Odp: I liga, komentarze, newsy, wyniki... - 30/05/2015 22:14
Tak,mam 21.Smolny Smolnym,zawsze byłem jego przeciwnikiem w tym klubie,na czole wypisane ma że "złodziej". Co do prowadzenia klubu. To też mają dosyć "bogatego" sponsora,bogatego jak na 1 ligę,ale bez zaplecza treningowego,biletów z meczy i dobrych drużyn juniorskich nie zabawią długo w ekstraklasie. Wróżę im spadek szybciutki. Chyba ze nagle za ich plecami pojawi się jakiś większy koncern i dalej będą budować drużynę w odpowiedni sposób. U nas marketing kuleje tragicznie..W innych kwestiach i tak wyprzedzamy ich o lata świetlne.
Mowisz ze Nieciecza super zorganizowana, wręcz bronisz tą wioske a pozniej o duzych miastach w skali Polski oczywiscie jak Lublin czy Mielec piszesz "jakichs Mielcach czy Lublinach"
Zdecyduj sie w koncu
Ps w Mielcu ostatni raz gralismy 1995 roku, a ty wtedy sie urodziles))))
olejce tego typa i z nim nie wchodzcie w wieksze dyskusje. gosciu ma 20 lat, mentalnie gimbus a zachowuje sie jakby był 40 latkiem z firmą, trójką dzieci i 200 wyjazdami.
Odp: I liga, komentarze, newsy, wyniki... - 30/05/2015 22:25
Ja tam fanem Niecieczy nie jestem. Tylko zwyczajnie wkurza mnie taka napinka na "wieśniaków". Awansowali w sportowej walce więc po co ta przyjebka. Piszesz, że "w pozostałych rzeczach wyprzedzamy ich o lata świetlne", tzn w jakich? Bo to, że po deszczu u nas większe błoto na trybunach niż u nich (mimo, że boisko mają w polu) to wiem. A te inne? P S W nowym sezonie znowu wpierdol w sparingu z Błękitnymi a w pierwszej kolejce bęcki od Niecieczy.
DP - na wyjeździe w Mielcu byłem 3 razy. Znajdź mi kibiców Pogoni, którzy byli tam więcej razy. O reszcie twoich pierdół nie chce mi się dyskutować. Jesteś półdebilem. Bez odbioru.
Ostatnio edytowany przez: Maxymalny, 30 maja 2015, 22:30 [1 raz(y)]
,ale bez zaplecza treningowego,biletów z meczy i dobrych drużyn juniorskich nie zabawią długo w ekstraklasie. .
Patrze na sklad ekstraklasy i widze , ze mozna funkcjonowac z marnym zapleczem treningowym, w wielu klubach wplywy z biletow sa praktycznie zadne a druzyny juniorskie na marnym poziomie.
,ale bez zaplecza treningowego,biletów z meczy i dobrych drużyn juniorskich nie zabawią długo w ekstraklasie. .
Patrze na sklad ekstraklasy i widze , ze mozna funkcjonowac z marnym zapleczem treningowym, w wielu klubach wplywy z biletow sa praktycznie zadne a druzyny juniorskie na marnym poziomie.
W wielu klubach budzet ratuje hajs z c+
wplywy z biletow to pozwalają na pokrycie dnia meczowego, ochrone, itd.
Odp: I liga, komentarze, newsy, wyniki... - 30/05/2015 23:08
Śmieszny jesteś Maxymalny, oburzasz się, że o "wieśniakach" mówią, wkurzasz, że się z nich śmieją, ba uważasz, że w paru rzeczach są lepsi od Pogoni a sam niedawno pogardliwie o Jagiellonii per "wieśniaki" napisałeś . Przyganiał kocioł garnkowi.
Śmieszny jesteś Maxymalny, oburzasz się, że o "wieśniakach" mówią, wkurzasz, że się z nich śmieją, ba uważasz, że w paru rzeczach są lepsi od Pogoni a sam niedawno pogardliwie o Jagiellonii per "wieśniaki" napisałeś . Przyganiał kocioł garnkowi.
Nie wkurzam się, że o nich mówią. To ja nazwałem ich "wieśniakami". Wkurzam się, że nimi pogardzają mimo, że awansowali w sportowy sposób. A przymykają oczy na takiego śmiecia jak Michniewicz, którego ukształtowała Amica Wronki, klub który ze sportem nie miał nic wspólnego. Ja wiem, że wielu młodych ludzi nie pamięta jak Michniewicz z ławki rezerwowych Amici (był tam bramkarzem) śmiał się nam w twarz po przekrętach we Wronkach. Finał PP Amica - Konin to jeden z największych przekrętów w historii Polskiej piłki. Takich wieśniaków potępiam. Takich jak Jagiellonia, która nas wydymała z Małkiem na spółkę. Jagę w tamtym wpisie, o którym wspominasz, nazwałem "wieśniakami" w innym kontekście i Ty dobrze o tym wiesz.
