Słyszałem, że Nieciecza w razie awansu miałaby grać czasowo na stadionie Hutnika Kraków. Ponoć coś tam już uzgodnili. Chociaż trochę dziwne to mi się wydaje. Hutnik dawno nie grał w wysokich ligach, to jego stadion pewnie też nie spełnia wymogów ekstraklasowych
Z liczących się meczy w walce o awans Arka gra z walczącą o utrzymanie Olimpią Grudziądz a Łęczna ze Stróżami. Arka powinna, ale wcale nie musi wygrać. W Łęcznej najlepszy dla Pogoni byłby chyba remis.
Najgroźniejsze dla nas bedą w kolejności Piast, Arka i Zetka. Zespołami typu Niecieczy czy Stróże nie warto sobie zawracać głowy bo zespoły te nie mają zapewne zamiaru awansować . Po co takim wioskom ekstraklasa tam jest potrzebny stadion, kasa i kibice a oni raczej nie mają nic z tych rzeczy. Będą wegetować w I lidze tak samo jak Flota
Ja bym jednak Termaliki tak nie lekceważył jako rywala w walce o awans. Lepiej liczyć na siebie, a nie na to że przeciwnik prędzej czy pózniej i tak odpuści, bo nie ma po co awansować ze stadionem w polu kukurydzy do ekstraklasy. Co do remisu Piasta 1:1, to było już o tym pisane pare postów wcześniej.
Nieciecza pewnie liczy na sprawdzony myk. Zrobią awans i opylą licencję do jakiegoś Olsztyna czy Lublina.
Słyszałem, że Nieciecza w razie awansu miałaby grać czasowo na stadionie Hutnika Kraków. Ponoć coś tam już uzgodnili. Chociaż trochę dziwne to mi się wydaje. Hutnik dawno nie grał w wysokich ligach, to jego stadion pewnie też nie spełnia wymogów ekstraklasowych
W ramach EURO 2012 będą na stadionie Hutnika trenować Anglicy a co za tym idzie stadion przechodzi gruntowną renowację, więc może na te ekstraklasowe warunki by się załapał, ale... nie będzie okazji by to sprawdzić jak sądzę bo Nieciecza zaraz spuchnie
Legia wygrała w Gdyni 2-1, dobrze, że Arka przeszła Śląsk, będą bardziej zmęczeni na lige.
no i Piast wygrał 2-1 z nowym ssączem.
Tyle razy było mówione, że teoretycznie powinna nas gówno obchodzić forma innych, jednak jak zwykle liga weryfikuje okres przygotowawczy i podnietę niektórych na temat wyników sparingów heh. Poza tym widać, że Arka na prawdę dobrze przygotowana fizycznie jest, bo nawet w 10-ciu dawali radę z Legią grać jak równy z równym. W dodatku, paradoksalnie epizod w PP może im pomóc, są w gazie i utrzymanie cyklu 3 dniowego może pozytywnie wpływać na ich kondycje. Tyle teorii...jednak mimo wszystko do czego to doszło, że będziemy się obawiać wyniku lidera z czerwoną latarnią ligi
Ps. Najgorsze jest to, ze Olimpia wygrała u siebie aż 2 spotkania, 4 zremisowała, a 6 tylko przegrała. W dodatku nastrzelali u siebie 9 bramek, tracąc ledwie 21. Ponadto u siebie zdobyli ponad 70 % wszystkich swoich punktów
Legia wygrała w Gdyni 2-1, dobrze, że Arka przeszła Śląsk, będą bardziej zmęczeni na lige.
