Odp: I liga, komentarze, newsy, wyniki... - 23/03/2012 22:06
Dzisiaj Piast wygrał z Wartą 3:0. Ten wynik pokazuje jak ważne było to nasze zwycięstwo z Piastem tydzień temu. Gliwiczanie w dwóch pierwszych kolejkach rundy wiosennej pokazali, że będą jednym z głównych faworytów do awansu. Moim zdaniem to właśnie oni obok Pogoni awansują do Ekstraklasy.
"Każdy sobie powinien z nas zadać pytanie, Czy kurwa chce grać dla Pogoni Szczecin, czy nie? Jak nie, to kurwa wypierdalać i tyle"
Będą mieli łatwiej, bo większość meczy pokazują u siebie. Dwie pierwsze kolejki pokazały dwa główne problemy Piasta: kondycja i trener. Z Wartą sił starczyło im na prawie całe spotkanie, ale w Szczecinie, gdzie było trudniej padali już przed 60 minutą. Trener znów wali focha na cały świat i ma pretensje do wszystkich i o wszystko. W Szczecinie przegrali bo PZPN specjalnie opóźniaj rejestracje Alvaro i gdyby zagrał z nami, to pewnie wygrali. Teraz przeszkadzało mu, że sędzia był z Torunia, a Piast rywalizuje o awans z bydgoskim Zawiszą. Wydawało mi się, że mieszkańcy tych dwóch lat od wieków nie darzą siebie sympatią, a tu patrz. Sędzie z Torunia pomaga awansować drużynie z Bydgoszczy.
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Pogon to nie Warta, to raz. Dwa, Piast podświadomie, co słusznie zauważyłeś, mając komfort praktycznie całej rundy grania na własnych śmieciach mógł wkalkulować ewentualne straty punktów w Szczecinie. Nie oszukujmy sie, miejscami gnietli nas niemiłosiernie, chodzi o przewagę optyczna i groźniejsi w konstruowaniu akcji pod bramką także. Zaryzykowali mocno przycisnęli, zakładając mocny pressing i naturalnie musiało to ostatecznie wyjść im bokiem. Istotna sprawa to indywidualności, a mniemam że my dysponujemy w tym kontekscie i wybijamy sie na tle całej ligi. Nie wiem jak ich ławka, ale nasza robi wrażenie, to też istotny czynnik.
Pisałem na kilka dni przed meczem z Piastem, że jak wygramy liga w 90% będzie nasza. Potencjał mamy taki , że awansować powinniśmy niczym Widzew sprzed dwóch lat, czyli w cuglach. Ale z racji to jesteśmy dość specyficzną drużyna, trzeba być bardzo ostrożnym i czujnym. Takiego Zawisze niejako nie brałem na poważnie, ale powoli zaczynam weryfikować tak postawioną diagnozę. A jest jeszcze Arka, która na pewno nie odpuści. Te dwa wyjazdy będą bardzo istotne. Miedzy omawiana czwórka będzie walka o dwa premiowane miejsca, choć nasze szanse i to nie z racji bytu, ale z oczywistych względów są największe. Zresztą inny scenariusz to bedzie jedna wielka katastrofa.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Dzisiaj Piast wygrał z Wartą 3:0. Ten wynik pokazuje jak ważne było to nasze zwycięstwo z Piastem tydzień temu. Gliwiczanie w dwóch pierwszych kolejkach rundy wiosennej pokazali, że będą jednym z głównych faworytów do awansu. Moim zdaniem to właśnie oni obok Pogoni awansują do Ekstraklasy.
jeszcze 2-3 kolejki i w ich składzie nie będzie miał kto grać bo ich wykartkują. Wczoraj kolejnych 6 kartek na koncie.
To trzeba przeżyć, żeby to zrozumieć, żeby w to uwierzyć !!
Odp: I liga, komentarze, newsy, wyniki... - 24/03/2012 17:10
Ja w to nie wątpię Nawet pierwszy raz postanowiłem zabawić się w "lige lebo" obstawiłem 3:0 dla nas po bramkach Ediego, Kolendy i Donalda. (Zapomnialem, ze Kolenda wykartkowany;/)
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.