Tyle ze do tego "badziewia" jak ty to nazywasz wiele osob ma sentyment i spedzilo pare lat swojego zywota na tym magicznym stadionie,takze czasami rusz chlopaku glowka zanim cos napiszesz.
Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski ArenA :) - 22/07/2005 11:53
w sumie ten temat troche stary juz, ale postanowilem poruszyc go jeszcze raz. Wchodze sobie na stronki roznych polskich klubow i patrze z nie dowierzaniem na piekne projekty ich nowoczesnych stadionow. Pokusilem sie poinformowac kumpla o tym. Poprosilem go o ocene calej sytuacji. Oto fragment naszej rozmowy na GG:
ja: kurwa zebys widzial jakie kapitalne projekty maja inne zespoly w lidze na nowoczesne stadiony, kapitalne, podesle Ci pierwszy... Legia: http://www.legia.com.pl/pl/index.php?view=30 . Masz drugi: Lech: http://www.lech.poznan.pl/index.php?action=stadion
on: Legia ma lepszy projekt
ja: poczekaj dalej
ja: Wisla: http://www.wisla.krakow.pl/pages/index.php tylko tutaj wez sobie kliknij i zobacz najnowsza foto relacje. poprawej stronie
Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski ArenA :) - 22/07/2005 22:49
Dla mnie to powinni zbudowac nowy stadion... Wiem wielu bedzie szkoda Zasłuzonego NASZEGO stadionu ale zeby nie wiem ile kasy wyłożyć na obecny obiekt to i tak nigdy nie bedzie nowoczesnym stadionem... A co do sentymentu to wiadomo ze ciezko by było... Ale juz nie raz kluby wznosiły nowe stadiony i kibica jest ciezko ale z czasem to mija i sa dumni z tego ze moga usiąsc i podziwiać jaki piekny i nowoczesny stadion zoudowano... Pisze to z pełną odpowiedzialnoscią ze CIEZKO BY BYŁO SIE PRZESTAWIC NA NOWY OBIEKT WIELU OSOBA ALE TO BY BYŁA KWESTIA CZASU...
"Jeżeli miasto nie przekaże nam w zarządzanie stadionu, zrezygnuje z prowadzenia klubu - grozi Antoni Ptak. Stadion Pogoni to jeden z najgorszych obiektów w pierwszej lidze. Płyta jest w fatalnym stanie, są tylko dwa boiska, reszte ogromnego terenu porastają chwasty. Zadaszenie mają tylko dwa sektory trybun. Po godzinie 15:00 z kilkunastu zatrudnionych pracowników pozostaje stróż. Na utrzymanie obiektu gmina przeznacza 80tys.zł. miesięcznie. - Za te pieniądze można stworzyć lepsze warunki, wybudować boiska ze sztuczną trawą. W moim ośrodku pod Łodzią o stan czterech boisk dba jeden pracownik - zapewnia Ptak.
Pogoń chce zarządzać obiektem,którego jest jedynym użytkownikiem. Wiązałoby się to z przekazywaniem klubowi przez miasto 960tys.zł rocznie.
źródło: Przegląd Sportowy
"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
"Jeżeli miasto nie przekaże nam w zarządzanie stadionu, zrezygnuje z prowadzenia klubu - grozi Antoni Ptak. Stadion Pogoni to jeden z najgorszych obiektów w pierwszej lidze. Płyta jest w fatalnym stanie, są tylko dwa boiska, reszte ogromnego terenu porastają chwasty. Zadaszenie mają tylko dwa sektory trybun. Po godzinie 15:00 z kilkunastu zatrudnionych pracowników pozostaje stróż. Na utrzymanie obiektu gmina przeznacza 80tys.zł. miesięcznie. - Za te pieniądze można stworzyć lepsze warunki, wybudować boiska ze sztuczną trawą. W moim ośrodku pod Łodzią o stan czterech boisk dba jeden pracownik - zapewnia Ptak.
Pogoń chce zarządzać obiektem,którego jest jedynym użytkownikiem. Wiązałoby się to z przekazywaniem klubowi przez miasto 960tys.zł rocznie.
źródło: Przegląd Sportowy
mam nadzieje ze to tylko jakas zwykla plota...Ale jesli nie, to mysle ze szantaz nie jest dobra forma dosjca do porozumienia z wladzami Szczecina P.Antoni...
Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski ArenA :) - 25/07/2005 12:45
MOZE WRESZCIE DOCENICIE TO ZE TEN CZLOWIEK SIE STARA I CHCIALBY ZROBIC LADNY STADION I NA DODATEK ZROBIC NA TYM BIZNES ZEBY WPAKOWAC WIECEJ W POGON. DOCENCIE TO I NIE MOWCIE ZE JEST TAKI OWAKI BO FACET NAPRAWDE SIE STARA I CHCE JAK NAJLEPIEJ. MIASTO NAM NIE ZROBI STADIONU, DLATEGO ANTOS SIE ZA TO WZIAL
MOZE WRESZCIE DOCENICIE TO ZE TEN CZLOWIEK SIE STARA I CHCIALBY ZROBIC LADNY STADION I NA DODATEK ZROBIC NA TYM BIZNES ZEBY WPAKOWAC WIECEJ W POGON. DOCENCIE TO I NIE MOWCIE ZE JEST TAKI OWAKI BO FACET NAPRAWDE SIE STARA I CHCE JAK NAJLEPIEJ. MIASTO NAM NIE ZROBI STADIONU, DLATEGO ANTOS SIE ZA TO WZIAL
bez przesady nowego nam nie zrobi ale zrobi z ta kasa co miasto przeznacza na stadion yto on znia zrobi wiecej !! Antek szacunek
Stadion musi pozostac miejski. Jesli Panu Ptakowi naprawde sie tu nie podoba to po co siedzi? Bo na Pogoni nie zle sie zarabia. Niech Pan sie pochwali Panie antoni ile zarobil Pan na sprzedazy samych biletow. A okaze sie, ze tak naprawde najwiekszym wkladem finansowym w Pogon pochwalic sie moga kibice. Panie Ptak nie gadaj Pan glupstw bo za duzo Pan zarabiasz na Pogoni zeby ot tak to zostawic. A od stadionu to sie Pan odczep. A jak go Pan chcesz to go sobie kup. Tylko nie bedzie Pana stac na taki wydatek. A za darmoche to wie Pan co mozna dostac?
