Odp: I liga, komentarze, newsy, wyniki... - 01/05/2012 08:05
Bla bla tak sa zjebani hujowo graja zle przygotowanie jebac ich huj im w dupe parowkom ALE ZOBACZYCIE ZE AWANSUJA I WTEDY BEDZIECIE PISAC INACZEJ a ja dalej dwoje JA KOCHAM POGON OOOOOO
Moim zdaniem, jak Termalika wejdzie, to będzie grała w ekstraklasie, niczego nie sprzeda. Jak będzie zobaczymy.
Liga zrobiła się strasznie żałosna. Jak dla mnie poziom zaufania do uczciwości rozgrywek jest na poziomie koło zerowego. Ale cóż zrobić, tak to już wygląda w naszym kraju. TO TYLKO SPORT Takim kabaretem coraz bardziej przeciętny kibic, ciągle nabijany w butelkę przez piłkarzy i prezesów, jest zniechęcany do wizyt na stadionie, co widać po frekwencji na trybunach pierwszoligowych.
Ja chętnie przyszedłbym na najbliższy mecz, bo kabaret jest jakby gwarantowany i warto przyjść się pośmiać. Nie wiem niestety, czy będę miał to szczęście i możliwość pojawienia się na stadionie, bo ciężko znaleźć chętnego do przejęcia mojej pracy na ten weekend, żebym ja miał wolne na czas meczu.
Ostatnio edytowany przez: Janek80, 1 maja 2012, 17:37 [2 raz(y)]
no właśnie może całe te rozgrywki są reżyserowane przez kogoś?, bo zaczyna to przypominać amerykański wrestling, a my jesteśmy chyba tak naiwni, że masakra...
Ostatnio edytowany przez: ArP, 1 maja 2012, 12:18 [1 raz(y)]
Odp: I liga, komentarze, newsy, wyniki... - 02/05/2012 09:41
Awansuje Termalica i Piast.Ta pierwsza wejdzie tylko po to aby odsprzedac licencje cracovii.Wróble ćwierkają że właśnie tak się to skończy...A Pogoń?No cóż, będą gadki typu "walczyliśmy do końca ale nie wyszło".I obawiam się że z większością kopaczy przyjdzie Nam męczyc się w kolejnym sezonie gdzie znów będą obietnice.O ile oczywiście Mroczkowi starczy cierpliwosci.Oby tak było.Bo któż to weżmie?Mam nadzieje że "wałki"kopaczy nie będą przyczyną zmian na gorsze.Niektórzy narzekają na Smolnego i Mroczka,le nie zastanawiają się co by było gdyby oni odeszli?Niestety, ale chętnych na sponsoring w Polsce nie ma.Njagorsze ze to kopacze mogą stac się przyczyna gorszego okresu w Pogoni.Ale oni kurwa tego nie rozumieją.Liczy się tylko ich interes....
Tylko, że w takim wypadku wchodzi kolejny zespół z I ligi.
Aby Cracovia się uratowała to dwa klubu z aktualnej Ekstraklasy musiałby nie dostać licencji i tym samym będą sklasyfikowane na dwóch ostatnich miejscach. Na szczęście nie widać żadnych przesłanek, aby mieli kogoś udupić. Najbardziej zagrożony ŁKS jest już praktycznie w I lidze.
W tym sezonie Cracovii już nic nie uratuję. Niech gniją w tej lidze bo sobie na to zasłużyli jak nikt inny.
Art.2 Pkt 2.2 W sytuacji, gdy klub występujący w sezonie 2011/2012 w rozgrywkach Ekstraklasy nie uzyska licencji na występowanie w następnym sezonie w Ekstraklasie według procedury przewidzianej w Podręczniku Licencyjnym PZPN, klub ten zostanie sklasyfikowany w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie 2011/2012 zgodnie z liczbą zdobytych punktów, jednakże zostanie przesunięty do I ligi. W takiej sytuacji miejsce w Ekstraklasie zachowuje zespół, który w sezonie 2011/2012 został sklasyfikowany na 15 miejscu.
ponieważ brak licencji dla Termalicy może zamieszać wyłącznie przy awansach z 1 ligi a nie przy spadkach z Ekstraklasy:
Art.2 Pkt 2.5 W sytuacji, gdy klub występujący w sezonie 2011/2012 w rozgrywkach o mistrzostwo I ligi nie uzyska licencji na występowanie w następnym sezonie w Ekstraklasie według procedury przewidzianej w Podręczniku Licencyjnym, klub ten zostanie sklasyfikowany w rozgrywkach aktualnego sezonu na miejscu, które zajął w rozgrywkach o mistrzostwo I ligi, ale nie otrzyma prawa gry w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie następnym.
Art.2 Pkt 2.6 W sytuacji, o której mowa w pkt 2.5., gdyby licencji nie otrzymał jeden lub więcej klubów występujących w sezonie 2011/2012 w rozgrywkach o mistrzostwo I ligi przy uzupełnieniu klubów, biorących udział w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie następnym bierze się pod uwagę kluby w następującej kolejności:
a) klub, który w sezonie 2011/2012 zajął 3 miejsce w I lidze,
b) klub, który w sezonie 2011/2012 zajął 4 miejsce w I lidze itd.
Niestety ŁKS sportowo również "wywalczył" spadek i trzeba by teraz nieźle porzeźbić w papierach żeby znowu kogoś upierdolić. Można co prawda Widzewowi zarzucić brak trawy na boisku, ale umówmy się - szybka wymiana murawy po sezonie rozwiąże problem. No chyba, że się wezmą za zaległości finansowe z transferów (Ruch Chorzów ciągle wisi sporą kasę Grunwaldowi Ruda Śląska - pieniądze z transferu Sobiecha do Polonii), ale w takie czary mary już nie wierzę.
Ostatnio edytowany przez: Sampaio, 2 maja 2012, 11:35 [1 raz(y)]
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Odp: I liga, komentarze, newsy, wyniki... - 04/05/2012 19:49
Oby przynajmniej remis!!! A poza tym pierwsze widzę takie coś! JUTRO Pogońszczecin.info robi live z treningu o 10:30, chciałem isć ale chyba będą wszystko pisać na necie. Flota już tylko 1:2!
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.