Była wicepremier Elżbieta Bieńkowska dziwi się, że ktoś może pracować za 6 tys. zł. Sama jako Komisarz ds. Rynku Wewnętrznego i Usług co miesiąc otrzymuje ok. 87 tys. zł.
„6 tys. zł! No rozumiesz to? To jest niemożliwe, tak? Żeby ktoś za tyle pracował” – dziwi się ówczesna minister infrastruktury w rozmowie z Pawłem Wojtunikiem, szefem Centralnego Biura Antykorupcyjnego. "Albo złodziej, albo idiota" - podsumowuje Bieńkowska. To kolejna odsłona nagrań kelnerów.
Z danych Głównego Urzędu Statystycznego wynika, że aż 37 proc. Polaków ma zbyt niskie dochody, a prawie 8 proc żyje w warunkach poniżej minimum egzystencji.
Coraz więcej młodych ludzi wyjeżdża też za granicę w poszukiwaniu pracy. Niepokoi również fakt, że Polacy coraz częściej pracują ponad wymiarowy czas pracy, bo blisko po 50 godz. tygodniowo.
Odp: Przystanek PRACA - 30/06/2015 14:16
Moze ktos szuka pracy akurat albo zna kogos. Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami Oddział w Szczecinie szuka pracownika do biura, z prawkiem kt. B (interwencje)
ogloszenie:
"UWAGA!
Poszukujemy pracownika do Biura TOZ. Praca w stałych godzinach, głównie o charakterze biurowym oraz w bezpośrednim kontakcie ze zwierzętami. Chętnie studentkę/studenta. Wymagane (obligatoryjne): prawo jazdy kat. B, znajomość obsługi komputera.
Zastrzegamy sobie prawo do kontaktu tylko z niektórymi kandydatami.
Odp: Przystanek PRACA - 30/06/2015 18:14
Jak by ktos szukal pracy to jest na poczcie jest jako listonosz z wlasnym samochodem.Jak ktos byl by zainteresowany to pisac na priv powiem co i jak
Słyszałem kroki Boga, życie jest kruche
Mam złotą proporcję między umysłem a duchem
Wersów plecak, tysiące w zeszycie
Oślepiam blaskiem, jestem słońcem w zenicie
Odp: Przystanek PRACA - 09/08/2015 16:56
Macie namiar na jakąś pracę za granicą, tudzież agencję pracy? chodzi o to żeby byli wiarygodni, nie zrobili w chuja a praca była pracą a nie niewolnictwem
Odp: Przystanek PRACA - 25/09/2015 21:02
Czy jest ktoś na forum kto (lub ktoś ze znajomych) pracował/pracuje w firmie KONIG-TRANS ? Sprawa bardzo pilna. Jeśli znacie taką osobę dajcie znać na mojego e-maila: [email protected] (zostawcie tam numer telefonu do siebie/do tej osoby).
Chodzi o stanowisko kierowcy C+E, choć ludzie z biura też mogą być - muszę się wypytać co i jak, i czy firma ok. Opinie w internecie mnie nie interesują.
Odp: Przystanek PRACA - 20/10/2015 20:12
Witam, czy ktoś z forumowiczów lub waszych znajomych miał jakąś styczność z Bilfinger'em. Chciałbym zaczerpnąć opinii o tej firmie.
Naszą siłą nie jest to że nigdy nie upadliśmy, ale to że po każdym upadku potrafimy się podnieść jeszcze silniejszym Juventus Turyn-historia wielkiej miłości
Witam, czy ktoś z forumowiczów lub waszych znajomych miał jakąś styczność z Bilfinger'em. Chciałbym zaczerpnąć opinii o tej firmie.
Ja pracowałem pod Bilfingerem w Szwecji, jako prowadzący projekt.(izolacje przemysłowe) Masz opcję wkręcić się do nich to się nie zastanawiaj.
O nic sie nie martwisz i o ile nie pracujesz na jakimś warsztacie przy prefabrykacji to raczej Ciechocinek
Siano się zawsze zgadza i jest na czas... jedyny minus to to że robota najczęściej w delegacjach, chyba że trafisz na serwis na jakiś obiekt.
Odp: Przystanek PRACA - 19/01/2016 22:09
Panowie szukam osoby która pomoże (%) w zdobyciu funduszy unijnych lub innych na rozwiniencie firmy "przed założeniem" czyli ktoś kto poprowadzi od A do Z formalności (biznes plan itp.) PILNE Dzięki Poproszę na priva maila.
Tam wezwali mnie bym do nich dołączył, dołączył do tańca umarłych.
W krąg ognia podążyłem za nimi, do samego środka......Kiedy czujesz, że nadchodzi twój czas, bądź gotów.
Pożegnaj się ze wszystkimi, łyknij gorzałki i zmów modlitwę.
Odp: Przystanek PRACA - 25/05/2016 22:10
Jest tu jakaś młoda, żywiołowa i otwarta osoba z Prawobrzeża mająca jakieś doświadczenie w logistyce i chciałaby pracować w branży?
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.