Spagetti, jeśli ta propozycja była dla mnie do byłbym bardzo chętny, napisz mi jak możesz jakieś więcej info na [email protected], z góry wielkie dzięki
Odp: Przystanek PRACA - 12/06/2006 20:53
znajomy będący szefem ochrony w sklepach cropp i reserved dosłowni pół godziny temu mówił mi o tym ze szuka kogoś do pracy... wiecej info gg w profilu
Odp: Przystanek PRACA - 02/07/2006 23:08
Jakby ktos mial jakis cynk na temat wolnego stanowiska w pracy, pisac tutaj a odezwe sie na pewno.
Szczegolnych wymagan nie mam :>
Odp: Przystanek PRACA - 03/07/2006 00:28
Powiuem tak:
Dzis z kolesiem pojechalismy w ciemno do Londynu, mamy mieszkanko na 4 dni zapewnione, dzis podczas wieczornego spaczerku po oklicy, zaczelismy zagajac do ludzi ( w tym do 1 Polki) i...... mam 4 prpozycje pracy, w ciagu 40 min. Jak ktos potrafi to mu sie udaje. Jutro idziemy na rozmowy i zobaczymy coz tego wyjdzie, mysle ze w ciagu tych 4 dni robota i mieszkanko bedzie zallatwione.
Pozdro z Londynu
hehe dokladnie,..pamietaj ze robote moze dostaniesz ale jak bedzie to robota u polaka to chujowo;]
lepiej jak trafisz gdzies do anglika wtedy bedzie wieksza szansa na cos normalnego za godziwe pieniadze.
powodzenia.
Ma ktoś ogłoszenia z nad morza? Pobierowo, Rewal, Międzyzdroje.. Infoludka już przerobiłam i brak mi pomysłów.
Nad morzem jest pelno pracy nie wiem jakie sa stawki u innych ale JA nie narzekam Tylko ze jezeli chce sie pracowac nad morzem to trzeba sie pakowac w busa albo autko i pojedzic troche i sie popytac a napewno cos sie znajdzie czy przy sprzedaży jakich pierdolek czy w gastronomi, ewentualnie osrodkach czasowych.
Wspolczuje mlodym ludziom pracujacym za marne grosze nad morzem
Z tym to bym sie wstrzymal bo nie zawsze jest tak zle. Znam przypadki ze ludzie robili za 600 zl ( jedzenie i spanie mieli zapewnione) a byli np. z Wroclawia czy Walbrzycha,ale sa tez takie prace gdzie spokojnie mozna wyciagnac 1500-2000 zl za m-ce. Wszystko zalezne u kogo sie pracuje bo sa wiesniaki ktorzy wykorzystuja innych ale sa tez normalni pracodawcy. JA tam lubie pracowac nad morzem..sloneczko, plaza...piknee turystki
Powiuem tak:
Dzis z kolesiem pojechalismy w ciemno do Londynu, mamy mieszkanko na 4 dni zapewnione, dzis podczas wieczornego spaczerku po oklicy, zaczelismy zagajac do ludzi ( w tym do 1 Polki) i...... mam 4 prpozycje pracy, w ciagu 40 min. Jak ktos potrafi to mu sie udaje. Jutro idziemy na rozmowy i zobaczymy coz tego wyjdzie, mysle ze w ciagu tych 4 dni robota i mieszkanko bedzie zallatwione.
Pozdro z Londynu
Zebys sie nie przeliczyl.
hehe dokladnie,..pamietaj ze robote moze dostaniesz ale jak bedzie to robota u polaka to chujowo;]
lepiej jak trafisz gdzies do anglika wtedy bedzie wieksza szansa na cos normalnego za godziwe pieniadze.
powodzenia.
Racja chlopaki, z byt wczesny entuzjazm sie mi udzielil.
U polaka nie ma co pracowac, bo tylkow chuja zobi, kasy nie da i czesc.
Mieszkam na Wschodnim Londynie, gdzie jest ( odziwo) duzo i chetnie pomagajcych polakow
.
Ale i tak za robota trzeba jechac ponad godzine do centrum, na razie ejstem dobrej mysli, co ma byc to bedzie. W pubach czy klubach nocnych mozna sie jeszcze zalapc, wiec smigam po kolejne cv i na miasto ruszam, powodzenia zyczcie
Odp: Przystanek PRACA - 04/07/2006 17:58
Mieszkam na Wschodnim Londynie, gdzie jest ( odziwo) duzo i chetnie pomagajcych polakow
.
Ale i tak za robota trzeba jechac ponad godzine do centrum, na razie ejstem dobrej mysli, co ma byc to bedzie. W pubach czy klubach nocnych mozna sie jeszcze zalapc, wiec smigam po kolejne cv i na miasto ruszam, powodzenia zyczcie [/cytat]
a w jakiej dzielnicy mieszkasz pytam z ciekawosci bo tez mieszkalem troche ponad 5 mies we wschodniej czesci tej metropoli.
