Odp: Puchar Polski - 23/03/2010 16:32
Wszyscy cały czas mi wbijali do głowy, że przy remisie w dwumeczu PP bramki na wyjeździe się nie liczą jako korzyść dla tego kto zdobył więcej... Kończy się mecz legii 2:1 i karnych nie ma o.O Już nic nie rozumiem.
Odp: Puchar Polski - 23/03/2010 16:37
Sądze że ten mecz okaże się zwycięski dla nas, i to może nawet taką różnicą bramek jak w Syfnowcu.
Myślę że chłopacy nie będą grali pod presją braku awansu, bo ten jest praktycznie milimetr od nas, wyjdą zagrają na luzie. Nie będzie widać po nich spięcia. Martwi mnie obrona, może warto postawić na Mysiaka jako stopera ? W napadzie widziałbym najchętniej Klatta z Mikim a tuż za nimi walczącego i gryzącego murawe Ola. Skrzydła to Petasz i Rogalski. Dać czas na ochłonięcie Bojarskiemu bo chłop się ewidentnie zagubił. Może to presja ? hmm nie sądze, raczej doświadczony gracz nie mialby z tym problemu, ale cóź wszystko jest możliwe. Można grać do dupy cały mecz, a tą jedną sytuacje mieć wyjątkową
Oczywiście należy pamiętać że Puchary rządzą się swoimi prawami, i nie można zlekceważyć przeciwnika, nawet jeśli gra klase niżej, i ma się zapas 3 bramek.
Piłka nożna zna wiele sytuacji gdzie lekceważenie nie popłaca. Chociażby finał LM : Liverpool v. Milan. Ale LFC miał świetnego Gerrarda, piłkarza który jest szkieletem tej drużyny
Troche się rozpisałem, nie będę odbiegać od tematu.
Jutro każdy kto chce dopingować na młyn, lanserom zdecydowane NIE !
Legia odpadła po bramce na wyjeździe. Czyli jednak się liczą?
Jeśli dobrze pamiętam to wcześniej Sampaio cytował regulamin gdzie jak byk było napisane, że bramki na wyjeździe liczą się podwójnie.
Skoro Legia odpadła, więc z fajnego finału nici - trzeba kibicować Wiśle, żeby zdobyła mistrza kraju i awansowała do finału PP. Tylko w wypadku przegrania finału PP z mistrzem ligi, finalista zagra w pucharach - w innym wypadku, jeśli Puchar zgarnie zespół który w lidze zajął miejsce dające start w LE to w pucharach zagra kolejny zespół w tabeli.
Ale i tak najlepiej nie kalkulować i pyknąć wszystkich
Dla grających u buka... na Pogoń 1 @1.60, -1 @2,70 wygląda na ładny bonus
Ostatnio edytowany przez: kiko, 23 marca 2010, 17:41 [1 raz(y)]
Odp: Puchar Polski - 23/03/2010 17:36
Żeby właśnie nie było jak tydzień temu , pykną gołębie ,rozluźnią sie i i Kluczbork ich obudzi dwoma trafnymi kontrami ...
Skoro Legia odpadła, więc z fajnego finału nici - trzeba kibicować Wiśle, żeby zdobyła mistrza kraju i awansowała do finału PP. Tylko w wypadku przegrania finału PP z mistrzem ligi, finalista zagra w pucharach - w innym wypadku, jeśli Puchar zgarnie zespół który w lidze zajął miejsce dające start w LE to w pucharach zagra kolejny zespół w tabeli.
Ale i tak najlepiej nie kalkulować i pyknąć wszystkich
eee chujowizna myslalem wlasnie ze wystarczy zagrac w finale z druzyna ktora w lidze LE wywalczyla, dzisiaj nie sadze zeby Lechia cos w Krakowie ugrala ale oby cycolina nam Wisly w takim razie nie polosowala w polfinale :p
a tak ciut powazniej to i tak warto podkreslic ze ostatni raz w polfinale PP Pogoń byla ponad 20 lat temu chyba, wiec warto jutro sie sprezyc i powtorzyc wyczyn
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Do finalu to trzeba zagrac 3 dobre mecze (w tym polfinal z zespolem ekstraklasy) i to zdecydowanie lepszymi niz ograne do tej pory Polonia i Piast. Ja uwazam ze na europejskie puchary to dla Pogoni stanowczo za wczesnie i lepiej zebysmy tam nie awansowali.. No chyba ze chcesz powtorki z Fylkirem
Odp: Puchar Polski - 23/03/2010 20:11
No i niespodzianka - Lechia wygrywa już 2:0
Na chwilę obecną półfinaliści - Lechia, Ruch, Korona, Pogoń
Co by nie było będzie ciekawie Tylko nie chciałbym na Ruch trafić...
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.