Tyle razy było mówione, że teoretycznie powinna nas gówno obchodzić forma innych, jednak jak zwykle liga weryfikuje okres przygotowawczy i podnietę niektórych na temat wyników sparingów heh. Poza tym widać, że Arka na prawdę dobrze przygotowana fizycznie jest, bo nawet w 10-ciu dawali radę z Legią grać jak równy z równym. W dodatku, paradoksalnie epizod w PP może im pomóc, są w gazie i utrzymanie cyklu 3 dniowego może pozytywnie wpływać na ich kondycje. Tyle teorii...jednak mimo wszystko do czego to doszło, że będziemy się obawiać wyniku lidera z czerwoną latarnią ligi
Ps. Najgorsze jest to, ze Olimpia wygrała u siebie aż 2 spotkania, 4 zremisowała, a 6 tylko przegrała. W dodatku nastrzelali u siebie 9 bramek, tracąc ledwie 21. Ponadto u siebie zdobyli ponad 70 % wszystkich swoich punktów
Pamiętasz jak my graliśmy w PP a w lidze była mała zadyszka? Tak więc teoria teorią, jednak nie da się nie oglądać za siebie, widząc jaką formę prezentują nasi piłkarze. Dla nas to napewno lepiej że Arka gra na 2 fronty. Mecz z Olimpią prawdę nam powie
Odp: I liga, komentarze, newsy, wyniki... - 05/04/2012 05:13
Na ostatnim meczu Piasta z Polkowicami na trybunach zasiadł Artur Płatek. Obecność chwilowo bezrobotnego trenera nie wzbudziłaby pewnie większego zainteresowania, gdyby nie to, że byłego szkoleniowca Pogoni Szczecin i Warty Poznań akredytował jako skauta na ten mecz klub z niemieckiej Bundesligi – FC Kaiserslautern. Przedmiotem zainteresowania wysłannika niemieckiego klubu mógł być Mateusz Matras. Niemcy przyglądali się już temu piłkarzowi w trakcie spotkań młodzieżowej reprezentacji Polski.
Ja wiem że kiedyś skończy się Nasza droga, Ja wiem że ucichnie Nasz vocal, zostawić coś po sobie nie tylko na pokaz....
Żeby nadszedł Mistrza czas - Módl się za Nami.....
Pamiętasz jak my graliśmy w PP a w lidze była mała zadyszka? Tak więc teoria teorią, jednak nie da się nie oglądać za siebie, widząc jaką formę prezentują nasi piłkarze. Dla nas to napewno lepiej że Arka gra na 2 fronty. Mecz z Olimpią prawdę nam powie
Jak komuś może pomagać cykl meczy co 3 dni to na pewno nie polskim drużynom Było to nie raz też widać jak gra w europejskich pucharach w lidze wychodziła im bokiem. Takiej Arce na pewno nie pomoże to że "trzymaja dwie sroki za ogon". W efekcie podejrzewam ani nie awansują, ani nie zdobędą Pucharu Polski.
Jak komuś może pomagać cykl meczy co 3 dni to na pewno nie polskim drużynom Było to nie raz też widać jak gra w europejskich pucharach w lidze wychodziła im bokiem. Takiej Arce na pewno nie pomoże to że "trzymaja dwie sroki za ogon". W efekcie podejrzewam ani nie awansują, ani nie zdobędą Pucharu Polski.
Nie przesadzaj, ze nie dadza rady kondycyjnie. Byly 4 miesiace przerwy, runda jest bardzo krotka, chyba jako jedyni rozegraja przyzwoita ilosc meczy, bo jak dla mnie ci co nie graja w pucharach, to maja wakacje w postaci 14 meczow na runde.
Obrońcy: Maksymilian Rogalski, Peter Hricko, Hernani da Rosa, Błażej Radler, Dawid Kucharski, Przemysław Pietruszka
Pomocnicy: Wojciech Golla (m), Mateusz Szałek (m), Bartosz Ława, Takafumi Akahoshi, Adrian Budka, Adam Frączczak, Robert Kolendowicz, Mateusz Lewandowski (m)
Napastnicy: Łukasz Zwoliński (m), Vuk Sotirović, Edi Marcal Andradina
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Odp: I liga, komentarze, newsy, wyniki... - 07/04/2012 07:13
ale dzis post wiec kielbasa niech na lawie siedzi.Mysle ze warto by sprobowac szybkich od 1 minuty:Golla,Lewandowski,Zwolinski,Kolendowicz,Fraczczak i powinni dac rade sami rozklepac cos z przodu.Budke bym posadzil na lawke-za wolny jest
Postawilem troche sianka na Nieciecze.W ten sposob pomoge Pogoni bo kupona oczywiscie umocze
HAHA w 90 minucie Mysiak polozyl mi kupona.Dzieki mojemu szczesciu dam Pogoni awans tyle ze szybciej zbankrutuje:/ . Jakie poswiecenie kurwa haha
Ostatnio edytowany przez: spagetti, 7 kwietnia 2012, 13:23 [2 raz(y)]
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.