Co ty piszesz w ogóle, jaka papricana? weź się jebnij w czoło, już tyle razy było pisane, że Nasz stadion to nie żadna papricana a ty dalej piszesz...
Dokladnie...Popieram nasz stadion to nie zadna "PAPRICANA"
ehh dla mnie tez nie jest to Papricana ale ... jezeli spedzilo sie tutaj dobre czasy i patrzalo sie na fajne zagrania oraz spiewalo sie z calego gardla mozna chyba to tak nazwac .. jezeli sie myle sorry wybacz ...
Szczecin traktowany jako prowincja w Warszawie, jakie Ty bajki opowiadasz, litosci...
Nie masz rację sorry Szczcein jest traktowany przez rząd parlament, który ma swoją siedzibe w Warszawie, jako jedno z największych miast w Polsce. Świadczą o tym pieniądze przekazane Zachodniopomorskiemu chociażby na budowe autostrady, najniższe stawki na leczenie pacjentów. Jak rownież wiel wiele innych podobnych przykładów. Litości...
Pieniadze przekazane na budowe autostrad? Ok, sa dosc niskie, ale dlaczego? Dlatego ze nikt w Szczecinie nie umie, umiejetnie o nie walczyc, Szczecin jest b.waznym punktem w Polsce to nawet widza garniaki w Warszawie, ale potrafia wszystko zostawic na ostatnia chwile.
Co do Twojej smiesznej opinii na temat najnizszych stawek na leczenie, tu sie dosc nie popisales, sprawdz dokladnie swoje zrodlo, bo gruuuuubooo sie mylisz...
Twoje podejscie ze Warszawa jest be, bo nie daje nam srodkow...Jest smieszne...Co zrobiles w tym kierunku by to zmienic, skoro tak bezkonstruktywnie krytykujesz? Nic nie zrobiles.
Wiec STFU.
Co ty piszesz w ogóle, jaka papricana? weź się jebnij w czoło, już tyle razy było pisane, że Nasz stadion to nie żadna papricana a ty dalej piszesz...
Dokladnie...Popieram nasz stadion to nie zadna "PAPRICANA"
ehh dla mnie tez nie jest to Papricana ale ... jezeli spedzilo sie tutaj dobre czasy i patrzalo sie na fajne zagrania oraz spiewalo sie z calego gardla mozna chyba to tak nazwac .. jezeli sie myle sorry wybacz ...
Mylisz się, wybaczam
"Przed wojną żydzi a dzisiaj cyganie, wkrótce z tego kraju nic nam nie zostanie..."
Szczecin traktowany jako prowincja w Warszawie, jakie Ty bajki opowiadasz, litosci...
Nie masz rację sorry Szczcein jest traktowany przez rząd parlament, który ma swoją siedzibe w Warszawie, jako jedno z największych miast w Polsce. Świadczą o tym pieniądze przekazane Zachodniopomorskiemu chociażby na budowe autostrady, najniższe stawki na leczenie pacjentów. Jak rownież wiel wiele innych podobnych przykładów. Litości...
Pieniadze przekazane na budowe autostrad? Ok, sa dosc niskie, ale dlaczego? Dlatego ze nikt w Szczecinie nie umie, umiejetnie o nie walczyc, Szczecin jest b.waznym punktem w Polsce to nawet widza garniaki w Warszawie, ale potrafia wszystko zostawic na ostatnia chwile.
Co do Twojej smiesznej opinii na temat najnizszych stawek na leczenie, tu sie dosc nie popisales, sprawdz dokladnie swoje zrodlo, bo gruuuuubooo sie mylisz...
Twoje podejscie ze Warszawa jest be, bo nie daje nam srodkow...Jest smieszne...Co zrobiles w tym kierunku by to zmienic, skoro tak bezkonstruktywnie krytykujesz? Nic nie zrobiles.
Wiec STFU.
Szczerze mówiąc, to wybudować w Szczecinie stadion za około 100 mln zł w ciągu 3-4 lat to raczej żaden problem. Jest tyle możliwość finansowania, że się w pale nie mieści.
Tak jak napisał kolega SKARBNIK, poprostu nie ma kto się za to wszystko wziąść. Nie ma kompetentnych osób przy władzy w naszym mieście. Bo jeżeli chodzi o urzędasów to jest nawet nienajgorsza kadra... tylko nie ma kto ich przyplinować. Chyba nie sądzicie, że duet - człowiek który nie zna języka polskiego i za parę miedziaków, które mu Czesny rzucił, żeby sprzedać co się da w Szczecinie i spierdolić, może cokolwiek zrobić. Jeżeli ktoś powiedzialby że w budżecie nie znalazłyby się środki... znalazłyby się, a gdyby te dwie kurwy od początku swojej kadencji sprowadziły inwestorów i o kilka tysięcy osób zmniejszyły bezrobocie, to już w kasie miasta byłoby sporo gotówki.
