"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Odp: Puchar Polski - 13/03/2010 20:04
Słuchałem sobie transmisji meczu Zagłębie Sosnowiec - Miedź Legnica i komentator po wygranym meczu powiedział cytuje: "Mam nadzieję że we wtorkowy wieczór Zagłębie strzeli też 3 bramki a może więcej w meczu z pierwszoligowym średniakiem ze Szczecina".
13 marca 2010, 18:00 - Sosnowiec (Stadion Ludowy)
Zagłębie Sosnowiec 3-0 Miedź Legnica
Dariusz Kłus 18, Krzysztof Myśliwy 43, Sławomir Pach 75
Zagłębie: 1. Adam Bensz - 10. Arkadiusz Kłoda, 7. Adrian Marek, 17. Dženan Hošić, 8. Tomasz Łuczywek (79, 21. Adrian Pajączkowski) - 28. Michał Filipowicz (66, 11. Lilo), 25. Dariusz Kłus, 18. Sławomir Pach, 14. Rafał Pietrzak (86, 2. Marcin Strojek) - 5. Marcin Lachowski, 9. Krzysztof Myśliwy (76, 19. Hubert Jaromin).
Miedź: 1. Władysław Siamin - 4. Patryk Spaczyński, 18. Mady Noah Cissé, 5. Vojislav Bakrač, 8. Michał Żółtowski - 10. Dominik Łysak (55, 9. Patryk Musiałowski), 6. Adam Kłak, 13. Grzegorz Dorobek (83, 17. Kamil Zieliński), 16. Marcin Orłowski (69, 21. Marcin Ogórek), 7. Marcin Garuch - 11. Paweł Ochota.
sędziował: Tomasz Radkiewicz (Łódź).
widzów: 2500.
PS. Ten Kłus co przyszedł do Zagłębia z Cracovii to zajebiście się wprowadził do tej drużyny niemal w każdym meczu sparingowym strzelał bramkę myślę że to jest chyba najgroźniejszy zawodnik z Zagłębia ale w meczu z Miedzią cała drużyna grała dobrze wnioskując z relacji radiowej.Niestety naprawdę ciężki mecz czeka Pogoń.
Odp: Puchar Polski - 13/03/2010 20:37
Między I a II ligą jest przepaść kosmiczna więc spokojnie. Przy odpowiedniej motywacji powinniśmy w Sosnowcu chociaż remis wywieźć (mam nadzieję, że bramkowy).
Odp: Puchar Polski - 14/03/2010 10:28
golabeczki sie rozkrecaja 3-0 z Miedzia. Cale szczescie ze puchar rzadzi sie swoinmi prawami. Jedno jest pewnie(chyba)nikt nie odpusci. Do zobaczenia na miejscu
Odp: Puchar Polski - 15/03/2010 12:00
Wrzucam tu wywiad ze strony Zagłębia z Mandryszem, bo strasznie mi się podoba jak reporter z Zagłębia próbuje sobie wlać, a Mandrysz sprowadza go na ziemię
Już jutro pierwsza odsłona pucharowego dwumeczu z Pogonią Szczecin. Przedstawiamy rozmowę z trenerem rywali Piotrem Mandryszem, który zapewnia, że docenia klasę Zagłębia, ale przyznaje, że priorytetem dla jego drużyny jest liga.
Dwa remisy w rozegranych do tej pory meczach. To chyba nie jest jeszcze ta forma, która ma dać Pogoni awans?
- My nie mamy awansować, tylko chcemy awansować, a to jest istotna różnica. Zagraliśmy trudny wyjazdowy mecz z Podbeskidziem i derby z Flotą. To były spotkania o dużym ciężarze gatunkowym.
Po meczu z Flotą powiedział Pan, że piłkarze nie udźwignęli presji tego spotkania. W dwumeczu z Zagłębiem presja trybun będzie jeszcze większa.
- Ja nie sądzę, żeby była większa. Puchar to dla nas przygoda, ale najważniejsza jest liga, co nie znaczy, że nie podejdziemy do meczów z Zagłębiem poważnie.
To znaczy, że podobnie, jak Górnik i Flota zamierza pan wystawić przeciwko Zagłębiu częściowo rezerwowy skład?
- Odpowiedź na to pytanie w rozmowie ze stroną internetową Zagłębia byłaby z mojej strony błędem taktycznym.
Ale po losowaniu pewnie ucieszył się Pan z tego, że udało się uniknąć Legii, czy Wisły?
- Podejrzewam, że podobnie było w Sosnowcu.
Najmocniejsze strony Zagłębia?
- Zespół Zagłębia jest złożony z doświadczonych piłkarzy. Hošić, Kłus, Pach, Lachowski to solidni, ograni zawodnicy. Z takim składem sosnowiczanie poradziliby sobie w pierwszej lidze. Może nie graliby o awans, ale na pewno nie musieliby się martwić o utrzymanie.
Po ostatnim meczu ligowym powiedział Pan, że boi się o to, jak poradzą sobie piłkarze Pogoni w decydujących spotkaniach. Jest obawa przed dwumeczem z Zagłębiem?
- Miałem na myśli spotkania z najsilniejszymi drużynami pierwszoligowymi. Wierzymy w siebie, ale doceniamy też klasę rywala i na pewno nie zlekceważymy Zagłębia.
Między I a II ligą jest przepaść kosmiczna więc spokojnie. Przy odpowiedniej motywacji powinniśmy w Sosnowcu chociaż remis wywieźć (mam nadzieję, że bramkowy).
z tego co mi się wczoraj obiło o uszy, to w PP nie obowiązuje zasada bramek na wyjeździe
Dobrze Ci o uszy obiłem remis bramkowy na wyjeździe nie robi różnicy od bezbramkowego.
o widzisz jak nie ogarniam w tych sprawach No to trzeba wygrać
Odp: Puchar Polski - 16/03/2010 08:49
Od 16 marca 2010 roku mecze Remes Pucharu Polski będzie można oglądać na żywo na antenie Orange sport info, a nie jak dotąd w Orange sport. Mecze będzie można oglądać także w sieci.
"My wszyscy wolimy zginąć, walcząc, aniżeli żyć na klęczkach." - gen. Anders Kliknij PolskieSerce
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.