Co do tego komu oddawac punkty - Piast o awans nie walczy, Radzinkow nie chcial punktow to pokazali , ze nie bedzie mial zadnego. Taki Dolcan czy Stroże nie będą ryzykować i załatwią. Dziwne, że Nemec tym razem sie nie burzy.
Fajnie że nie tylko ja jestem podobnego zdania. Przegrali u siebie z Dolcanem teraz z Kolejarzem sądze że specjalnie aby naszej Pogoni narobić bigosu a najlepiej zdegradować do II ligi. Po obejrzeniu skrótu z tego meczu na Magazynie Sportowym w niedziele po 22:00 jeszcze bardziej utwierdziłem się w mojej opinii widząc jak nieatakowany Uchenna stojący na 30 metrze od bramki rywali wywala piłkę na aut. Bardzo mi tu śmierdzi wałek pod nazwą: "Spuścić Pogoń do II ligi."
Dodam że ja też postawiłem na Kolejarz ale niestety nie wygrałem przez naszych wybitnych kopaczy
Odp: I liga, komentarze, newsy, wyniki... - 18/05/2011 10:33
Faktycznie, też odniosłem wrażenie że mecz z Kolejarzem został przez Flotę sprzedany... znając realia polskiej piłki, syuację Floty i chęć utrzymania się przez Kolejarza jest to moim zdaniem niemal pewne. Ta liga jest patologiczna, 18 drużyn z czego 10 niewiadomo po co gra
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: I liga, komentarze, newsy, wyniki... - 21/05/2011 19:19
Po 34 minutach w Wodzisławiu Odra już dostaje tęgie baty (1:5) z ŁKSem. Odra to wyraźnie najgorszy zespół wiosny i patrząc na ich aktualną formę, to w Wodzisławiu powinni się poważnie obawiać drugiego z rzędu spadku. Na tę chwilę prawie "idealni" spadkowicze. Ząbki, Stilon(niestety przez wycofanie się), Nieciecza i KSZO. Zamiast KSZO lecą Stróże i w sumie przy drużynach, które mają awansować z II lig, I liga będzie ciekawsza(oby poleciały z Ekstraklasy pasiaste kutasy i Arka). Dziwnie niebezpiecznie zaczął grać Dolcan, który był skazany na spadek, a już tylko 4 punkty straty do bezpiecznego miejsca.
Najważniejsze, by nasi wywieźli jutro 3 punkty. Remis też nas urządza, ale ja oczekuje 3 punktów.
Odp: I liga, komentarze, newsy, wyniki... - 22/05/2011 14:06
Dobrze byłoby aby Pogoń dziś wygrała oraz KSZO. Patrze w perspektywie przyszłorocznych wyjazdów oraz atrakcyjnych meczach kibicowsko u siebie. Oczywiście mam nadzieje, że rudy matoł nie zamknie stadionów. Z drugiej Ligi już powoli krystalizuje się sytuacja. Ze wschodu rozgrywka o awans jest jeszcze między 4 drużynami Olimpia Elbląg, Wisła Płock, Okocimski KS Brzesko lub Świt Nowy Dwór. Z zachodu już jedną nogą w I lidze jest Olimpia Grudziądz a za plecami o 2 miejsce walczy Zawisza Bydgoszcz, Miedz Legnica i GKS Tychy. Z Ekstraklasy spadną już raczej Polonia Bytom i Cracovia myślę, że Arka jednak się utzyma.
Tam wezwali mnie bym do nich dołączył, dołączył do tańca umarłych.
W krąg ognia podążyłem za nimi, do samego środka......Kiedy czujesz, że nadchodzi twój czas, bądź gotów.
Pożegnaj się ze wszystkimi, łyknij gorzałki i zmów modlitwę.
Mimo wszystko szkoda i oby dali radę, na Ekstraklasę to chyba za wysokie progi dla nich, ale w I lidze spokojnie mogliby grać. Wiosna w ich wykonania katastrofalna...
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.