Nie bez znaczenia jest to że Szczecin dla Wawy to istne Antyle. Dlatego się układ polityczny i na taboretach tak dobrze trzyma. Myślicie że BGM przez przypadek w Szczecinie miał siedzibę To miasto tylko podtrzymują przy życiu, bo gdyby tu kwitła gospodarka, cała Polska by tu siedziała i nie możnaby było robić ciemnych interesów. A co to ma wspólnego ze stadionem? A no to, że przygłupów promują do władzy i z tej bidy nie ma piędzy innymi na stadion. Ale to większość Einsteinów przyjmuje do wiadomości i dobrze się im z tym żyje... na referenda i wybory nie chodzą, a później narzekają kurwa jedna z drugą, że źle się dzieje. Nie mam na myśli tu forumowiczów, bo to albo niepełnoletni albo przeważnie ludzie w temacie. Ale tak to mniejwiecej się przedstawia dlaczego nie mamy nowego stadionu.
Co do przyszłości? Najbliższe 2 lata to będzie pierdolenie wyborcze i nici z budowy. W Dąbiu stadion nie powstanie nigdy. Pobożnym życzeniem jest żeby na Twardowskiego wybudować obiekt na 35 tys, a całość terenów za stadionem przeznaczyć na centrum sportowo-rekreacyjne i biurowe, największe na Pomorzu Zachodnim. Inwestycja by się zwróciła... po popyt jest tak zajebisty na takie centrum jak zapotrzebowanie na Saharze na wodę. Tylko kto ma to zrobić? skoro każdy chce coś zajebać do swojej kieszeni i później o niczym już nie myśli. Chyba trzbaby było napalmem jebnąć na urząd wojewódzki, marszałkowski i miasta, odbudować i zatrudnić naszych studentów z pomysłami i chęciami. Bo dopiero co ludzie to Szczecinianie z krwi i kośći. Jeżeli się przyparzeć kto w Szczecinie rządzi, to jest to zlepek kurew które pouciekały kilkadziesią lat temu od rozrzucania gnoju na polu.
Sory za takie długie wywody... ale o stadionie możemy zapomnieć na kilka następnych lat. na 1000% Jurczyk i ten kolega Ptaka, nazwiska nie pamiętam, nic nie zrobią.
Tak na marginesie... za to co teraz napiszę możecie mnie ztyrać... ale dziś w Koszalinie zdechła jedna ze złodziejskich kurew... dla jasności mnie nie interesuje kto jest z jakiej partii, ale to co robi dla ludzi... Miał 63 lata ale się długo nie nacieszył korytem jakie niedawno dostał przed emeryturką od kumpli. Jutro sobie poczytacie pewnie o nim gazetach.
Herman Haken. Takiego Prezydenta potrzeba Szczecinowi.
Wiec STFU.
Widać chyba nei czytasz dokłądnie tego co piszę. BO kilka postów wczesniej napisałem, że w Szczcinie brakuje człowieka kótry potrafiłby się zakręcić w Warszawie i wyciągnąć pieniądze z budżetu państwa.
Co do niskich stawek na autosradę to CIę zmartie bo ich wogóle nie ma. Szczecin został pominiety przy dofinansowywaniu budowy autostrady, wiec mowienie ze sa niskie jest raczej nie na miejscu.
Stawki na leczenie są jedne z niższych. (możę nie najnizsze). BYła na poczatku roku mapka w Wyborczej ze stawkami i Zachodniopomorskie plasowało się na końcu list co do stawek. Z tego co pamietam potem NFZ dodał nam jakies pieniadze ale to i tak nie było zbyt wiele.
Moje podejscie do Warszawy wcale nie jest bleee myslisz pojecia Warszawa, a poltycy rzadzący krajem w Warszawie. Politycy którzy przyjechali z całego kraju.
Co do bezkonstruktynwje (wiesz wogóle co znaczy to słowo ?) krytyki to pokaz mi w ktorym momencie byla niekonstruktynwa (jezeli już). Co ja zrobilem zeby bylo inaczej ? Nie głosowałem na Jurczyka i SLD w poprzednich (prezydenckich i wyborach do rady miasta). A ty co zrobiłes żeby było inaczej ?
"W najbliższych latachna tzw. centralne budownictwo sportowepaństwo zamierza średnio rocznie przeznaczać niewielką w stosunku do potrzeb kwotę 100 mln zł. Poza rozmaitymi małymi obiektami środki te mają być przede wszystkim przeznaczone na hale sportowe w Łodzi i Sopocie oraz kryte pływalnie w Warszawie i Poznaniu. Wygląda więc na to, że z tej puli na szczecińską halę widowiskowo-sportową nic nam nie dadzą. Pozostaje zatem wygospodarowanie środków własnych i zabieganie o dofinansowanie ze środków totalizatora i UE.
Wśród części obecnych parlamentarzystów zaczyna dominować pogląd, by środki na budownictwo centralne koncentrować na budowie obiektów w stolicy, i żeby były to obiekty klasy olimpijskiej.
A inni mieliby sobie radzić sami?"
