Jednak jakieś znaczenie na dłuższą metę będzie mieć.
Mówi się o nas, że jesteśmy w tej Big6, bo mamy ciekawe zaplecze trenigowe, sporo reprezentantów Polski, oraz dobre wyniki we wszelakich kategoriach, czy dlatego, że sprzedaliśmy Piotrowskiego do Belgii
Najlepiej mieć wyniki i takiego Piotrowskiego minimum 1-go na rok w pierwszym zespole ze by tak było - musimy pozyskiwać narybek. I koło się zamyka.
Na razie nie ma przełożenia i nie wygląda by nagle się to zmieniło.Jeśli pojawią się perełki to szybko uciekną widząc patologie w pierwszym zespole.Dzisiaj juz jeden zdolny młody uciekł do Włoch.Dlatego te wyniki nic nie znaczą bo robi je zespól a nie..indywidualności.
Odp: Występy Pogoni w III lidze, CLJ - drużyny młodzieżowe - 26/08/2018 18:25
W juniorach liczą się indywidualności. My gramy jako drużyna, co potem gówno się przekłada na przyszłość, to jest fakt.
Jednak nasi seniorzy, to co najwyżej lubią się najebać w barze i im to styka. Z nimi sukcesów nigdy nie osiągniemy. To kopacze, które szacunku do zawodu nie mają.
Dlatego warto chociaż pokibicować drużynie juniorów, jak wygrają, to zagramy w Lidze Mistrzów. Skoro seniorska piłka jest gówno warta, to pobawmy się chociaż w juniorskiej i coś osiągnijmy, żeby kibice mieli trochę radości na te 70 lecie klubu, bo na pijaków liczyć nie mamy co.
Odp: Występy Pogoni w III lidze, CLJ - drużyny młodzieżowe - 01/09/2018 19:25
No to niezłe jaja dzisiaj. Na piłkarzach naszych rezerw dokonano wielokrotnego gwałtu, mówi się , że byli brani po 7 razy każdy przez jakiś ludzi ze wsi. Wśród ofiar Rudol, Kowalczyk i Benedyczak.... Niby wycieczka do Gniezna a takie przykrości ich spotkały..
Wrócił do nas, bo w Siedlcach go nie chcieli. Nigdzie nie znalazłem informacji do kiedy u nas jest, a tym bardziej ile zarabia.
Wracając do rezerw - łatwo oceniać przez pryzmat samego wyniku, ale po pierwsze - ostatnio sporo dyskusji tu było na temat juniorów i ich rzekomych wyników/zdobytych pucharów - większość wolała i oczekiwała, że zamiast trofeów, drużyny juniorskie będą dostarczały narybek do I zespołu, który za jakiś czas będzie można spieniężyć, a wcześniej wykorzystać na potrzeby zespołu.
Skąd takie ciśnienie u Was na wyniki rezerw Kto myślicie gra w tych rezerwach Oczywiście najlepiej niech wygrywają wszystko co można, ale dobrze, że mają gdzie grać i mieć styczność już z jakimś tam bardziej seniorskim poziomem.
Pierwsza kwestia: rezerwy z drużyn Ekstraklasy na tym poziomie rozgrywkowym mają tylko: Pogoń, Legia, Lech, Zagłębie L., Miedź i Górnik. Reszta albo takich rezerw nie posiada, albo grają minimum jeden szczebel niżej.
Druga kwestia: Ten Starogard jak widać to nie "ogórki". W 6 meczów uzbierali 16 pkt, mają bilans 5-1-0, a bramki 14-3.
Na pierwszy rzut oka sobie pomyślałem - pewnie grają jakieś stare wyjadacze stąd takie wyniki, ale miło się zaskoczyłem. Najstarszy od nich ma 26 lat (nigdzie nie znalazłem ich kadry z meczu z naszymi rezerwami, dlatego wziąłem skład z ostatniego meczu przed naszym meczem tj. z Gwardią).
Sprawdziłem też skład naszych oraz skrót meczu. 2 z 4 bramek to proste błędy w obronie, gdzie próbowali łapać na spalonym - dla mnie dobrze, że mają jak ćwiczyć warianty ustawienia i taktykę w meczowych warunkach, a nie podczas treningowej klepki. Czy coś z tego będzie Pewnie nikt nie wie, ale jeśli z obecnego składu rezerw, choć 1 czy 2 zawodników przebije się do "jedynki" będzie można uznać to za sukces.
Patrząc na zestawienie powyżej - widoczna jest różnica wieku i w mojej ocenie to jest kluczowe. Niech grają, niech walczą, niech ścierają się z presją wyników, a być może w przyszłości zaprocentuje.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.