Odp: Przystanek PRACA - 22/09/2009 10:41
Moja dziewczyna pracowała jakieś 2 lata temu w wakacje w Sferii. Miała codziennie listę do wydzwonienia i przypominała klientom, że nie zapłacili rachunku za ich usługi. Szła na 7-8, do 15-16. Praca jak na wakacje lajtowa, dostęp do neta miała i w sumie płacili koło 10-11 plnów za godzinę. Tak więc jak nie pójdziesz to się nie dowiesz
Odp: Przystanek PRACA - 22/09/2009 12:04
poszedlem dzisiaj na spotkanie szkoleniowo-informacyjne, na ktorym przedstawiono system placowy jak i wstepnie zaprezentowano produkt, ktory firma sprzedaje,...
no wiec, GSG to firma na Gumiencach, zajmują sie głównie obsluga klienta biznesowego, praca w ich call center polega na sprzedazy internetu tepsy- DSL, jest to stały, szerokopasmowy dostep do internetu bla bla bla,...
system placowy w tego typu firmach opiera sie glównie na prowizjach od sprzedazy, nie mniej jednak kazdy z pracownikow otrzymuje rowniez stale wynagrodzenie w kwocie 4 złote za godzine (to jest ta "wysoka stawka godzinowa" z ogłoszenia )
prowizje kształtuja sie nastepujaco, za podpisanie (sprzedaz) conajmniej 10 umów w miesiacu, prowizja wynosi 20zl od kazdej, za podpisanie conajmniej 20 umow, prowizja wynosi 27zl od kazdej, za 30 umow i wiecej prowizja wynosi 37zl za kazdą,..
praca w "PRLowskim" systemie godzinowym 8-16, od poniedzialku do piatku, czyli calkiem sympatycznie,...
z tego co gosciu prowadzacy spotkanie mowil to pracownicy spokojnie srednio sprzedaja 30-40 umow w miesiacu,...
tyle teorii...
tak zwana miekka windykacja
Ostatnio edytowany przez: Cinek, 22 września 2009, 12:18 [1 raz(y)]
"Dobra banda z tradycjami, po co takie ekipy w ogóle pytaja o zdanie ludzi internetu?"
Odp: Przystanek PRACA - 22/09/2009 13:25
Jedna z ciekawszych ofert o jakich słyszałem w ostatnim czasie.Nawet będąc MISTRZEM z górnej półki i sprzedając po 30 umów miesiecznie ( to więcej niż 1 dziennie) i pracujac po te 8 godzin z wyliczeń wynika średnio:
4 zł * 172 h = 688 zł
37 zł * 30 umów = 1110 zł czyli niecałe 1800 zł ..zapewne kwota brutto bo nie sądze, że netto czyli jakies 1200 na łapę.
Pytanie do osobnika co był tam na spotkaniu..jeśli podjąłeś decyzję o niepójściu do pracy to chociaż mogłe się zapytać kiedy ta impreza intergracyjna o której też wspominają
Odp: Przystanek PRACA - 22/09/2009 14:24
Zna ktoś ofertę dla studenta dziennego ? Nie za ciężką, taką żeby zawsze jakiś grosz był
Praca tak powiedzmy od 17 do 22, WAŻNE nie kolidująca z meczami Pogoni. Prawo jazdy kat.B, angielski zaawansowany. Czy z takimi wymaganiami mogę pizze rozwozić ?
Ostatnio edytowany przez: nara, 22 września 2009, 14:33 [1 raz(y)]
Zna ktoś ofertę dla studenta dziennego ? Nie za ciężką, taką żeby zawsze jakiś grosz był
Praca tak powiedzmy od 17 do 22, WAŻNE nie kolidująca z meczami Pogoni. Prawo jazdy kat.B, angielski zaawansowany. Czy z takimi wymaganiami mogę pizze rozwozić ?
atakuj do cefarmu... praca 17-22 ale napierdolisz sie na maxa
Nie parez na strone tylko wejdz na google wyszukaj cefarm Szczecin i zadzwon do klupsia... najlepiej jakbys tam pojechał i sie sam spotkał. powie ci, ze poczekaj na telefon i ..naprawde potem dzwoni i zaprasza do pracy
Ostatnio edytowany przez: HardcoreCitySzczecin, 22 września 2009, 15:06 [1 raz(y)]
Myślałem, że czasy 4-5 zł za godzinę się już skończyły
mialem podobne przypuszczenia, dzisiaj zostalem sprowadzony na ziemie, ale podejrzewam, ze wlasnie w takiej akwizycji, telesprzedazy i innym nakrecaniu ludzi, stawka podstawowa jest zawsze zlodziejska, tak zeby glownym zrodlem zarobku byly prowizje,co ma motywowac do bardziej intensywnej sprzedazy i wiekszego zaangazowania,...
zapewne kwota brutto bo nie sądze, że netto czyli jakies
netto,...
Pytanie do osobnika co był tam na spotkaniu..jeśli podjąłeś decyzję o niepójściu do pracy to chociaż mogłe się zapytać kiedy ta impreza intergracyjna o której też wspominają
raz na 3 miesiace taka impreza,...
"Dobra banda z tradycjami, po co takie ekipy w ogóle pytaja o zdanie ludzi internetu?"
Proponuje serwisy. Tzn wykladanie produktow danej firmy w hipermarketach. Tam najwazniejsze jest aby towar byl wylozony i nie musisz byc na ustalona godzine. Ja jestem przedstawicielem handlowym wiec wiem. Sam nie potrzebuję ale sa markety z duza rotacja np Auchan tam pewnie sa przedstawiciele ktorzy szukaja lub sprobuj przez jakies posrednictwo. Przykladowe stawki:
Male firmy , malo roboty ok 150/msc ( 3 razy w tygodniu po ok 1.5h)
Coca cola , duuuza firma ok 1000zl( codziennie po ok 3h)
Sa tacy ktorzy biora po kilka serwisow i zarabiaja wiecej niz duza czesc kierownikow Moj rekordzista 4tys ale fakt faketem ,ze juz nie wyrabial i powoli zaczal sciemniac . Przedstawicielom zaczelo sie nie podobac i go wywalali po kolei z kazdej z firm.
atakuj do cefarmu... praca 17-22 ale napierdolisz sie na maxa
Nie parez na strone tylko wejdz na google wyszukaj cefarm Szczecin i zadzwon do klupsia... najlepiej jakbys tam pojechał i sie sam spotkał. powie ci, ze poczekaj na telefon i ..naprawde potem dzwoni i zaprasza do pracy
a ta robota w tym Cefarmie zwiazana z transportem czy jaki charakter?
'na pierwszym planie zaufanie,szczerośc,prawda, wysoko garda dla frajerów jazda!'
Odp: Przystanek PRACA - 29/09/2009 22:25
Praca w cerfarmie wygląda mniej więcej tak dostajesz kartkę ze zleceniem, jeździsz z wózkiem po hali i szukasz lekarstw składających się na zamówienie.
Wszyscy co nam źle życzyli, mówili byśmy skończyli
to w tej chwili zobaczyli jak bardzo się pomylili
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.