/ Robo /
wiedziałem że w Szczecinie znajdzie sie paru debili ale aż takich sie niespodziewałem co gorsze takich komentarzy jest więcej a to mnie doreszty rozwaliło;
Panie Antonii a może jeszcze Jasne Blonia Pan by zabrał pod hipermarket??
/ doradca /
ci ludzie nawet chyba niewiedzą kto zabiera tereny pod hipermarkety;>
ciekawe co zrobi nasz wspaniały prezydent pewnie pozdrowi Regana
Ps. Ptak uzywa dobrych argumentow zeby dostac tereny przystadionowe
Poza tym stawianie ultimatum dla mnie nie jest to dobre wyjscie do otrzymania stadionu i terenow wokol niego
Ps2. Cracovia bedzie miala podgrzewana murawe juz na meczu z (L)(27 sierpnia). Wiecej info tutaj
Wszedzie cos robia tylko nie w Szczecinie
Ostatnio edytowany przez: Ambasador, 25 lipca 2005, 17:59 [1 raz(y)]
ciekawe co zrobi nasz wspaniały prezydent pewnie pozdrowi Regana
-ale Regan nie zyje...
-a no tak faktycznie, zapomnialem...
ale to dobry chlopak byl i malo pil i duzo dla Polski zrobil
kiedys kolezanka mi zagadka trzasnela. to ją troche przerobilem(wersja pierwotna byla o blondynie):
jakie jest ulubione danie UM i naszego el presidente??
odpowiedz dam za jakis czas jak nikt nie zgadnie
Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski ArenA :) - 25/07/2005 18:24
Dopoki miasto bedzie zarzadzac stadionem wielkich remontow nie ma co sie spodziewac,moze Antek cos by zrobil.Z drugiej strony miasto przekazuje 80 tys zl miesiecznie a nie jest tajemnica ze wiekszosc tej kwoty jak nie cala idzie do kieszeni pracownikow Mosiru ktorzy nic nie robia.
Przekazanie stadionu wiaze sie z pzekazaniem terenow przystadionowych. Watpie zeby miasto teaz je oddalo gdy Bekdas dalej sie o nie sadzi.
Następnie w imieniu Zarządu przemówił jego prezes Krzysztof Waszak, który mówił o konieczności doprowadzenia do finału sprawy przejęcia w zarządzanie stadionu.
To jest fragment relacji z konferencji prasowej ktora odbyla sie dzis na Pogoni. Miasto nie przekaze stadnionu Ptakowi ani Ptak nie chce stadionu na wlasnosc. Ptak chce aby to Pogon zarzadzala stadionen czyli otrzymywala srodki z miasta te ktore obecnie dostaje MOSiR. Nie wiaze sie to z zadnymi terenami. Pogon jako zarzadca dysponowala by kasa i wydawala na utrzymanie obiektu. Osobiscie mysle ze to dobry pomysl zwazywszy stan obiektu przy Twardowskiego. 5 lat temu szczycilismy sie pieknymi plastikowymi krzeselkami jako pierwszy stadion w Polsce calkowicie w nie wyposazony. Dzis jest to ruina oraz widmo ze bedziemy nastepna po Zaglebiu druzyna w I lidze bez licenci na stadion...
To jest fragment relacji z konferencji prasowej ktora odbyla sie dzis na Pogoni. Miasto nie przekaze stadnionu Ptakowi ani Ptak nie chce stadionu na wlasnosc. Ptak chce aby to Pogon zarzadzala stadionen czyli otrzymywala srodki z miasta te ktore obecnie dostaje MOSiR. Nie wiaze sie to z zadnymi terenami. Pogon jako zarzadca dysponowala by kasa i wydawala na utrzymanie obiektu. Osobiscie mysle ze to dobry pomysl zwazywszy stan obiektu przy Twardowskiego. 5 lat temu szczycilismy sie pieknymi plastikowymi krzeselkami jako pierwszy stadion w Polsce calkowicie w nie wyposazony. Dzis jest to ruina oraz widmo ze bedziemy nastepna po Zaglebiu druzyna w I lidze bez licenci na stadion...[/cytat]
Zgadzam się.Trzeba dać stadion w ręce Pogoni.Może zaczną się inwestyje a nie tylko obietnice.To dobry pomysł oby miasto się zgodziło bo jak nie to Ptak odleci...
Pogoń nasza ukochana,chociaż jest importowana.BRASIL
Przy okazji... W poprzednim poscie zamiescilem pare linkow innych klubow z projektami nowych obiektow. Wlasnie odnalazlem kolejny Zaglebia Lubin tym razem:
http://www.zaglebie-lubin.pl/site/stadion/1_b.jpg
Bez kitu ten nasz projekt to jakas kpina jest - tego nie powinno wogole na stronie byc!
Albo w Kielcach: http://stadionk.roxtet.com/img/projekt/s12.jpg
Niech Ci jebani urzednicy cos wymysla bo my z projektami jestesmy do tylu nawet!!!
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.