co do GKS to jestem odmiennego zdania, kosiarze z Katowic zagrali u siebie dla sponsorów i nie będzie ich stać na taki mecz co weekend, natomiast ŁKS nie ma nic do stracenia
Słyszałem kroki Boga, życie jest kruche
Mam złotą proporcję między umysłem a duchem
Wersów plecak, tysiące w zeszycie
Oślepiam blaskiem, jestem słońcem w zenicie
ŁKS Łódź wygrał z Wartą w Poznaniu 2:1 w meczu 18. kolejki I ligi. Łodzianie na boisku pokazali się z bardzo dobrej strony. Gorzej, że na trybunach swoje fatalne oblicze ujawnili fani ŁKS.
Kibice łódzkiego zespołu buczeli i wydawali małpie odgłosy w momencie, gdy do piłki dochodził Alain Ngamayama, czarnoskóry piłkarz Warty. Później to samo spotkało także Abrahama Loligę.
Sytuacja została opisana w protokole przez delegata Polskiego Związku Piłki Nożnej. ŁKS grozi nawet strata punktów za wygrany w Poznaniu mecz. Zdzisław Kowalski, wspomniany delegat, stwierdził, że odnotował niewłaściwie zachowanie kibiców z Łodzi pięć razy.
Wydział Dyscypliny PZPN może ukarać ŁKS karą finansową i trzema ujemnymi punktami. W drugim podobnym przypadku klubowi z Łodzi grozić może nawet sześć ujemnych punktów, a w trzecim - karna degradacja z ligi.
Warto dodać, że Ngamayama urodził się w... Poznaniu. Karnację zawdzięcza ojcu, który pochodzi z Zairu. Matka piłkarza Warty jest jednak Polką. - Poziom wiedzy tych ludzi o piłce jest taki, jak poziom zaangażowania mojej drużyny w tym meczu. Oni nie wiedzą, że Ngamayama to rodzony poznaniak, obrażając go, obrażają Polaka. To skandal - mówił trener Warty Bogusław Baniak.
Odp: I liga, komentarze, newsy, wyniki... - 11/11/2009 13:53
Mecz Sandecja - Flota odwolany z powodu sniezycy. Potwierdza to kolejny raz, ze bezsensowne jest przekladanie wiosennych kolejek na jesien. Oby ktos w koncu uderzyl sie w piers, przyznal ze zle zrobiono wprowadzajac taka regule i od kolejnego sezonu zlikwidowal niedawno wprowadzony przepis. Dziwie sie, ze kluby jeszcze nie oprotestowaly wspolnie tego farmazonu.
Wie ktos moze co sie dzialo w Łęcznej? W 56min sedzia pokazal az 3 czerwone kartki! 2 dla Łęcznej i jedna dla KSZO..
58 Długo trwało zanim sędzia przypomniał sobie, kogo ma ukarać i kolejno byli to: Bartoszewicz. Kapitan Górnika ukarany za drugą żółtą.
58 Folc również za drugą żółtą.
58 Ukarany Giertl, za co... pozostanie tajemnicą sędziego.
Górnikowi grozi jeszcze odjęcie 5 pkt za grę Arifovicia bez ważnego pozwolenia o pracę. Decyzja we wtorek.
Ciekaw jestem tylko który, decyzja w/s zachowania kibiców ŁKS-u podobnie jak dotąd cisza...
Miała być decyzja w sprawie Górnika wczoraj ale przelożyli na następny tydzień. Sprawa podobna do tej sprzed roku dotycząca Wisły Płock, gdzie Wydział Gier przyznał walkower dla Znicza z powodu występu w meczu Żarko Belady, który tak jak teraz Arifović nie miał pozowlenia na pracę w Polsce. Trybunał Arbitrażowy ds. Sportu przy PKOL anulował tą decyzję, ale tylko z powodu błędów proceduralnych mam nadzieję, że tym razem ich nie będzie. Inne decyzja niż walkowery będzie wyglądala na to, że Górnik jest traktowany w Polsce inaczej niż inne kluby.
