Na razie nie wiadomo czy Legia przejdzie Górnik, wcale nie musi. Każda seria musi się kiedyś skończyć, porażek Pogoni z Legią także. Aż tak wielka różnica w poziomie ich gry nie jest. W ostatnich potyczkach było wyrównanie tyle że szczęście zawsze miała Legia, a Pogoń na przykład była nieskuteczna i zamiast punktować to płaciła karę wysokich porażek.
Poza tym jak Manes pisał dla Legii PP jest zapewne najmniej ważnymi rozgrywkami w tym sezonie, więc tym bardziej grając ambitnie można ich ograć.
Odp: Puchar Polski - 16/04/2014 14:38
Szanuj kibica swego bo nie będziesz miał żadnego. Przynajmniej cała Polska zobaczy że z kibicami nie da się wygrać.
Już widzę te tłumy kibiców na meczu finału PP Zawisza-Zagłębie
Chyba bilety to będą rozdawać przechodniom... :/
Chyba nie mają takiej możliwości. Jeżeli z biletami jest tak, jak na meczu reprezentacji, to można tylko przez internet dostać bilet. Chyba, że przechodniom na podany adres email za darmo będą wysyłać
Odp: Puchar Polski - 21/04/2014 19:44
Miasto Bydgoszcz wyszło z inicjatywą naprzeciw kibicom Zawiszy. Rodziny wielodzietne, uczniowie bydgoskich szkół oraz posiadacze tzw. Bydgoskiej Karty Rodzin "3 plus" będą miały zagwarantowany darmowy przejazd włącznie z powrotem na finał w Warszawie, a także bilet na mecz. Jedynym warunkiem jest to, że z osobą dorosłą musi pojechać co najmniej jedno dziecko. Planowany jest wyjazd 10 autokarów, czyli około 500 osób.
Odp: Puchar Polski - 03/06/2014 10:52
Jakiś czas temu był temat że PZPN chce miejsce w pucharach z PP chce przenieść do ekstraklasy,ktoś wie coś wiecej może?
runda przedwstępna - 19 lipca (16 zwycięzców rozgrywek wojewódzkich i 36 zespołów II ligi 2013/14)
runda wstępna - 26 lipca
I runda - 13 sierpnia (dołącza 18 zespołów I ligi 2013/14)
1/16 finału - 24 września (dołącza 16 zespołów T-Mobile Ekstraklasy 2013/14)
1/8 finału - 29 października (mecze drużyn niezwalniających zawodników na mecze reprezentacji - 15 października)
1/4 finału - 4 i 18 marca
1/2 finału - 1 i 8 kwietnia
finał - 2 maja
Ty i tylko Ty jesteś mi przeznaczona,
Ty i tylko Ty do końca moich dni
Odp: Puchar Polski - 03/06/2014 11:57
Mam nadzieję, że Pogoń nie oleje PP w tym roku jak to miało miejsce w poprzednich latach za wyjątkiem 2010r. To jest najprostsza droga do europejskich pucharów i chyba każdy chciałby przeżyć taki mecz jak w Bydgoszczy. Zresztą gdybyśmy na jesieni pierdyknęli Zawiszę to kto wie kto byłby zwycięzcą PP w tym roku...I przestańcie pisać, że liga najważniejsza bo co to za różnica czy mamy 5 czy 7 miejsce, od lat na więcej nas nie stać...Zanim zdobędizmey upragnionego mistrza warto byłoby już mieć trofeum PP.
Jakiś czas temu był temat że PZPN chce miejsce w pucharach z PP chce przenieść do ekstraklasy,ktoś wie coś wiecej może?
wydaje mi się ze chodziło o to, ze w przypadku gdy zdobywca PP jest zarazem MP to wówczas w pucharach nie będzie grał finalista tylko 4 drużyna z tabeli Ekstraklasy
nie wiem czy w końcu to wprowadzili
może ktoś sprawdzi to więcej napisze
wydaje mi się ze chodziło o to, ze w przypadku gdy zdobywca PP jest zarazem MP to wówczas w pucharach nie będzie grał finalista tylko 4 drużyna z tabeli Ekstraklasy
nie wiem czy w końcu to wprowadzili
może ktoś sprawdzi to więcej napisze
Uchwała nr V/152 z dnia 22 maja 2013 roku Zarządu Polskiego Związku Piłki Nożnej w sprawie zatwierdzenia Regulaminu Rozgrywek Piłkarskich o Mistrzostwo Ekstraklasy i terminarza Rozgrywek Ekstraklasy na sezon 2013/2014
Na podstawie art. 36 § 1 ust. 9) Statutu PZPN postanawia się, co następuje:
I.Zatwierdza się Regulamin Rozgrywek o Mistrzostwo Ekstraklasy na sezon 2013/2014.
REGULAMIN ROZGRYWEK PIŁKARSKICH O MISTRZOSTWO EKSTRAKLASY NA SEZON 2013/2014
Art. 11
11.1 Klub, który zdobędzie I miejsce w rozgrywkach o Mistrzostwo Ekstraklasy otrzymuje tytuł Mistrza Polski w piłce nożnej oraz złote medale (35 sztuk) i reprezentuje Polskę w rozgrywkach UEFA Champions League.
11.2 Klub, który zdobędzie II miejsce w rozgrywkach o Mistrzostwo Ekstraklasy otrzymuje tytuł Wicemistrza Polski w piłce nożnej oraz srebrne medale (35 sztuk) i reprezentuje Polskę w rozgrywkach UEFA Europa League.
11.3 Klub, który zdobędzie III miejsce w rozgrywkach o Mistrzostwo Ekstraklasy otrzymuje brązowe medale (35 sztuk) i reprezentuje Polskę w rozgrywkach UEFA Europa League.
11.4. Klub, który zdobędzie IV miejsce w rozgrywkach o Mistrzostwo Ekstraklasy reprezentuje Polskę w rozgrywkach UEFA Europa League w sytuacji, gdy Wicemistrz Polski lub klub, który zdobędzie III miejsce w rozgrywkach o Mistrzostwo Ekstraklasy jest jednocześnie zdobywcą Pucharu Polski, jak też w sytuacji, gdy finalistami rozgrywek o Puchar Polski są Mistrz Polski, Wicemistrz Polski lub klub, który zdobędzie III miejsce w rozgrywkach o Mistrzostwo Ekstraklasy.
Ty i tylko Ty jesteś mi przeznaczona,
Ty i tylko Ty do końca moich dni
Odp: Puchar Polski - 03/06/2014 20:10
ja uważam, że wprowadzenie przepisu o tym, że finalista nie gra w pucharach tylko 4 drużyna z ligi jest kiepskim pomysłem
zdarza się, że w finale grają drużyny z niższych lig i to oni grali by wówczas w pucharach
a założeniem przepisu było pewnie to żeby grały jak najlepsze drużyny
ale właśnie przez taki przepis ranga pucharu dalej spada
cały urok PP był w tym ze nawet drużyna z niskiej ligi mogłaby grac w pucharach
a tyle mówiło się, ze pzpn chce podnieść jego range
wydaje mi się, ze w większości krajów jest tak, ze w pucharach grałby finalista
no ale od dawna wiemy ze Polska to bardzo dziwny kraj
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.