Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Nowy stadion czy modernizacja Twardowski Arena << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Nerson48
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 6571 dni

Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski Arena - 22/07/2007 11:09

pogoniarz13 napisał:  
Ja tam Wole Nowy Ale Na Twardowkiego A Jak Nie To Modernizacja Tego w Co Watpie

hhmmmm wolisz nowy na twardowskigo to powiedz nam gdzie masz wolna ziemie na nowy stadion w NA TEJ ULICY

Plum
Kibic
Na forum od 7616 dni

Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski Arena - 22/07/2007 11:22
Koło obcenego stadionu, choć nie przy ul. Twardowskiego znalazło by się miejsce na nowy stadion... bliżej ternów przy ul. Witkiewicza, czy też w kierunku działek... ale dla mnie to nie ma sensu, wolałbym modernizację obecnego stadionu...

Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Rch.
Kibic
Na forum od 6775 dni

Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski Arena - 22/07/2007 13:25

Cytat:  

hhmmmm wolisz nowy na twardowskigo to powiedz nam gdzie masz wolna ziemie na nowy stadion w NA TEJ ULICY

A "Korona" stadionu czyli parking tam kupa miejsca i to byłoby dobrą alternatywą dla pomysłu boiska dla Dąbia. Także znalazło by sie miejsce na dole tylko trzeba byłoby zburzyć ten obskurny budynek z szatniami przy ul. Twardowskiego, co na szybach ma napisane "POGOŃ" ten tuż przy basenie (ale tam byoby dużo roboty, wyrównywanie terenu oraz zaoranie boiska dla "rezerw" ,a także zburzenie odnawianych szatni za 1 sektorem) A tak jescze moim zdaniem i tak tam trzeba zaoorać troche terenów i je wyrównać bo choćby koło basenu jest syf i jescze smierdzi "komuną".

Plum napisał:  
Koło obcenego stadionu, choć nie przy ul. Twardowskiego znalazło by się miejsce na nowy stadion... bliżej ternów przy ul. Witkiewicza, czy też w kierunku działek... ale dla mnie to nie ma sensu, wolałbym modernizację obecnego stadionu...

Modernizacja nie wchodzi w gre. Chyba że masz na myśli zburzenie obecnego i na jego terenach zbudowanie nowego. To się z Tobą zgodzę. Ale problem jest troche ze zmianą poziomów. tak na oko róznica miedzy wysokoscią przy kasach przy ulicy Twardowskiego a parkingiem na "koronie" stadionu to musi byc z 30 metrów. Ale tak czy siak można jakoś ogarnąć ten teren i zrobić np stadion na obecnym parkingu a na dole ładnie wyprofilować i zrobić zejscia na parking etc. Pogoń może grac na stadionie Arkonii nawet ze 2 sezony podczas tej budowy.

Moim zdaniem stadion powinien być w "Centrum" Szczecina. suszenie bagień na Lotnisku w Dąbiu myśle,że bedzie bardzo kosztowne i moim zdaniem bedzie droższe od zburzenia stadionu i rownania terenu na Twardowskiego.
Nie musi być ten sam stadion wystarczy to samo miejsce a legenda o "Papricanie" bedzie trwać. Pzdr.

Ultras Pogoń!MW03!Prawa Strona Miasta!
Plum
Kibic
Na forum od 7616 dni

Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski Arena - 22/07/2007 13:59
Modernizacja jest możliwa, a jej koszty beą podobne, no może trochę większe od budowy na Dąbiu... w centrum za bardzo nie miejsca...
Z niskiej trybuny robimy wysoką, ewentualnie można sie wcześniej wyprostować i już syskujemy trochę miejsc i pomieszczeń, później budujemy czwartą trybunę odrazu z zadaszeniem i mamy zamknięty stadion... pod tą trybuną wszelką niezbędną infrastukurę instalujemy... w późniejszym etapie mozna byz zrobić zadaszenie... każdy z tech etapów można przeprowadzać osobno i mniej więcej stadion nadawał by się do rozgrywania meczy...zachowujemy w ten sposób klimat tego miejsca, i spełniamy wymogi pojemności
całkowita przebudowa z wyburzaniem obcenych trybun itd, to chyba jest nieopłacalna...
Na stadionie Arkoni to Pogoń może grać, ale co najwyżej w IV lidze, choć i na nią będzie za mały... no i to co zostało szumnie nazwane oświetleniem...

Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
rico
Kibic
Na forum od 7303 dni

*

Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski Arena - 22/07/2007 14:46
hm... ten temat jest już klpnięty i nie sądzę że coś siew tej sprawie zmieniło... bo miasto teraz konsultuje z zainteresowanymi rady osiedla itp. kwestię planu zagospodarowania Dąbia i po uchwaleniu na wiosnę planu przez radnych ogłosi przetarg na zagospodarowanie terenu lotniska i z tego co wiem to chcą podzielic ten teren na 3 części (komercyjna. sportowo-rekreacyjna i lotnisko) i docelowo chcą aby częśc komercyjną i sportową przejęła jakaś jedna duża firma i wybudowała stadion z centrum komercyjnym i później ta firma była by zarządcą objektu - jak na mój typ to takim przedsięwzięciem mogłyby się zainteresowane Echo, ECE może Trigranit - bo mają doświadczenie w realizacji dużych projektów.

I pewnie chodzi o to żeby później firma która to zrobi weszła w mocne sponsorowanie klubu. I z tym pewnie tez jest związane to że miasto ciśnie w sprawie SSA bo chcą konkretną kasą wspierac klub aby go odbudowac - gdyby grali w II lidze to nawet słyszałem o kwotach 2 mln na sezon a w IV - 1 mln.

Podsunowując wszystko się łączy miasto chce dac dużo kasy na sponsorowanie żeby klub szybko szedł do góry, cisną temat SSA bo muszą miec kontrolę nad kasą bo za to może grozic prokurator gdyby było coś nie halo bo to publiczne pieniądze... a to wszytko dlatego że bez piłki na poziomie budowa dużego stadionu (jak oni to nazywają klasy ELITE) będzę zwykłym marnotrawienie kasy - chcą i muszą to zrobic bo prezio w kampani objecał że będzie stadion i zależy mu na tym żeby udowodnic że w Szczecine można zrobic coś takiego ... w co wielu wątpiło i nadal wątpi.... a to będzie mocny efekt promocyjny (zresztą zwrócię uwagę że ostatnio puszczają sporo inicjatyw promocyjnych ) 1. Pogoń to zawsze była promocja, jak nie przez sam klub i miejsce w rozgrywkach to poprzez atmosferę na stadionie. 2. Wybudowanie porządnego stadionu sprawi że Szczecin nie będzie w tyle za innymi biorąc pod uwagę to że będą budowane stadionu na euro - ale Szczecin nie ma co liczyc na szczególne względy bo jest poza imprezą.

I o ile paru radnych i posłów można posądzic o kibicowanie Pogoni to prezia nie podejrzewał bym o to, moim zdaniem on ma czysto technokratyczne podejście to tematu na zasadzie: Pogoń jest potrzebna miastu do promocji, a stadion ma pokazac że w Szczecinie coś sie zmienia i poporstu "można"... dlatego rozważanie czy stadion im. Krygiera remontowac czy nie i czy stawiac obok jest już bez sensu... plan już jest a Pogoń i nowy stadion to elementy tego planu...

Polskę trzeba nie wywalczyć, ale wypracować.
www.piotrkrzystek.pl - Piotr Krzystek i nowy stadion w Szczecinie
nowa od nowa
Kibic
Na forum od 6618 dni

Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski Arena - 22/07/2007 14:58

rico napisał:  
hm... ten temat jest już klpnięty i nie sądzę że coś siew tej sprawie zmieniło... bo miasto teraz konsultuje z zainteresowanymi rady osiedla itp. kwestię planu zagospodarowania Dąbia i po uchwaleniu na wiosnę planu przez radnych ogłosi przetarg na zagospodarowanie terenu lotniska i z tego co wiem to chcą podzielic ten teren na 3 części (komercyjna. sportowo-rekreacyjna i lotnisko) i docelowo chcą aby częśc komercyjną i sportową przejęła jakaś jedna duża firma i wybudowała stadion z centrum komercyjnym i później ta firma była by zarządcą objektu - jak na mój typ to takim przedsięwzięciem mogłyby się zainteresowane Echo, ECE może Trigranit - bo mają doświadczenie w realizacji dużych projektów.