Wspolczuje mlodym ludziom pracujacym za marne grosze nad morzem
Z tym to bym sie wstrzymal bo nie zawsze jest tak zle. Znam przypadki ze ludzie robili za 600 zl ( jedzenie i spanie mieli zapewnione) a byli np. z Wroclawia czy Walbrzycha,ale sa tez takie prace gdzie spokojnie mozna wyciagnac 1500-2000 zl za m-ce. Wszystko zalezne u kogo sie pracuje bo sa wiesniaki ktorzy wykorzystuja innych ale sa tez normalni pracodawcy. JA tam lubie pracowac nad morzem..sloneczko, plaza...piknee turystki
Nie to zebym sie czepial, ale cytujesz moja wypowiedz z roku 2004
Do zobaczenia w Marianowie, jesli bedziesz
Odp: Przystanek PRACA - 04/07/2006 22:11
co moge powiedziec o sytuacji w Dublinie - Polakow pelno - w czerwcu lipcu przyjechalo ma przyjechac 200 000 Polakow. Naprawde duzo - o niecale 100k wiecej niz w ostatnie wakacje. W centrum az sie "roi" od rodakow. Nawet u mnie (Clondalkin 1h od centrum) jest nas sporo. W hotelu w ktorym pracuje kolezanka skladane jest ok 5-8 CV dziennie. Przez 2tyg uzbieral sie niezlej grubosci segregator. W tym momencie odradzalbym przyjazd tutaj w ciemno, naprawde jezeli ktos ma mozliwosc niech poczeka do pazdziernika, wtedy bedzie fala zgonow i nieszczesc wsrod studentow - masa ich wyjedzie zrywajac przy tym kontrakty etc pozdrawiam
Sytuacja na rynku pracy w naszym województwie sięgnęła szczytów absurdu. Mamy ponad 150 tysięcy zarejestrowanych bezrobotnych, mnóstwo ofert pracy, a chętnych... nie ma.
Dyrektorzy pośredniaków bezradnie rozkładają ręce. Ich zdaniem, tylko znaczące podwyżki płac mogą zlikwidować to absurdalne zjawisko. - Niewielu jest chętnych do pracy za 800-1000 złotych. No chyba, że euro - mówią.
20 tysięcy mniej niż rok temu
150 tysięcy 608 - tyle osób figurowało na początku czerwca w rejestrach PUP-ów. To o 9 tysięcy osób mniej, niż w maju (159 693) i o ponad 20 tysięcy, aniżeli rok temu. Zaledwie 15,3 procent bezrobotnych ma prawo do zasiłku.
Najwięcej bezrobotnych ubyło w Świnoujściu oraz w powiatach: kamieńskim, choszczeńskim, kołobrzeskim, świdwińskim, wałeckim i gryfickim. Najwolniej bezrobocie spada w Szczecinie i powiatach: pyrzyckim, stargardzkim, drawskim i goleniowskim. Biegunem bezrobocia jest wciąż Pojezierze Drawskie. Niewiele lepsza sytuacja panuje na wschodzie i południu województwa.
Brakuje fachowców
Na rynku pracy dramatycznie brakuje fachowców. Pracodawcy bezskutecznie polują na: spawaczy, techników budowlanych, kierowców z najwyższą kategorią prawa jazdy, mechaników, elektryków i lakierników samochodowych, a nawet nauczycieli. Zaczyna brakować też pielęgniarek. W cenie są również doświadczone pomoce kuchenne i opiekunki do dziecka.
Jest też druga strona medalu. - Poszedłem do pracy do firmy budowlanej - mówi Andrzej Jaworski z Łobza. - Na miejscu usłyszałem od szefa, że będę zarabiał najniższą krajową i że na podwyżkę raczej nie powinienem liczyć. To niech sobie sam robi, ja wypadam za granicę.
Tragiczna sytuacja panuje w kurortach nad Bałtykiem. Ze świecą szukać tam kelnerów, kucharzy, sprzedawców i sprzątaczy. Od Świnoujścia po Jarosławiec niemal na każdej witrynie wisi kartka „zatrudnię”.
Województwo zachodniopomorskie ma najwyższy w kraju wskaźnik spadku bezrobocia - 5,7 procent. Mimo to nadal jesteśmy ze stopą bezrobocia 23,3 proc. na drugim miejscu w kraju za województwem warmińsko-mazurskim (25,5 proc.).
.
Ale i tak za robota trzeba jechac ponad godzine do centrum, na razie ejstem dobrej mysli, co ma byc to bedzie. W pubach czy klubach nocnych mozna sie jeszcze zalapc, wiec smigam po kolejne cv i na miasto ruszam, powodzenia zyczcie
a w jakiej dzielnicy mieszkasz pytam z ciekawosci bo tez mieszkalem troche ponad 5 mies we wschodniej czesci tej metropoli.[/cytat]
Hmm ja tu dopiero 3 dzien jestem, to jest kolo Skelton Road, jakies 10 min od przystanku 25 i 86 na Forest Gate
Odp: Przystanek PRACA - 16/07/2006 22:50
Zna ktoś firmy, w których możnaby odbyć praktyki studenckie? Interesują mnie działy marketingu, informatyki lub bankowości
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.