Odp: Puchar Polski - 26/03/2010 19:08
puchar zostanie zapisany na łamach historii a extraklasa.. dobre kluby są i w 1 lidze po przemyśleniu zdecydowanie za pucharem jestem za lige europejską też kase dostana
Odp: Puchar Polski - 26/03/2010 19:28
Oczywiście, że Puchar.
Przecież to by było pierwsze cenne trofeum. Trzeba mieć nadzieję, że powiedzenie do trzech razy sztuka w końcu wypali.
Po zdobyciu Pucharu mogą odpaść nawet z Walką Makoszowy w rundzie przedprzed wstępnej.
Odp: Puchar Polski - 26/03/2010 19:33
Ja również wolałbym puchar. W końcu to jest jakieś trofeum i to się zapisze w historii naszego klubu a jeśli awansujemy to równie dobrze możemy w przyszłym sezonie spaść i taka szansa na puchar się już nie przytrafi
Na tym etapie nie będzie już chyba zasady "liga ważniejsza od pucharu". Mandrysz i spółka wiedzą w jakim miejscu historii są i jaka szansa się przed nimi otworzyła . On też 3. maja w Bydgoszczy wzniesie w górę Puchar Polski .
zostawiam więzy, wola odzyskała niepodległość
siłę i pewność, jeśli czujesz to chodź ze mną
jak nie zostawiam na którymś przystanku strach
i tych słabych, co marzenia umieją spełnić tylko w snach
Nadal priorytetem jest liga, po pierwsze liczy się awans.
Pamiętam również, że Mandrysz, w którymś z wywiadów powiedział, że liga ważniejsza, ale może będzie tak jak mówisz, że po dotarciu do 1/2 nie będą kalkulować.
W PP maksymalnie zostały 3 mecze tak więc nie ma się nad czym zastanawiać[!!!
Czasami bywają dni, gdy nie wpada żaden kwit,
Wtedy możesz liczyć tylko na swój wyuczony spryt,
Rozkminie to zakręce, co wykręce to moje,
Od ryzyka nie stronie, za to fartem się raczę,
Wystarczy ruszyć głową, i podążać dalej,
Pamiętaj o tym bracie na mecie i na starcie,
Po drodze na pewno będzie nie jedno wyzwanie,
Wiedz tylko jedno, że przejdziemy to razem,
W ekipie zawsze raźniej, radzić sobie lepiej,
Szacunek dla tych, co podali pomocną ręke,
Odp: Puchar Polski - 26/03/2010 23:12
To dobrze, że nie opowiadają na lewo i prawo jaki to puchar jest ważny i że jest priorytetem. Myślę, że zawodnicy już udowodnili, że z presją radzą sobie niespecjalnie dlatego wg mnie podejście "możemy ale nie musimy" może im co najwyżej pomóc i przynajmniej częściowo zdjąć z nich ciśnienie. Zresztą jestem pewny, że jak przyjdzie co do czego to nikt nie odpuści.
Odp: Puchar Polski - 27/03/2010 00:20
Ani chwili nie wahałbym się, gdyby oczywiście istniał taki wybór: PP lub awans, na korzyść Pucharu Polski. Ów sukces jest Pogoni niezwykle potrzebny, byłby w jakimś sensie "zadośćuczynieniem" za te wszystkie upokorzenia - które spadły na klub za kadencji ptaka. Liga Europejska i możliwość zagranicznej przygody (zapewne niezbyt długiej) to drugorzędna sprawa, ale pierwsze trofeum w klubowej gablocie bezcenne.
Wszyscy co nam źle życzyli, mówili byśmy skończyli
to w tej chwili zobaczyli jak bardzo się pomylili
Odp: Puchar Polski - 27/03/2010 01:03
Odpowiedz na to zagadnienie jest jedna-bezapelacyjnie PP. Nie mamy żadnego trofeum, więc puchar w pełni zadośćuczyniłby mi ewentualny brak awansu. Ale jedno nie musi wykluczać jednego-to optymistyczna wersja...
Jest też rewers tej samej monety-łapanie dwóch srok za ogon zazwyczaj kończy sie fiaskiem. Dlatego ja z zadowoleniem odbiore każde pozytywne rozwiązanie. Ot taki świadomy kalkulacyjny minimalizm
Co do zdobycia pucharu, abstrahuje juz od naszego udziału pucharu,to nobilitująca i fascynująca przygoda, ale nie oszukujmy sie-tu chyba znamy swoje miejsce w szeregu-była by raczej bardzo krótka.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Puchar Polski - 27/03/2010 11:28
Zawsze mozna osiagnac oba cele. Meczow ligowych nie jest duzo w tej rundzie, doszlo raptem kilka meczow pucharowych, wiec nie logiczne sa dla mnie sa takie kalkulacje. 15 meczow ligowych i 4 lub 5 pucharowych to nie specjalnie duzo. Kondycyjnie spokojnie powinni wytrzymac. W Pucharze Polski szanse pokazania sie dostaja ci, ktorzy graja mniej i to wlasnie oni moga przesadzic o losach dwumeczu pucharowego. Jesienia zespol zagral duzo meczow, zasuwali az milo, w ostatnich 2 meczach widoczne bylo to zmeczenie, ale wlasnie po to sie gra, aby na koniec rundy poczuc trud zmagan.
Odp: Puchar Polski - 27/03/2010 11:34
Zdobycie Pucharu byłoby czymś naprawdę pięknym. Ale kto powiedział, że jeśli zdobędziemy Puchar to nie awansujemy w lidze? Na szczęście Górnik też traci punkty. Oby Puchar i awans
Odp: Puchar Polski - 27/03/2010 12:48
Brawo Flota za wczoraj, powoli mobilizacje czas zaczac, nakrecac wszystkich na Chorzow ;]
Awans jest tez w zasiegu, wszystkich ktorzy juz przekreslili szanse, poprosil bym o wstrzymanie na 3 najblizsze mecze - kluczbork,znicz,motor
Odp: Puchar Polski - 27/03/2010 15:22
hahaha :d za mocne chopie puchar bedzie nosz kozak dobre też było nie pamiętam kto to miał , możliwe że nawet golebie ale : Ruch za nimców się uwożocie a z żydami trzymocie
Odp: Puchar Polski - 27/03/2010 15:56
Pilkarzom i dzialaczom bardziej zalezy na awansie bo o ile sie nie myle tak jest skonstruowana umowa pomiedzy Adamczuk&Matlak a Smolny&Kaluzny, za kazdy awans A&M oddaja jakis procent akcji klubu w rece S&K. Tak mi sie wydaje, jesli jestem w bledzie niech ktos bardziej ogarniety zajmie glos.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.