I pewnie chodzi o to żeby później firma która to zrobi weszła w mocne sponsorowanie klubu. I z tym pewnie tez jest związane to że miasto ciśnie w sprawie SSA bo chcą konkretną kasą wspierac klub aby go odbudowac - gdyby grali w II lidze to nawet słyszałem o kwotach 2 mln na sezon a w IV - 1 mln.

Podsunowując wszystko się łączy miasto chce dac dużo kasy na sponsorowanie żeby klub szybko szedł do góry, cisną temat SSA bo muszą miec kontrolę nad kasą bo za to może grozic prokurator gdyby było coś nie halo bo to publiczne pieniądze... a to wszytko dlatego że bez piłki na poziomie budowa dużego stadionu (jak oni to nazywają klasy ELITE) będzę zwykłym marnotrawienie kasy - chcą i muszą to zrobic bo prezio w kampani objecał że będzie stadion i zależy mu na tym żeby udowodnic że w Szczecine można zrobic coś takiego ... w co wielu wątpiło i nadal wątpi.... a to będzie mocny efekt promocyjny (zresztą zwrócię uwagę że ostatnio puszczają sporo inicjatyw promocyjnych ) 1. Pogoń to zawsze była promocja, jak nie przez sam klub i miejsce w rozgrywkach to poprzez atmosferę na stadionie. 2. Wybudowanie porządnego stadionu sprawi że Szczecin nie będzie w tyle za innymi biorąc pod uwagę to że będą budowane stadionu na euro - ale Szczecin nie ma co liczyc na szczególne względy bo jest poza imprezą.

I o ile paru radnych i posłów można posądzic o kibicowanie Pogoni to prezia nie podejrzewał bym o to, moim zdaniem on ma czysto technokratyczne podejście to tematu na zasadzie: Pogoń jest potrzebna miastu do promocji, a stadion ma pokazac że w Szczecinie coś sie zmienia i poporstu "można"... dlatego rozważanie czy stadion im. Krygiera remontowac czy nie i czy stawiac obok jest już bez sensu... plan już jest a Pogoń i nowy stadion to elementy tego planu...

skąd ta pewność że tak będzie na 100%? czy to nie ejst dalszy ciąg propagandy i mącenia i odsówania w czasie w nieskończnonośc tej inwestycji? o ile wiem to tereny wdąbiu nie za bardzo nadają sie na taką inwestycje... ja dopóki nie zobacze wpitej pierwszej łopaty i koparki nie uwierze...bo ile to juz bvło takich założeń.

PZPN=Pieniądze Zagrabimy Piłke Niszczymy
LEOnek
Kibic
Na forum od 7034 dni

Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski Arena - 22/07/2007 15:01
Tylko że budowa stadionu w Dąbiu bedzie sie wiązała z ogromnymi kosztami - teren podmokły . Niby dlaczego Niemcy nie stawiali tam niczego ??? Dlaczego jest tam masa kanałów - budowanych przez niemców ?? a zaniedbanych przez nas ... jak jest cofka na odrze i jezioro dąbskie zaczyna przybierać albo wiecej wody napływa z gór zobaczcie co sie tam dzieje - jedno wielkie bagno sie zaczyna robić. Zeby ten teren doprowadzic do tego by mógłby tam stanąć stadion potrzeba grubych milionów... euro. Jak dla mnie stadion tam to mrzonka chyba ze postawimy takiego klocka jak w Kielcach bez kibli i po 2 latach sie zapadnie pod ziemie ;-p

Zawsze pod prąd - bo z prądem płyną gówna.
rico
Kibic
Na forum od 7303 dni

*

Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski Arena - 22/07/2007 15:41
Ok pewności nie mam żadnej i do póki nie wbija łopaty to sam w to nie uwierzę ... choc bardzo bym chciał a co do opłacalności i trudnosci budowania to jest sprawa inwestora choc mój znajomy inżynier twierdzi że na gorszych terenach się buduje i jakś stoi. Poza tym cały Szczecin ma trudny grunt - polecam obejrzec krzywą wierzę PAZIM - osiada!