Odp: I liga, komentarze, newsy, wyniki... - 30/05/2015 23:52
Wybacz ale nazywanie ich wieśniakami, przy tym co tam posiadają w porównaniu do nas, obrażasz właśnie Szczecin, kibiców i klub. Mówię tu o przypadku Jagiellonii. Ale to nie miejsce na tą dyskusję tylko tam gdzie był jej początek. Tak czy inaczej, to już kolejny klub (teraz Termalica) w krótkim czasie, który bronisz niczym lew świeżej zdobyczy, jednocześnie pisząc o "wadach" naszego klubu. Wcześniej tyrałeś Pogoń na tle błękitnych, teraz widzę, że zaczynasz powoli to samo tylko przy nowym klubie. O ile rozumiem, że może cię wkurzać to, że pogardzają nimi mimo ich sportowego sukcesu, o tyle bronienie ich lub błękitnych przy pomocy wyszydzenia Pogoni jest bardzo słabe.
Ostatnio edytowany przez: Icar, 30 maja 2015, 23:59 [1 raz(y)]
Odp: I liga, komentarze, newsy, wyniki... - 31/05/2015 00:04
Kibicowsko wiadomo, że żaden poziom. Sportowo, cóż trudno powiedzieć, ale wydaje mi się, że raczej podobna historia jak Wronki, Grodzisk Wlkp. itp. ( w sensie, że może i trochę pograją, ale po czasie nie będzie ich w TME).
Słyszałem kroki Boga, życie jest kruche
Mam złotą proporcję między umysłem a duchem
Wersów plecak, tysiące w zeszycie
Oślepiam blaskiem, jestem słońcem w zenicie
Tak czy inaczej, to już kolejny klub (teraz Termalica) w krótkim czasie, który bronisz niczym lew świeżej zdobyczy, jednocześnie pisząc o "wadach" naszego klubu. Wcześniej tyrałeś Pogoń na tle błękitnych, teraz widzę, że zaczynasz powoli to samo tylko przy nowym klubie. .
No i tu się z Tobą zgodzę. Dokładnie to robię. I mam ku temu swoje powody. I zgadzam się, że możesz mieć te powody w dupie. Oddałem temu klubowi 30 lat życia, nigdy nie otrzymałem nic w zamian. Większość czasu to były sportowe, organizacyjne i inne upokorzenia. Ale bylo fajnie bo to była POGOŃ. A na koniec dostałem na kapitana gościa z Amico-Lecha. Mimo, że ten gość ze względu na swoją przeszłość nie chciał być tym kapitanem. Ale klub się uparł. Teraz jeszcze ten konfident i sprzedawczyk jako trener. Ale to co odpierdala się w tym klubie mógłbym przełknąć bo nie ja te władze wybierałem. Najbardziej boli, że nowe pokolenie kibiców to akceptuje. Bo w dupie mają historię, której nie znają. Boli, że chłopaki z SKPS zamiast zbierać dobrowolne składki na oprawy (nie mam problemu żeby się dorzucić) to opierdalają obowiązkowe koszulki po zawyżonej cenie przy każdym wyjeździe do Poznania. Że młyn to 4 liga. I jeszcze jakaś Zenusia czy Paulusia mi tu sapią. I, że Błękitni piszesz małą literą chociaż to klub z sąsiedztwa a amicę nazywasz LECHEM.
Odp: I liga, komentarze, newsy, wyniki... - 31/05/2015 14:08
"Delikatnie drażliwym tematem do rozmowy okazały się mecze z wielkimi drużynami i wiążące się z nimi przyjazdy grup kibiców Legii czy Wisły. Kibice w Niecieczy przyzwyczajeni są do kompletnego spokoju. Na stadionie jest kulturalnie, chwilami ma się wrażenie, że aż za bardzo. Przez cały mecz nie słyszeliśmy ani jednej “kurwy”, nie wspominając o przyśpiewkach grubszego kalibru. Kiedy pytamy o ostatnią burdę, kibice wspominają mecz sprzed kilkudziesięciu lat, podczas którego zginął trafiony kamieniem w głowę kibic. – Ostatnio przyjechali jacyś w kominiarkach, ale policja szybko ich otoczyła i mecz spędzili w autobusie. Kibole z Legii nie są nam tutaj potrzebni. A jak już się pojawią, to mają osobną drogę na swoją trybunę. Zamknie się ich w klatce, jest wysoka siatka, monitoring i do widzenia. Nie będą mieli pola do popisu, bo tu nawet nie ma gdzie uciekać. Przecież nie w kukurydzę. Policja puści psy i będzie pozamiatane."
Osuch marzy o takich kibicach. Takich kibiców potrzebujemy w Ekstraklasie ! To oczywiście ironia.
