Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Ma wyjsc jeszcze 3 czesc ale narazie nie wiadomo kiedy bedzie
Polecam rownierz ksiazkii Grahama Mastertona, ostatnio przeczytalem "Wyklety"
Naprawde pisze swietne horrory i nigdy nie da sie jakos przewidzec zakonczenia, autor zaskakuje zawsze koncowka. Cala ksiazke czyta sie w napieciu
A propo ksiazki "kod leonarda da vinci" ksiazka jest tez bardzo fajna i zaskakujaca
Ostatnio edytowany przez: Florek, 13 marca 2006, 18:14 [1 raz(y)]
Jeśli już jesteśmy przy tej tematyce to polecam:
"DRUGA WOJNA ŚWIATOWA" Martin Gilbert - jak dla mnie najlepsza pozycja opisująca wydarzenia tego okresu
"SPRAWA HONORU" Lynne Olson i Stanley Cloud - serce rośnie gdy czyta się o wyczynach rodaków
"POWSTANIE 44" Norman Davis - tego tytułu chyba nie trzeba szerzej opisywać
Tej tematyki zaciekawila mnie ksiazka ktora kiedys tam czytalem " 10 dni do D Day" oraz " Bitwa o Ren" autorow nie pamietam teraz, ale ksiazki tez bardzo dobre
Odp: Książki godne polecenia... - 13/03/2006 21:33
Ostatnio przeczytałem serię o Jakubie Wędrowyczu Andrzeja Pilipiuka. Pierwsza część to "Kroniki Jakuba Wędrowycza".
Książka, moża powiedzieć że fantasy, ale bardzo mocno zakorzeniona w polskiej kulturze i realiach, z dużą dawką humoru...
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Ludwig von Mises
Ludwig von Mises
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.