To co napisałem to nie jest moja wizja tylko to co usłyszałem w Radio Szczecin i nie tylko przez ostatnie kilka miesięcy i tak to się składa... stąd uważam że inne rozważania nie mają sensu.

Polskę trzeba nie wywalczyć, ale wypracować.
www.piotrkrzystek.pl - Piotr Krzystek i nowy stadion w Szczecinie
IS
Kibic
Na forum od 7107 dni

Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski Arena - 22/07/2007 16:12

LEOnek napisał:  
Tylko że budowa stadionu w Dąbiu bedzie sie wiązała z ogromnymi kosztami - teren podmokły . Niby dlaczego Niemcy nie stawiali tam niczego ??? Dlaczego jest tam masa kanałów - budowanych przez niemców ?? a zaniedbanych przez nas ... jak jest cofka na odrze i jezioro dąbskie zaczyna przybierać albo wiecej wody napływa z gór zobaczcie co sie tam dzieje - jedno wielkie bagno sie zaczyna robić. Zeby ten teren doprowadzic do tego by mógłby tam stanąć stadion potrzeba grubych milionów... euro. Jak dla mnie stadion tam to mrzonka chyba ze postawimy takiego klocka jak w Kielcach bez kibli i po 2 latach sie zapadnie pod ziemie ;-p

A jaka budowa nie wiąże się z kosztami? Teren w Dąbiu jest doskonały pod stadion. Weźmy pod uwagę kilka rzeczy: Inwestycja przyniesie rozwój dla prawobrzeża, podniesienie atrakcyjności terenów wokół Dąbia. Z tego co wiem w dalszym ciągu są śmiałe plany zrobienia tam także mariny. W pobliżu stadionu będzie wybudowany szybki tramwaj gdzie miasto już stara się o wykup wszystkich terenów pod tą inwestycje, a w przyszłym roku podobno ma się rozpocząć jej pierwszy etap - więc komunikacja jest wymarzona. Następnym pozytywem jest zbudowanie nowego wizerunku, miasta które się rozwija - tutaj 100% racji ma avelyn.

Wkurzają mnie troche głosy które mówią o modernizacji obecnego stadionu. Jeśli mamy być konkurencyjni do innych miast to musimy wypracować swoją markę, coś innego od pozostałych dużych metropolii. Moim zdaniem stadion w pobliżu jeziora Dąbie z mariną i białą flotą będzie robił powalające wrażenie. Koszta budowy takiego stadionu przypuszczam że byłyby nie wiele większe od zburzenia starego stadionu i wybudowania go od nowa na tych gruzach. Teren w Dąbiu jest grząski, ale nie zyjemy w latach 30 za niemców. Dziś jest technologia i z takim terenem można zrobić wszystko - odsuszyć drenami, ustabilizować go wbijając pale w ziemie itd itd. Może ktoś sobie przypomni jak budowali galaxy i jakie tam pale zostały wbite to niebędzie pisał głupot. Tak patrząc po tych wpisach dochodze do wniosku, że najlepiej zostawić teren w Dąbiu i posadzić tam las, niech się nic tam nie dzieje, niech Szczecin dalej uborzeje. Za wyjątkiem Avelyna i paru innych osób brakuje mi tu nowoczesnego podejścia i otwartych umysłów. ;)

kibic83
Kibic
Na forum od 6503 dni

Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski Arena - 22/07/2007 17:30
włąsnie gdyby była drużyna pierwszo ligowa z prawdziwego zdarzenia to byłby też stadion zapewne ale niestety nie mamy ani jednego ani drugiego a drużyny przez długi czas nie będzie pierwszoligowej więc stadionu raczej też hehe no ale trudno się mówi :)

czy wygrywasz czy nie ja i tak kocham cię bo najlepsza w Polsce jest POGOŃ SZCZECIN MKS
kibic83
Kibic
Na forum od 6503 dni

Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski Arena - 22/07/2007 17:39
dla mnie stadion w szczecinie jest tylko i będzie jeden p[rzy twardowskiego tam jest cała tradycja i w ogóle :)

czy wygrywasz czy nie ja i tak kocham cię bo najlepsza w Polsce jest POGOŃ SZCZECIN MKS
mksmarek
Kibic
Na forum od 7154 dni

Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski Arena - 22/07/2007 18:06

kibic83 napisał:  
dla mnie stadion w szczecinie jest tylko i będzie jeden p[rzy twardowskiego tam jest cała tradycja i w ogóle :)

ty cos cpasz nadpobudliwy jestes jak juz w innym temacie ktos napisal naucz sie edytowac posty. Najlepiej naucz sie korzystac z forum,dowiedz sie do czego sluzy

Cywil
Kibic
Na forum od 7299 dni

Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski Arena - 22/07/2007 18:39

kibic83 napisał:  

I jak niby ma w tym mieście nastąpić postęp jak ludzie mają takie podejście. Podobne wypowiedzi były przy wyburzaniu 'grzybka' . Ze sentyment i takie tam farmazony. Dziurawe drogi też należy zostawić ze względu na tradycje i sentyment? Ja osobiście w pełni zgadzam się z tym co napisał narodowiec.

Nerson48
Kibic
Na forum od 6571 dni

Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski Arena - 22/07/2007 20:11

kibic83 napisał:  

hehe tylko chlopak sie zarejestrowal i juz opieprz dostalCzerwona kartka

Nerson48
Kibic
Na forum od 6571 dni

Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski Arena - 22/07/2007 20:14
Kompletnie zgadzam sie z narodowcem . Spojrzcie jak prawobrzeze sie rozwinie . Dlamnie tylko nowy stadionw dabiu ;)

Plum
Kibic
Na forum od 7616 dni

Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski Arena - 22/07/2007 20:25
Z tym, że tereny na Dąbiu są podmokłe i wybydowanie tam tak poteżnej budwoli jaką jest stadion wiąże się z kosztami uszuszenia i zapalowania całego terenu... Co do tramwaju, to jakoś w budzecie narazie nie przewidziano funduszy na budowę, ale pewnei jakby ruszyła budowa stadionu to i na to by się coś znalazło.

Modernizacja obecnego stadionu nie oznacza, że robimy krok do tyłu, bo jakoś w Poznaniu czy Krakowie rozbudowuje się stare stadiony i jakoś na złe im to nie wychodzi, a w Poznanu wygląda całkiem całkiem...

goral1982
Kibic
Na forum od 7458 dni

Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski Arena - 22/07/2007 20:53

Plum napisał:  
Z tym, że tereny na Dąbiu są podmokłe i wybydowanie tam tak poteżnej budwoli jaką jest stadion wiąże się z kosztami uszuszenia i zapalowania całego terenu... Co do tramwaju, to jakoś w budzecie narazie nie przewidziano funduszy na budowę, ale pewnei jakby ruszyła budowa stadionu to i na to by się coś znalazło.

Modernizacja obecnego stadionu nie oznacza, że robimy krok do tyłu, bo jakoś w Poznaniu czy Krakowie rozbudowuje się stare stadiony i jakoś na złe im to nie wychodzi, a w Poznanu wygląda całkiem całkiem...

Zgodze sie Plum z toba , ze tam modernizuja swoje stadiony. Ale w jaki sposob. Stara trybune niszcza , buduja w jej miejsce nowa. A na naszym stadionie jest to bardzo utrudnione. Nie da sie zburzyc i postawic nowa. mimo , ze nasz stadion przypominal stadion Lecha , to jednak byla istotna roznica. Nasz stadion jest w dziurze , a w Poznaniu byl na prostym terenie.Przynajmniej tak to pamietam.Dochodzi jeszcze kwestia drog dojazdowych. Jezeli na jakis mecz przyjdzie ponad 30 tysiecy to nie wyobrazam sobie nawet pozniejszych korkow m centrum Szczecina. Mozna te drogi przebudowac , ale to bedzie znacznie podnosilo koszty inwestycji.

