Odp: Książki godne polecenia... - 01/12/2005 11:31
Obecnie czekam na zamówione dzieło "Powrót ojca chrzestnego" Marka Winegardnera,
czyli dalsze losy rodziny Corleone. Pewnie nie przebije mistrza Puzo, ale może być niezłe.
Życia nie traci się wraz ze śmiercią. Życie traci się minuta po minucie, godzina po godzinie w nieskończonej ilości wyrażeń bez miłości.
Tym razem to nie kolejny thriller prawniczy, lecz liryczna opowieść o życiu ubogich farmerów w latach 50-ych.
Wszystkim, którzy lubią książki obyczajowe mogę spokojnie tę polecić.
Ja kilka dni temu zacząłem ją czytać o północy, to skończyłem o 8 rano Ale przeczytalem i nie zasnąłem...
Ester, żona znanego pisarza, znika bez wieści. Czy została porwana, zamordowana, czy uciekła z kochankiem? Dlaczego nie daje znaku życia? Jak po dziesięciu latach małżeństwa mogła odejść bez słowa? On próbuje ułożyć sobie życie bez niej, wiąże się z inną kobietą, pisze kolejną powieść. Jednak nie potrafi zapomnieć. Ester staje się jego obsesją, jego Zahirem. Wokół niej krążą wszystkie jego myśli. Musi ją odnaleźć, musi wyruszyć w długą podróż, która pozbawi go złudzeń i pozwoli na nowo narodzić się dla miłości.
Odp: Książki godne polecenia... - 18/12/2005 12:16
Sven Hassel. Seria powieści wojennych weterana karnego pułku Wehrmachtu. Tytuły: "Koła Terroru", "Monte Cassino". Nie lada gratka dla fanów okresu II wojny światowej. Mocne i świetnie napisane. Polecam
To się nie ma czym chwalić... Książka naprawdę fajna choć czytałem ją już jakieś 9-10 lat temu.
Ja polecam "Jasność" S. Kinga jak zresztą większość jego książek. Ostatnio przeczytałem "Talizman", a teraz biorę się za drugą jego część pt. "Czarny dom".
chyba wlasnie chodzi o ``The Shining``(Lśnienie) , na podstawie ktorej w 1980r. powstal film o tym samym tytule nakrecony przez Stanleya Kubricka z Jackiem Nicholsonem w roli glownej ,kapitalny film jak i ksiazka.
Mam zamiar kupić sobie jakąś książkę ale nie wiem jaką kto doradzi ?
polecam coś z serii Sensacje XX Wieku Bogusława Wołoszańskiego. Czytałem "Drogę na Wschód" i "Tajną wojnę Stalina" jego autorstwa - warto przeczytać i mieć na półce, a dać komuś w prezencie - klasa!
W tej chwili mam do przeczytania 750-stronowe "Ostatnie 100 dni" Johna Tolanda (wyd. Wołoszański), ktore dostalem na imieniny, zapowiada sie niezle...
Odp: Książki godne polecenia... - 19/12/2005 12:05
Wiem, że ta książka już była wymieniana ale jeszcze raz napisze jej tytuł"Kamienie Na Szaniec".A Kamiński. Superowa książka, można wiele się z niej dowiedzieć np. jak walczyli nasi przodkowie za nasz kraj.
Wszystkie Harde Bandy Zjednoczone W Siłe Anty policyjnej Propagandy Nie Zabijaj Prawdy...HG ZIP
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.