast pomimo miejscami wyraźnie lepszej gry piłką nie rozwinął skrzydeł i nie pokazał prawie nic, w przeciągu całego meczu mieli może 1 czy 2 w miarę groźne sytuacje, w których albo dobrze zachował się Pyskaty albo piłka lądowała wysoko wysoko nad bramką.
Wreszcie bardzo dobrze zagrała obrona - walka o każdą piłkę, żadna nie była przegrana - Mysiak świetnie czyścił, wygrywał praktycznie wszystkie główki. Na plus praktycznie cała drużyna, znowu wychodzi na to, że z lepszymi piłkarsko rywalami gra nam się łatwiej - oby tak dalej!
Na plus zdecydowanie:
- Moskalewicz - z meczu na mecz uświadamiam się w przekonaniu, że ten gość ma płuca ze stali - świetny mecz, walka o każdą piłką, najlepszym podsumowaniem jego gry była akcja w której głową wybił piłkę do przodu, a po walce z obrońcą sam prawie do tej piłki doszedł,
- Petasz - 2 bramki mówią same za siebie, nieźle rozgrywał, nie tracił tyle piłek co zwykle,
- Woźniak - dużo lepiej od Petrika, pomimo paru błędów w obronie raczej pewnie w pierwszej połowie dużo przechwytów, parę razy bardzo ładnie podłączył się do akcji ofensywnej,
- Mysiak - świetnie czyścił w obronie, ogólnie cały blok defensywny na plus,
- Pietruszka - zadziwia mnie czasem na tym rozegraniu,
- Rogalski - świetne wejście, dużo fajnych wejść skrzydłem, zwodów, technicznych popisów - dziś zagrał dużo lepiej od Wólkiewicza, który swoją drogą też zasługuje na pochwały za walkę i parę dogodnych sytuacji,
Trochę słabiej
- Ropiejko, Kowal - wolni, dużo strat, ten drugi lepiej rozruszał atak i parę razy dochodziło do fajnych sytuacji,
- Pyskaty - dużo roboty nie miał, ale to piąstkowanie przyprawiło prawie o palpitacje serca.
Na uwagę zasługuje też sporo okazji bramkowych - dwie poprzeczki, nieuznana bramka Ropiejki (chyba niesłusznie, wydawało mi się że obrońca Piasta krył jeden ze słupków).
Ostatnio edytowany przez: eF^, 27 października 2009, 22:52 [1 raz(y)]
Odp: Puchar Polski - 27/10/2009 23:08
Świetny mecz. Cały zespół zagrał bardzo dobrze i odniósł zasłużone zwycięstwo. Martwi postawa Maćka Ropiejki. Jak dla mnie Kowal przez 30min zagrał dwa razy lepiej niż Ropiejko przez godzinę gry.
Na plus:
+Obrona
+Wożny i jego akcje ofensywne
+Pietruszka sprawdza się w środku pola
+OLO!
+Petasz
+Brak Parzego i Dziuby
+Kowal
Odp: Puchar Polski - 27/10/2009 23:19
nie przesadzajcie z tym Ropiejko na minus-grał na prawde niezle,absorbował obrona,serio dał im sie we znaki. Troche sie gubił czasem,ale pewnie była by byłe jego ocena,gdyby bramka została uznana.
Odp: Puchar Polski - 27/10/2009 23:24
Do Wozniaka sie nie zgodze - jego dosrodkowania sa tragiczne, w ogole nie przemyslane - powinien to poprawic, szczegolnie, ze od tego ostatniego podania zalezy czy napastnik bedzie mial szanse, czy pilka trafi do obroncy.
Brawo dla Ola - jak zwykle zapieprza za 3.
Mecz byl poprawny. Cieszy wynik i to, ze pokonalismy kolejna druzyne z ekstraklasy. Brawo dla trenera Mandrysza, bo to takze jego zasluga, ze gramy w cwiercfinale PP.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.