Odp: I liga, komentarze, newsy, wyniki... - 13/08/2011 14:01
W przypadku gdy kilka zespołów ma tyle samo pkt najpierw licza sie mecze bezposrednie. Naciecza wygrała z Wisla 3-1 dlatego ma 3 pkt my i Ząbki jeszcze nie graliśmy z nimi mamy 0 pkt. ; )
Jest poprawna zgodnie z regulaminem. 4 drużny maja po 7 punktów i należny ułożyć małą tabele gier bezpośrednich. Termalica grała z Wisłą Płock wiec ma w mniej 3 punkty pozostałe drużyny po 0. Potem bilanse bramkowe gier bezpośrednich. Tutaj Pogoń i Dolcan mają po 0:0 a Wisła Płock 1:3. Ponieważ w przypadku Pogoni i Dolcanu jest tak samo 0 pkt i bilans 0:0 to dopiero należy wsiąść bilans z całego sezonu a ten korzystniejszy jest dla Pogoni. Gdyby żadna z drużyn nie grała ze sobą decydował by bilans bramek z całego sezonu, a potem ilość strzelonych.
Jak patrze po programach tv dostepnych na internecie to wszedzie jest napisane, ze o 18:20 beda pokazywac mecz Polska-Gruzja. Mam nadzieje, ze programy sa nieaktualne i pokaza Piasta z Pogonią
Nigdzie nie ma informacji jakoby TVP uzyskała wreszcie prawa do pokazywania I ligi - a przejrzałem parę portali zajmujących się tematyką mediów (kto co pokazuje, nowinki z różnych stacji itp.). Na żadnym ani mru mru w tej sprawie. Więc się jeszcze nie dogadali.
A tak wyglądają powtórki w TVP Sport (za wykop.pl)
Dzisiaj oglądałem powtórkę meczu Polska - Gruzja na TVP Sport, a tu nagle taka mała niespodzianka. Dodam, że nie widziałem go wczoraj i nie znałem wyniku.
Aż tu nagle zonk:
Dzięki TVP, już chyba nic gorszego nie mogliście zrobić. Nie doceniłem ich:
Odp: I liga, komentarze, newsy, wyniki... - 14/08/2011 15:54
Do wielkiej awantury pomiędzy piłkarzami doszło po meczu 1. ligi piłkarskiej pomiędzy Flotą Świnoujście a Bogdanką Łęczna. Uczestników przepychanek rozdzielać musiała stadionowa ochrona. W wyniku starć poważnie ucierpiał trener gości Piotr Rzepka.
Wszystko miało swój początek na murawie. Pod koniec spotkania doszło do starcia między zawodnikami obu drużyn: Ivanem Udarevicem z Floty i piłkarzem gości, Pawłem Magdoniem. Sędzia pokazał Magdoniowi czerwoną kartkę, a piłkarza gospodarzy ukarał kartką żółtą.
Wywołało to wściekłość Magdonia. Do awantury doszło jednak później. Po zakończeniu meczu, którzy gospodarze wygrali 1:0 zawodnicy obu drużyn starli w korytarzu prowadzącym do szatni. Do cieszących się piłkarzy Floty udał się jeden z gości. Natychmiast doszło do awantury pomiędzy wszystkimi uczestnikami spotkania.
Wzięli w niej udział także pracownicy ochrony, którzy próbowali wszystkich rozdzielić. W ogniu wydarzeń znalazł się również trener gości Piotr Rzepka. - Jestem ranny, w moim kierunku poleciały pachołki i elementy muru. Mecz obfitował w wiele starć, dlatego zawodnicy powiedzieli sobie parę niemiłych słów wracając do szatni. Doszło do szamotaniny dwudziestu ludzi na bardzo małej przestrzeni - zrelacjonował Rzepka na łamach serwisu "Sportowe Fakty".
Według relacji świadków trener Bogdanki rzucił się na filmującego zdarzenie operatora Telewizji Polskiej Szczecin. To miało być powodem ataku na niego ze strony innych uczestników gości. Awantura zakończyła się dopiero po przyjeździe policji,.
Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
TVP Sport od 10 września będzie pokazywał I ligę TVP Sport ma pokazywać spotkania pierwszej ligi piłki nożnej. Rozgrywki nie trafią do Orange Sport.
Jak wynika z ramówki TVP Sport transmisję z pierwszego spotkania antena przeprowadzi 10 września. Kanał ma pokazywać jeden mecz tygodniowo.Początkowo pierwszą ligą miały się podzielić TVP Sport i Orange Sport, jednak ostatecznie do tego nie doszło.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.