Prezes Wisły mówił, że dostaje oferty z Ekstraklasy za niego i kilku innych, ale nigdzie ich nie puści. Wreszcie Miki odżył po przygodach w Szwecji czy Bielsku. Super !
"Radosław Janukiewicz, który odszedł z Pogoni razem z panem powiedział, że lojalność w dzisiejszych czasach się nie opłaca. Zgodzi się pan?
-Sam nie wiem. Ja nie żałuję lat spędzonych w Pogoni. Klub, jak i samo miasto, dało mi bardzo dużo. Byłem i jeśli nadarzy się okazja, będę w stosunku do niego lojalny. Stało się jak się stało, ale niczego nie żałuję."
Bo Radek nie bawił się w dyplomację? Nonsens... Zresztą, to co opowiada Maks: że od różnych osób słyszał różne wersje dot. swojego zwolnienia chluby naszym włodarzom nie przynosi...
Maks raczej spokojniej podchodzi do tematu dlatego ze gra w 1 lidze w jakimś Płocku...
Cieszy jednak to ze nie obrazil sie i chce tu wrocic - i bedzie mile widziany
co do Płocka jeszcze to tam jest niesamowita kolonia naszych eks pilkarzy - Kun, Maks, Bąk, Lebedynski, do tego trener Kaczmarek ktory byl i pilkarzem i trenerm Pogoni
Odp: Byli Portowcy oraz wypożyczeni - raport z boisk - 19/12/2015 15:14
No dokładnie o coś takiego jak napisał combat. Maks też się czuje zdradzony, ale nie wali tekstów, że Pogoni to już nigdy nie zaufa, że nie warto z nimi gadać, że przy pierwszej lepszej okazji lepiej stąd spieprzać, co sugerował Radek, przy newsach, gdy ktoś od nas negocjował kontrakt. Całkowita różnica klas między nimi. Obaj spędzili tutaj kupę czasu, ale jak widać to Maks się ze Szczecinem mocniej zżył i zamierza wrócić po zakończeniu kariery.
Czy ktoś to potrafi racjonalnie wytłumaczyć ?
Mi do głowy przychodzą 3 możliwości:
1. Najmniej prawdopodobna - nauczył się grać w piłkę
2. Mało prawdopodobna - W Holandii mają bardziej ogórkową ligę niż My (ja wiem że doły Eredivisii to poziomy naszych ligowców, ale góra wydaje mi się jednak być poważnymi ekipami)
3. Najbardziej prawdopodobna - u nas wiedział, że kończy się kontrakt, nie chciał ryzykować kontuzji i generalnie po co się starać skoro pierwsza 11tka i wypłata pewna ...
Dojdzie do tego, że go Nawałka zacznie powoływać (choć już lepszy Wojtuś niż ten Cionek)
Odpowiedź jest inna i prosta. Gra to samo co u nas za najlepszych czasów. Miał dobrą rundę gdzie dzielił i rządził na środku obrony. Grał bardzo pewnie, dobrze wyprowadzał piłkę, nie popełniał błędów. Spłynęło dużo pochwał i siadł na dupie. Pewnie stracił motywację, zaczęły pojawiać się błędy, mniejsza koncentracja. Pojechał teraz do nowej ligi, nowego miejsca, więc musi pracować na maksa jeśli chce się pokazać, więc bardzo możliwe, że wskoczył na wysoki poziom. U nas już by pewnie do tego nie powrócił, więc zmiana miejsca była wskazana aby odzyskać chęć rozwoju i większe zaangażowanie.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.