Prezes sekcji piłkarskiej Warty Izabella Łukomska-Pyżalska wyjaśniła, dlaczego zdecydowała się na zatrudnienie niedawnego trenera Pogoni Szczecin. - Gra tej drużyny wiosną robiła duże wrażenie - przyznała. - Mam nadzieję, że wyrwie nas z marazmu, który dał się ostatnio zauważyć - dodała prezes Łukomska-Pyżalska....
Już w przyszłym tygodniu do sztabu Warty dołączy ściągnięty przez Artura Płatka trener przygotowania fizycznego Piotr Jankowicz. - Zawodnicy mówią, że dobrze się z nim współpracuje. Znamy się od pewnego czasu, jeździ ze mną na staże, razem byliśmy w Dortmundzie, a niedawno na obozie Schalke Gelsenkirchen w Austrii - powiedział Artur Płatek...
Artur Płatek nie powiedział tego wprost, to chodzi o to, jak zbudowany jest poznański zespół. Wielu w nim doświadczonych zawodników, a mniej młodych, głodnych sukcesu. W Pogoni Artur Płatek wolał w zespole raczej tych drugich, którzy więcej biegają po boisku. - Tu jest ich trochę mało i będę chciał to zmienić. A jeśli ktoś nie będzie chciał biegać, to go do tego zmusimy - stwierdził...
Odp: I liga, komentarze, newsy, wyniki... - 27/08/2011 05:46
Bez kitu imponuje mi ten trener.Nawet fajnie sie czyta jego wypowiedzi.Wszystko co mowi ma sens.Nie zdziwie sie nawet jak Klatt bedzie bramki lupal.Jeszcze za Arturem zatesknimy...
Ostatnio edytowany przez: spagetti, 27 sierpnia 2011, 22:06 [2 raz(y)]
Odp: I liga, komentarze, newsy, wyniki... - 27/08/2011 21:48
Nie ma co się podpalać, to dopiero pierwszy mecz. Ja bym z oceną poczekał na mecz z kimś z górnej połowy tabeli. Chociaż po tym co Płatek zrobił u nas wcale bym się nie zdziwił gdyby po tej rundzie Warta skończyła gdzieś w pierwszej piątce. A co do Klatta - pożyjemy zobaczymy
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same - Phil Bosmans
Nie wiedzialem ze az tak szybko Ok mowicie ze za szybko albo to rywal.Sandecja u siebie wcale nie taka slaba.Zobaczymy co nasi jutro pokaza w Niecieczy...Na cuda nie licze:/
Odp: I liga, komentarze, newsy, wyniki... - 28/08/2011 00:23
Skąd to zaskoczenie? Przecież Warta już na wiosnę miała dobrą rundę, a przed bieżącym sezonem była wymieniana jako jeden z konkurentów dla Pogoni o awans. Płatek to może byc dla nich mega atut.
Słowo o Flocie, chyba to koniec tej drużyny w czubie tabeli, zaczyna sie odwilż...
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Pomimo że przegrali, zagrali na prawde fajne spotkanie grając w 10 do końca walczyli i widać było że chłopakom zależalo, jak dalej tak będą walczyć to czy będą w czubie tabeli czy bronić się przed spadkiem to i tak można być z nich dumnym, Pozdrawiam
Byłem wczoraj na meczu Floty, pierwsze 15-20minut to bylo jakies nieporozumienie, chyba ostatni wynik 3:0 u siebie im troche sody narobil i tak wyszło pozniej ruszyli i po przerwie to byla zupelnie inna druzyna, choć grali w 10 potrafili strzelic bramke i mieli szanse na wyrownanie.
Słyszałem kroki Boga, życie jest kruche
Mam złotą proporcję między umysłem a duchem
Wersów plecak, tysiące w zeszycie
Oślepiam blaskiem, jestem słońcem w zenicie
Wygraliśmy i to się liczy. Nie jestem zadowolony z samej gry - a raczej częsci od 51 do 74 minuty. Często krytykuję Sasala, bo ma blisko do ławki, ale po częsci jego rozumiem.
Kiedy on może sprawdzić np. Szałka jak nie w meczu z Olimpią Elbląg. Kiedy może dokonać zamany pozycji Matuszczyka i Nolli. Jedynie co mnie martwi to wystawianie zespołu w ustawieniu 4-4-1-1, zamiast klasycznie 4-4-2.
Jedyny błąd jaki popełnił Sasal to pozostawienie na druga połowę Szałka zamiast wprowadzić Wólkiewicza.
A co do Sotirović, to młodsi pewnie nie pamiętają jak Leśniak co mecz wykorzystywał 1 setkę na każde trzy w meczy. A jednak został bożyszczem kibiców. Jak Vuk będzie strzelał bramkę co mecz to będzie ok.
Poza tym ta Olimpia E. to nie są takie leszczyki jak to myślimy. Dokanana podwójna zmiana w 51 min. była mistrzowska. To ona pozwoliła zagrać bardzie ofensywnie Olimpii. U nas spowodowała popłoch. Super że Radek obronił 2 "setki" ale tego się od niego wymaga.
Z Olimpią u siebie Zawisza zremisowała, podobnie Wisła w Elblągu. Więc nie ma co tak się pastwić nad zespołem.
Gdybyśmy grali u siebie jak Arka to dopiero byłby powód do smutku. I gdzie są teraz ci co chcieli Nemeca u nas?
Zobaczymy jak zagra dziś Warta prowadzona przez Płatka z Termaliką. To będzie odpowiedź w którym miejscu oni i my jesteśmy
No i tylko remis Warty, a prowadzili 2-0. Na razie lider obroniony
Ja kocham Liverpool - Ty kibicujesz Man Utd,
Jestem za Pogonią Szczecin, a Ty za Lechem Poznań
Lubie metal, a Ty kochasz hip-hop, Popierasz PiS, ja wole PO
Mimo to jesteś mi jak brat, bo łączy nas nienawiść do drogówki.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.