"Delikatnie drażliwym tematem do rozmowy okazały się mecze z wielkimi drużynami i wiążące się z nimi przyjazdy grup kibiców Legii czy Wisły. Kibice w Niecieczy przyzwyczajeni są do kompletnego spokoju. Na stadionie jest kulturalnie, chwilami ma się wrażenie, że aż za bardzo. Przez cały mecz nie słyszeliśmy ani jednej “kurwy”, nie wspominając o przyśpiewkach grubszego kalibru. Kiedy pytamy o ostatnią burdę, kibice wspominają mecz sprzed kilkudziesięciu lat, podczas którego zginął trafiony kamieniem w głowę kibic. – Ostatnio przyjechali jacyś w kominiarkach, ale policja szybko ich otoczyła i mecz spędzili w autobusie. Kibole z Legii nie są nam tutaj potrzebni. A jak już się pojawią, to mają osobną drogę na swoją trybunę. Zamknie się ich w klatce, jest wysoka siatka, monitoring i do widzenia. Nie będą mieli pola do popisu, bo tu nawet nie ma gdzie uciekać. Przecież nie w kukurydzę. Policja puści psy i będzie pozamiatane."
Osuch marzy o takich kibicach. Takich kibiców potrzebujemy w Ekstraklasie ! To oczywiście ironia.
Mogą sobie pomarzyć co najwyżej o tych klatkach. Jak Legia tam w tysiąc osób pojedzie (albo inna Wisła czy Górnik) i ktoś im nakaże wbijać do klatek dla zwierząt to zgliszcza z tej wioski zostaną. Nie wiedzą jeszcze na co się piszą...
Ja tam fanem Niecieczy nie jestem. Tylko zwyczajnie wkurza mnie taka napinka na "wieśniaków". Awansowali w sportowej walce więc po co ta przyjebka. Piszesz, że "w pozostałych rzeczach wyprzedzamy ich o lata świetlne", tzn w jakich? Bo to, że po deszczu u nas większe błoto na trybunach niż u nich (mimo, że boisko mają w polu) to wiem. A te inne? P S W nowym sezonie znowu wpierdol w sparingu z Błękitnymi a w pierwszej kolejce bęcki od Niecieczy.
DP - na wyjeździe w Mielcu byłem 3 razy. Znajdź mi kibiców Pogoni, którzy byli tam więcej razy. O reszcie twoich pierdół nie chce mi się dyskutować. Jesteś półdebilem. Bez odbioru.
Nie dość,że prorok, mesjasz, głosiciel prawd objawionych, nieomylny, to teraz okazuje się,że jeszcze wyjazowy wyjadacz i ogólnie człowiek w poważnym już wieku. Wspaniale.Winszuję samopoczucia
Szkoda tylko,że te żenujace posty rodem ze slamsów całkowice temu zaprzeczają. 30 lat z życia dla klubu?Wielu tutaj łącznie ze mną może wylegitymowac się podobnym stażem, mamy klękać z wrażenia? To jest podstawa do twojego wybujałego ego i mniemania o sobie?Pokaż klasą i kulturą te rzekome lata i doświadczenie bo mentalnie to co piszesz jest na poziomie dziecka ze szkoły podstawowej. Oczekujesz tu szacunku i uznania za zasługi?Zacznij od siebie, skończ z ubliżaniem i poniżaniem wszystkich z każdym poście a swoje osobiste życiowe frustracje przeżuwaj w 4 kątach-nie muszą być one udziałem tu wszystkich.
Ostatnio edytowany przez: Zygmunt Wasilewski, 31 maja 2015, 16:27 [3 raz(y)]
Mogą sobie pomarzyć co najwyżej o tych klatkach. Jak Legia tam w tysiąc osób pojedzie (albo inna Wisła czy Górnik) i ktoś im nakaże wbijać do klatek dla zwierząt to zgliszcza z tej wioski zostaną. Nie wiedzą jeszcze na co się piszą...
Pojemność stadionu Termaliki to jakieś 2300 miejsc, wydzielą wymagane 5% dla gości i tyle. 115 miejsc (słownie sto piętnaście), pozostałe 900 jak przyjedzie to będzie siedzieć, ale w kukurydzy.
Pojemność stadionu Termaliki to jakieś 2300 miejsc, wydzielą wymagane 5% dla gości i tyle. 115 miejsc (słownie sto piętnaście), pozostałe 900 jak przyjedzie to będzie siedzieć, ale w kukurydzy.
Nie doceniasz chłopaków. Myślisz, że 1000 chłopa z jakąś prowizoryczną bramką sobie nie poradzi?
Odp: I liga, komentarze, newsy, wyniki... - 31/05/2015 15:36
Wątpię, by z Warszawy pojechało 1000 osób wiedząc, że mają wejściówek około setki. Jechać taki kawał tylko po to, by poprzepychać się z bramką na jakiejś wiosce? Co innego Wisła, mają rzut beretem, mogą przejechać się z samej ciekawości nawet na rowerach i zobaczyć co to za wynalazki zaszczyciły swoją obecnością ekstraklasę.
Odp: I liga, komentarze, newsy, wyniki... - 31/05/2015 17:41
Wątpię, żeby przez 3-4 miesiące zwiększyli np. dwukrotnie pojemność stadionu. Minimalna na ekstraklasę to 4.500 miejsc "przytwierdzonych na stałe do podłoża". Dostawki nie wchodzą w rachubę.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.