Co prawda redaktor Jacek Grażewicz pisze tu o środkach nie na stadiony piłkarskie, ale jak znam życie to ze środkami na stadiony będzie to samo. Wygląda więc, że o nowym stadionie możemy zapomnieć. A tak na marginesie to ja i tak nie chcę przenosin z Twardowskiego - tu zaczynałem i tu chcę skończyć.
Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski ArenA :) - 14/06/2005 01:29
pierwszy raz wale wpis na forum chociaz czytam je codziennie...do tematu...pieniadze by sie znalazły tylko musi byc ktos kto bedzie potrafil to zorganizowac. ok stadion musi byc tam gdzie teraz. jednak modernizacja naszego obiektu tka zeby sie nadawal do czegos wiecej niz mecze ligowe pochlonie mniej wiecej tyle samo pieniedzy co budowa nowego. a jest tak gdyz zadne z krzesełek znajdujacych sie obecnie na Estadio Twardowskiego nie spelnia norm UEFA I FIFA. a o tym czyms wiszacym nad wysoka trybuna sie nie wypowiadam. prawda jest taka ze nie stac nas na obiekt jaki ma Schalke, Bayern czy tez Ajax Amsterdam, ale taki stadion jaki posiada Wolfsburg ( ok 35 tys ) jest juz realny..skoro w Kielcach moga, w Krakowie Wisła praktycznie buduje nowy stadion..gdyz wszystkie 4 trynuny beda nowe..w Poznaniu wybudowali trybune a nie bawem ma powstac kolejna po przeciwległej stronie...a u nas niestety nic sie niedzieje co chwila inny projekt inna opcja itp...wybory sie zblizaja !!!!
Znowu kolejna koncepcja.Tym razem boisko ze sztuczną nawierzchnią i podgrzewaną murawą, a nowej trybuny jak niema tak niebędzie standardowo nic z tego niewypali
jak na moje oko nowa trybuna nie jest potrzebna bo i tak pustki sa. lepiej niech ta murawe zrobia tylko napewno i niech sie wezma za renowacje i zadaszenie tych trybun ktore juz sa
To dobrze z tym boiskem ze sztuczną nawierzchnią już nie będziemy mieć treningów na piachach !
chyba nie wierzysz w to co piszą - pierwszą potrzebą było zmodernizownie obecnych trybun
vip, dzienikarska zadaszenie czyli podniesienie niskiej, potem czwarta trybuna itd.
podgrzewana murawa to nie zadna rewelka - jak sie nie myle od sezonu 2006/2007 to wymog PZPN wiec musza to zrobic
a boisko ze sztuczna nawierzchnia na Witkiewicza to calkowiecie inna sprawa i jak dla mnie nie majaca nic wspolnego z Pogonią, tylko ze Szczecinem (korzystac bede mogli wszyscy zainteresowani)
jedynie tyle, ze jak co Portowcy bede zima trenowac nie w Policach tylko na Witkiewicza
Pan dyrektor Baniak obiecal tez takie boisko, pff boiska dla dzieci, mlodziezy itd. i jak sie to skonczylo chyba pisac nie musze
wiec zamiast modernizacji, budowy czwartej trybuny mamy mrzonki o boisku ze sztuczna nawierzchnia
czy podgrzewaną murawę będziemy mieć w tym roku? watpie, moze na wiosne nastepnego roku
jest jeden warunek tylko - jesli pan przezydent Czesny nie wymysli za miesiac, ze chce budowac nowy stadion znowu i w leb wszelkie sprawy ze stadionem przy ul. Twardowskiego
szkoda tylko, ze Jurczyka i Czesnego po tym co czytam, widze co sie dzieke w Szczecinie nie stac na to zeby podac sie do dymisji
to co moge obejrzec i uslyszec w TV Gryf w programie z radnymi Szczecina i naszymi prezydentami to typowa szopka, sami Mikolaje z pustymi workami z prezentami, tylko piperza co w tych workach chcą mieć
sprawa spada do wymiarow polityki i podsumowujac kadencje Jurczyka bedziemy mieli w plecy 10 mln zl za odszkodowanie dla niemcow za tereny gdzie stoi media markt i cerfur i pomnik Aniołów Solidarnosci, czy jak to sie zwie
Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski ArenA :) - 06/07/2005 23:20
Hm... te teksty o brazylijczykach co grają na plaży to takie romantyczne gadanie... jak to że gwiaździste ulice Szczecina były wzorowane na Paryżu... ładnie to brzmi ale nie ma za dużo wspólnego z prawdą, a prawda jest taka że w Brazyli trenuje się od najmniejszego kapsa w szkółkach piłkarskich, ajest ich w ch..j i jeszcze troche.
Co Ty Pierdolisz??! Nie Będzie Żadnego Nowego stadionu i Nie Ma Takiej Potrzeby Narazie.. widać Jaki z ciebie Kibic Nasz Stadion Ma Swoją Historie i Zawsze Bedzie Miał...POGOŃ TO MY..!!!!
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.