Odp: Przystanek PRACA - 13/12/2009 15:22
A ja mam pytanie troche z innej beczki.
Studentom oferowane sa wszelakiej masci programy namawiajace do wyjazdu do pracy do USA. Tzw. work&travel. W skrocie, 9 tygodni pracy i zwiedzanie. Wyjazd 15.06 i powrot w pazdzierniku. Wiza, bilety i zakwaterowanie wszystko za 1300 zl. Na miejscu pracuje sie i normalnie zarabia (zapewne jakis procent jest pobierany na porkycie kosztow organizacji takiego wyjazdu), ale mimo wszystko ciekawie to wyglada. Ostatni dzwonek zeby sie zapisac, tak wiec szukam inforamcji na ten temat. Moze ktos tutaj jest kto szerzej zainteresowal sie programe Camp America?
Odp: Przystanek PRACA - 13/12/2009 18:26
Dwóch znajomych było mocno nakręconych na takie coś w zeszłym roku. Ale jak poślęczeli nad wszystkimi warunkami, przeliczyli dolary na złotówki to wyszło im, że będą po 9tyg koło 1000 na plusie.
Jak już wczesniej napisałem w tym temacie brałem udział w programie Camp America. Nie jest to opcja dzieki której w stanach zarobi sie tysiace dolarów. Opcja ta jest bardziej dla studentów którzy nie maja dużego własnego wkladu w wyjazd a chcą zajebiscie spędzić wakacje. Jak masz jakieś pytania pisz na gadu.
Odp: Przystanek PRACA - 11/01/2010 21:17
Prośba kolegi, jakby miał ktoś jakąś pracę (dużej roli nie gra to co się będzie robiło) do ogarnięcia po szkole (niepełnoletni - w wakacje 18 ), tzn. od godziny 15-16 to proszę piszcie na [email protected] Z góry dziękówa
Odp: Przystanek PRACA - 28/01/2010 12:07
Mam pytanie pracował ktoś przy sprzedaży ubezpieczeń ? Jak to wygląda ile, ile tak naprawdę można zarobić i ile czasu to zajmuje ?
Odp: Przystanek PRACA - 24/02/2010 19:41
był ktoś z Was na testach w sprawie pracy w administracji publicznej? lub wie ktoś jak bardzo są szczegółowe i wnikliwe pytania na tych testach? np ze znajomości KPA lub innych ustaw.
był ktoś z Was na testach w sprawie pracy w administracji publicznej? lub wie ktoś jak bardzo są szczegółowe i wnikliwe pytania na tych testach? np ze znajomości KPA lub innych ustaw.
Ja byłem ostatnio na takim teście w UM i szczerze powiem, że chyba poległem na tych wszystkich ustawach i KPA, bo nie oddzwonili. Dostałem 25 pytań (test wyboru) z 5 kategorii, które dotyczyły danego stanowiska. Trzeba ogarniać nie tylko podstawowe zagadnienia ale również sytuacje tzw. "niestandardowe" i wiedzieć "co wtedy". Wniosek jest prosty - w naszych urzędach chcą zatrudniać gotowego ogarniętego pracownika a nie kogoś kogo trzeba szkolić. Powodzenia koleżko.
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Ja byłem ostatnio na takim teście w UM i szczerze powiem, że chyba poległem na tych wszystkich ustawach i KPA, bo nie oddzwonili. Dostałem 25 pytań (test wyboru) z 5 kategorii, które dotyczyły danego stanowiska. Trzeba ogarniać nie tylko podstawowe zagadnienia ale również sytuacje tzw. "niestandardowe" i wiedzieć "co wtedy". Wniosek jest prosty - w naszych urzędach chcą zatrudniać gotowego ogarniętego pracownika a nie kogoś kogo trzeba szkolić. Powodzenia koleżko.
Słyszałem od znajomych dwie sytuacje jak ktoś się chciał tam dostać, nie bede się wdawał w szczegóły, ale wniosek był ten sam - znajomości!!
Nie myślę "jak to będzie wyglądać", ale myślę "jak to zrobić"!
2 Szukam dobrego introligatora w Szczecinie i okolicy do oprawy starych książek.
Namiary można podawać tutaj lub na gg
Obie sprawy w miarę pilne
Ja kocham Liverpool - Ty kibicujesz Man Utd,
Jestem za Pogonią Szczecin, a Ty za Lechem Poznań
Lubie metal, a Ty kochasz hip-hop, Popierasz PiS, ja wole PO
Mimo to jesteś mi jak brat, bo łączy nas nienawiść do drogówki.
Odp: Przystanek PRACA - 16/04/2010 14:59
Panowie, potrzebuje roboty na wakacje(nad morzem), może ktoś coś poleci?
Albo jakieś stronki sprawdzone(oprócz infloudka).
Z góry dzięki
Panowie, potrzebuje roboty na wakacje(nad morzem), może ktoś coś poleci?
Albo jakieś stronki sprawdzone(oprócz infloudka).
Z góry dzięki
Mysle ze najlepszym rozwiazaniem jest poswiecene 1-2 dni i tam jechac juz w maju i poprostu chodzic od osrodka do osrodka i pytac,wiem to z doswiadczenia ze jest to najlepszy sposob na znalezienie roboty
pozdrawiam
Odp: Przystanek PRACA - 22/04/2010 11:34
Mógłby ktoś podpowiedzieć jakąś pracę tak na 2 miesiące żeby trochę dorobić na wakacje, nie wymagającą statusu studenta i nie wymagającą książeczki sanepidu?
Są w ogóle takie?
Odp: Przystanek PRACA - 22/04/2010 14:56
Możesz być zatrudniony jako "praktykant" w jakimś zakładzie typu warsztat samochodowy. Jeśli się upomnisz i dostarczysz NIPa to nawet na legalu, bez żadnych książeczek itd. Na początku jesteś zwykłym chłopcem na posyłki typu "przynieś, podaj, pozamiataj", ale na końcu dostajesz już samodzielne zadania, w zależności jak szybko łapiesz i czy się tam odnajdziesz. Ogólnie można się sporo przydatnych rzeczy nauczyć, tylko nie można bać się ubrudzić I atmosfera prawie zawsze dobra No ale zależy, jaka kasa Cię interesuje. A miejsc może trochę być, bo "etatowi", czyli całoroczni praktykanci mają często wolne na wakacje, może niecałe, ale połowę to prawie wszyscy.
na ziemi Poznańskiej z tego co wiem to najlepiej brać nockę 8 godzin do 7 , 1200zł do rączki i praca bardzo mocno lajtowa. Sprzątanie i od czasu do czasu rozładunek żywności
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.