Czy to jest potwarz awansować z drugiego?Żydki uciekły i teoretycznie mają dobry rozkład gier w tej rundzie i zapas punktowy.Najgorzej mają Żabole i niestety MY.Drugie pejsy, to po zawirowaniach wielka niewiadoma, ale kalendarza spotkań złego nie mają, podobnie Sandecja.
Jedno jest pewne trzeba walczyć, walczyć i jeszcze raz walczyć i uda się
Nie ma to w tej chwili najmniejszego znaczenia czy Widzew w zasięgu czy po za zasięgiem Pogoni. Gramy z nimi dopiero w 32 kolejce i teraz najważniejsze skupić się na każdym kolejnym meczu bo każdy kolejny jest meczem o awans dla nas.
Z nieoficjalnych informacji wynika, że trener ŁKS-u Grzegorz Wesołowski podjął niespodziewaną decyzję. Jaką? Postanowił przesunąć do drugiej drużyny Pawła Drumlaka.
W klubie nie chcą informować o przyczynach takiej decyzji. W najbliższym czasie do pierwszoligowej kadry ma trafić dwóch zawodników z zespołu rezerw.
Przy okazji wydało się, że w ŁKS działa chory system (pozostałość po starej spółce). Polega on na tym, że Wesołowski nie będzie mógł sięgnąć po najzdolniejszych juniorów z Piłkarskiej Akademii ŁKS. Zawodnicy z tego stowarzyszenia mogą zasilić pierwszoligowy zespół, ale wyłącznie na zasadach transferu lub wypożyczenia, a w tej chwili jest to już niemożliwe, bo okienko zamknęło się 1 marca.
Powodem decyzji są złe warunki atmosferyczne panujące w tamtym regionie. Prognozy pogody nie przewidują jej poprawy w najbliższych dniach. Nowy termin ma być ustalony na następnym posiedzeniu Wydziału Gier.
Tak to jest na wioskach.
" Choćby Was tu było, jak na drzewach liści, będziecie spierdalać idą POGONIŚCI"
Odp: I liga, komentarze, newsy, wyniki... - 13/03/2010 15:20
tak jak komentarz do artykułu:
Przecież ustawa o organizacji imprez masowych jest nieważna od lutego i podobno wszystkie mecze pilkarskie odbywają się niezgodnie z prawem więc o jakim łamaniu prawa tutaj mowa?
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Odp: I liga, komentarze, newsy, wyniki... - 13/03/2010 16:18
Bogus Bogus, wiadomo ze Dolcan nie powalczy o awans ale bedzie grozny i jeszcze pare punktow faworytom moze uszczknac ale dobrze ze traci punkty. Kluczbork wyrownal oby juz nie stracil bramki a moze uda im sie strzelic druga? no i poki co Warta remisuje z Widzewem, tez nie najgorzej...
edit: i juz przestala remisowac...
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Piłkarze Motoru Lublin w sobotnim spotkaniu z Dolcanem Ząbki będą musieli sobie radzić bez swojego trenera Bogusława Baniaka, który w meczu z Sandecją Nowy Sącz za dyskusję z arbitrem został wyrzucony z ławki rezerwowych. W efekcie szkoleniowiec w dwóch meczach o punkty będzie musiał kierować zespołem z trybun.
Oprócz sobotniego spotkania Baniak nie poprowadzi zespołu także w przyszłym tygodniu w meczu z MKS-em Kluczbork. - Odesłanie trenera na trybuny traktowane jest jak czerwona kartka dla zawodnika. Dlatego pan Bogusław Baniak został automatycznie zawieszony na dwa spotkania. W takich sytuacjach nie ma możliwości odwołania się - informuje Wydział Dyscypliny PZPN.
- Zdawałem sobie sprawę, co mnie czeka, ale jakoś musimy dać sobie radę. Będę normalnie przygotowywał zespół i zagrzewał go do walki. Z kolei moi asystenci Przemysław Delamanowicz i Andrzej Rycak poprowadzą drużynę z ławki, a ja oczywiście z trybun będę im podpowiadał. Są przecież telefony komórkowe, więc o zmianach również ja będę decydował. Jest mi przykro, że tak to się skończyło, ale nadal nie jestem przekonany do końca o swojej winie. Nie ma już jednak sensu dłużej o tym dywagować. Na szczęście obyło się bez kary finansowej - mówi opiekun Motoru.
Odp: I liga, komentarze, newsy, wyniki... - 13/03/2010 17:13
Kiedy sami zremisowalismy to chyba nie zostaje nic innego jak patrzec na innych? Nic innego nam nie pozostaje. Z drugiej strony nikt nam awansu nie wywalczy, sami musimy zdobywac te punkty, remisami na pewno nic nei zdzialamy.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.