Pieniądze to nie wszystko.... potrzebne są jeszcze złoto i diamenty.
Mecz Sandecja - Flota odwolany z powodu sniezycy. Potwierdza to kolejny raz, ze bezsensowne jest przekladanie wiosennych kolejek na jesien. Oby ktos w koncu uderzyl sie w piers, przyznal ze zle zrobiono wprowadzajac taka regule i od kolejnego sezonu zlikwidowal niedawno wprowadzony przepis. Dziwie sie, ze kluby jeszcze nie oprotestowaly wspolnie tego farmazonu.
826 km w jedną stronę tylko po to żeby bałwana ulepic na murawie
Kosztowna zabawa, nie powiem i pora meczu mało przemyślana.
A ponoc górale potrafią pogodę przewidziec
826 km w jedną stronę tylko po to żeby bałwana ulepic na murawie
Kosztowna zabawa, nie powiem i pora meczu mało przemyślana.
A ponoc górale potrafią pogodę przewidziec
Wydział Gier PZPN podtrzymał wyniki z boiska uzyskane przez Górnika w meczach z Podbeskidziem Bielsko-Biała, Flotą Świnoujście i Zniczem Pruszków. Oznacza to, że zabrzanom nie zostaną odjęte punkty.
Przypomnijmy, że w Wydziale Gier toczyło się postępowanie w sprawie domniemanego braku pozwolenia na pracę Bośniaka Ensara Arifovicia. Z takim oskarżeniem wystąpiło Podbeskidzie Bielsko-Biała, które na placu gry uległo Górnikowi 0-1. Wątpliwości dotyczyły także jego udziału w bezbramkowo zremisowanych meczach wyjazdowych z Flotą Świnoujście i Zniczem Pruszków. Ostatecznie sprawa zakończyła się jednak pomyślnie dla 14-krotnego mistrza Polski.
Odp: I liga, komentarze, newsy, wyniki... - 17/11/2009 22:13
Ktoś się łudził? Ogólnie farsa z tymi ujemnymi punktami,które po sezonie,jak nie w trakcie są zwracane czy rzekomymi walkowerami które praktycznie nigdy nie zostają przyznawane. No chyba że jesteś prowincjonalnym,nic nie znaczącym klubikiem.. Ide o zakład że w momencie kiedy Jagielloni będą one potrzebne odzyska je?
Tak samo nie moge już czytać takiego czegoś jak o biednym,kulawym ŁKSie-jak to piłkarze strajkują,nie wyjdą na boisko etc. A co widzmy? Graja jak z nut bo tylko ewentualny awans da im zastrzyk gotówki np od Canal+. Strajkującego czy sabotującego żaden szanujący klub nie przygarnie.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Tak samo nie moge już czytać takiego czegoś jak o biednym,kulawym ŁKSie-jak to piłkarze strajkują,nie wyjdą na boisko etc. A co widzmy? Graja jak z nut bo tylko ewentualny awans da im zastrzyk gotówki np od Canal+. Strajkującego czy sabotującego żaden szanujący klub nie przygarnie.
osobiscie upatruje bardzo wysokiej formy pilkarzy ŁKSu w ostatnich kilku meczach tym, ze konczy sie runda, zaraz sie zacznie sezon transferowy i prawdopodobnie chca uciec z "tonacego" ŁKSu, chcieli sie pokazac jak najlepiej przed potencjalnymi nowymi pracodawcami...
"Dobra banda z tradycjami, po co takie ekipy w ogóle pytaja o zdanie ludzi internetu?"
meczu Floty z Sandecją Nowy Sącz w sobotę 21 listopada 2009 roku o godzinie 12:00.
flota.swinoujscie.com.pl
ktos sie wybiera? ;]
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.