Rch.
Kibic
Na forum od 6775 dni

Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski Arena - 22/07/2007 21:05

(L)ukasz . napisał:  
Kompletnie zgadzam sie z narodowcem . Spojrzcie jak prawobrzeze sie rozwinie . Dlamnie tylko nowy stadionw dabiu ;)

Ja ogólnie jestem za wybudowaniem w pełni nowego stadionu czy na Twardowskiego czy w Dąbiu. Tylko budowa tego stadionu w Dabiu to jescze kilka innych aspektów społecznych i miejskich. Poprawa infraktrustury musi być znaczna.Ciąg Uliy Eskadrowej i mostu Pionerów oraz z drugiej strony Przestrzennej i Mostu Cłowego mogą nie wystarczyć.Ważne aby przebudować skrzyżowania oraz aby wybudować jezdnie wspomagające wzdłuż lotniska coś na wzór ulicy Struga. Oraz wypadłoby pomyśleć o poszeżeniu ul. Psetrzennej na 2 pasmową w obie strony. także zastanawiam sie co bedzie z Hangarami dla awionetek. Jesli ich nie wyremontują troche nie bedą sie kontrastować z nowoczesnym stadionem. (ale to szczegół) nie wiem w którym miejscu dokładnie ma stać stadion Ale jesli miedzy mostami czyli przy ul.Eskadrowej niedaleko CPN a także Warsztatów na Przestrzennej to SST nie bedzie zabardzo wykorzystywany. bo przystanek ma być jakoś przy wiadukcie na Zdroje w koncu musi być bliżej dzielnic. A więc dobre 10 min z buta.:P Obecnie połaczenie autobusowe nie jest takie eleganckie. Jadąc w kierunku Zdroji i Słonecznego przystanek autobusowy jest przy zakładzie energetycznym. Dlatego chcąc nie chcąc i tak bedzie trzeba jeździć z Basenu Górniczego autobusami jadącymi na Dąbie Osiedle. a tych nigdy za wiele zwłaszcza w weekendy. Marina napewno mogłaby się rozwinać ale coś kosztem czegoś. te tereny byłyby narażone na wzmożony hałas podczas meczów itd.

Długo by jescze pisac. Ogólnie pomysł dobry. Ale wiąże wiele problemów. Zobaczymy,co bedzie mam nadzieje, że Stadion tak czy siak powstanie czy w Dąbiu czy na Twardowskiego.

PS. jedno co najgorsze. to aspekt hipermarketów. aby nie powstalo tam odrazu np z 5. bo to bedzie przesada.

Ultras Pogoń!MW03!Prawa Strona Miasta!
Rosa
Kibic
Na forum od 7433 dni

Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski Arena - 22/07/2007 21:38

Cywil napisał:  

kibic83 napisał:  

I jak niby ma w tym mieście nastąpić postęp jak ludzie mają takie podejście. Podobne wypowiedzi były przy wyburzaniu 'grzybka' . Ze sentyment i takie tam farmazony. Dziurawe drogi też należy zostawić ze względu na tradycje i sentyment? Ja osobiście w pełni zgadzam się z tym co napisał narodowiec.

jak nasz stadion traktujesz na równi z "dziurawą drogą" to gratuluje

Walczyć, Trenować Pogoń musi panować!
Plum
Kibic
Na forum od 7616 dni

Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski Arena - 22/07/2007 22:23
Z tym wyburzeniem trybun i budowaniem od nowa, to nie tzreba tego robić na całym obiekcie... jak dla mnie można zrobić lekki lifting wysokiej i łuku (wyrówanieni schodów, likwidacja płotów, później zadaszenie) a niską... faktyczcnie zbudować od nowa... przy czwartej już pełna swoboda...
Przy budowie stadionu na Dąbiu też trzyba poprawić infrastrukturę drogową...
Zresztą skoro tak gdybyamy to można by wysnąć plan SKM na trasie Police-Dworzecz Główny-Dąbie to trasa takiej kolejki przebiagała by tuż koło stadionu, więc dojazd byłby łatwy...

- 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 15  - 16  - 17  - 18  - 19  - 20  - 21  - 22  - 23  - 24  - 25  - 26  - 27  - 28  - 29  - 30  - 31  - 32  - 33  - 34  - 35  - 36  - 37  - 38  - 39  - 40  - 41  - 42  - 43  - 44  - 45  - 

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.4 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005