Wystarczy napastnik i przedłużenie z Matrasem.
Też sądzę, że te gwizdy na Zwolińskiego niepotrzebne. Bramka dla Jagiellonii idzie nie tylko na konto Lewandowskiego, bo zaspał i Rapa i Kudła mógł zachować się lepiej. Dziś wypadł jednak lepiej niż Rudol, parę przytomnych wyprowadzeń piłki, ciekawe jakby wyglądał w parze z Fojutem.
11. Piąta runda
–
1/2 finału Pucharu Polski
11.1. W rundzie piątej
-
1/2 finału Pucharu Polski rozgrywa się dwa mecze (mecz i rewanż).
W rundzie piątej udział biorą:
4
zespoły
–
zwycięzcy meczów rundy czwartej.
11.2.
Zestaw par i gospodarzy pierwszych meczów 1/2 Finału Pucharu Polski wyłoni losowanie
przeprowadzone przez Departament Rozgrywek Krajowych PZPN po rozegraniu meczów 1/4
finału rozgrywek. Gospodarzami
pierwszych meczów 1/2 Finału Pucharu Polski będą drużyny
które w poszczególnych parach zostały wylosowane jaki pierwsze.
11.
3
. Zwycięzcy meczów spośród zespołów, o których mowa w pkt
11.1 uzyskają awans do finału
Pucharu Polski
.
a mnie ciekawi inna rzecz
było info ze Kitano nie może grac bo grał w PP w rezerwach
a w regulaminie znalazłem taki zapis:
"...5. Uczestnictwo więcej niż jednej drużyny klubowej w jednym cyklu rozgrywek:
Wystawienie przez klub więcej niż jednej drużyny, w jednym cyklu rozgrywek, zobowiązuje do
stosowania następujących zasad:
5.1. Zawodnicy, którzy brali udział w jednej drużynie, nie mogą brać udziału w innej drużynie tego
samego klubu w następnym terminie, jeżeli obie drużyny awansują dalej. 5.2. Jeżeli jedna z tych drużyn została wyeliminowana z rozgrywek, najwyżej 3 zawodników tej
drużyny może występować w meczach z udziałem drużyny swego klubu, która zakwalifikowała
się do dalszych rozgrywek.
może ktoś bardziej zorientowany spróbowałby to wyjaśnić
bo jak to czytam to wygada mi na to, że Kitano mógłby grac
Żeby rozwiązać wszelkie wątpliwości raz na zawsze... w półfinale jest losowanie! Drabinka na tym etapie rozgrywek jest tylko prowizoryczna.
11.1. W rundzie piątej - 1/2 finału Pucharu Polski rozgrywa się dwa mecze (mecz i rewanż).
11.2. Zestaw par i gospodarzy pierwszych meczów 1/2 Finału Pucharu Polski wyłoni losowanie
przeprowadzone przez Departament Rozgrywek Krajowych PZPN po rozegraniu meczów 1/4
finału rozgrywek. Gospodarzami pierwszych meczów 1/2 Finału Pucharu Polski będą drużyny
które w poszczególnych parach zostały wylosowane jaki pierwsze.
Najpierw jednak czeka nas Puszcza Niepołomice, potem się martwmy o półfinał
Odp: Puchar Polski - 28/09/2016 21:26
13.3 Zestaw par i gospodarzy pierwszych meczów 1/2 Finału Pucharu Polski wyłoni losowanie
finału rozgrywek.
Odp: Puchar Polski - 28/09/2016 21:30
W takim razie odnoszę wrażenie, że losowanie par półfinałowych będzie miało na celu wyłonienie możliwie najmocniejsze pary w finale. Choć to może zbyt daleko idący mój wymysł?
Odp: Puchar Polski - 28/09/2016 23:15
Cięzko zrozumieć to co sie dzieje w polskiej piłce.Jakiekolwiek przewidywania oparte na logice maja sens w kontekście całej rundy,sezonu.W kwestii kolejnego meczu sa bezcelowe.Jagiellonia miala przyjechać i zabrać co ich.Jeszcze ten środek obrony.
Nic tak niecieszy jak nie być faworytem i zrobić niespodziankę.
Mimo wszystko mocne podziękowania dla Kudły bo w dwóch kluczowych momentach nie zawiódł (ostatnia minuta Ipołowy i poczatek drugiej).
Bardzo dobre zawody Rapy.Świetne dośrodkowania.Bardzo fajnie tez zagrał Fraczczak.Pomimo ze w kilku sytuacjach braki techniczne spowodowały zmarnowanie sytuacji to wreszcie zagrał bardzo mądrze i ambitnie.Lewandowskiego cięzko ocenic.Nie dal rady przy golu Czernycha ale ogólnie grał całkiem przyzwoicie i odpowiedzialnie.Inna sprawa że przy meczu gdzie będa lataly wrzutki na pole karne to zdecydowanie jest bez szans w powietrzu.Po Jadze widac było zmeczenie ale to nie nasz problem.Sedzia slaby ..ale tym razem nam troche pomógł (karny z d...).
Mam nadzieje ze naprawa wizerunku zacznie sie od gry piłkarzy a potem pojdzie cała reszta kulejąca w tym klubie.
Odp: Puchar Polski - 29/09/2016 00:12
Człowiek po cichu liczył na niespodziankę, ale wtedy próbował sobie logicznie tłumaczyć: no ale niby jak
Z liderem bez dwóch środkowych obrońców z Lewandowskim na środku bez Matrasa Piłka jak widać jest maksymalnie nieprzewidywalna. Półfinał jest naszym obowiązkiem, a perspektywa finału na Narodowym... i człowiekowi od razu zmienia się perspektywa... bo jest jakiś cel. Czy zajmiemy 5-te czy 8-me miejsce nie ma znaczenia, a obecność w finale już tak...
No to starczy tych nieszczęść, pora na serię wygranych w lidze."Co my chcemy w życiu robić" -taką Pogoń oglądać jak najczęściej trenerze.
Ja zauważam coś dziwnego: jak gramy wczesnym popołudniem przy +30 w pełnym słońcu to jest z reguły Stojanov.Jak gramy wieczorem to wszyscy są o klasę lepsi, wtedy mamy swoje najlepsze mecze (wczoraj, ostatnio z Niecieczą, wcześniej piątka z Lechem itp.) Koncentracja i chęć do gry o niebo lepsza.
Ostatnio edytowany przez: Zygmunt Wasilewski, 29 września 2016, 07:12 [1 raz(y)]
Odp: Puchar Polski - 29/09/2016 08:26
Pytanie, wychodze myslalmi grubo w przyszłość. Gramy finał z Lechem,czy maja dalej zakaz wyjazdowy czy na.finał juz sie konczy?
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.