Koledze raczej chodziło o zabubowe ala stadion Lecha i zrezygnowanie z łuków..ale mało kto zdaje sobie sprawe jakie to bedzie trudne połaczyć rozchodzące sie trybuny,na Lechu byly ode prostopadłe do siebie u nas tak nie jest...
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski Arena - 27/12/2006 23:37
Ja jestem zwolennikiem rozbudowy tego stadionu, ze względu na przyzwyczajenie i klimat na Twardowskiego, ale też dlatego, że nie wierze w szybko budowę nowego stadionu.
Dlaczego? Krzystek budowę chce sfinansować w części ze sprzedaży gruntów wokół obecnego stadionu, ale najpierw, żeby je z zyskiem sprzedać trzeba trochę zainwestować, szczególnie w infrastrukturę drogową w rejonie Twardowskiego i Witkiewicza, te super atrakcyjne tereny, które od lat leżą odłogiem to w części również działki a likwidacja działek to decyzja trudna do podjęcia, no i zostaje jeszcze kochana rada osiedla... No i wtedy co ze stadionem? Wyburzac stadion zbudowany na wałach ziemnych i byc może niemieckich bunktach ? ;D
Lepszym dla mnie jest zbudowanie drugiej wysokiej trybuny i spięcie tego równoległą do linii boiska czwartą trybuną...
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
a takie jeszcze jedno pytanko dla tych bardziej ogarnietych... wie ktos czy ostatecznie beda na tym telebimie pokazywane powtorki bramek i takie pierdoly a jak nie to dlaczego PZDR
mają być pokazywane bramki i ładne akcje,jeśli waszak i zarząd klubu sie dogada z c+ pzdr
przepisy na to nie pozwalają, więc nie wprowadzaj go w błąd...
Ja jestem zwolennikiem rozbudowy tego stadionu, ze względu na przyzwyczajenie i klimat na Twardowskiego, ale też dlatego, że nie wierze w szybko budowę nowego stadionu.
Dlaczego? Krzystek budowę chce sfinansować w części ze sprzedaży gruntów wokół obecnego stadionu, ale najpierw, żeby je z zyskiem sprzedać trzeba trochę zainwestować, szczególnie w infrastrukturę drogową w rejonie Twardowskiego i Witkiewicza, te super atrakcyjne tereny, które od lat leżą odłogiem to w części również działki a likwidacja działek to decyzja trudna do podjęcia, no i zostaje jeszcze kochana rada osiedla... No i wtedy co ze stadionem? Wyburzac stadion zbudowany na wałach ziemnych i byc może niemieckich bunktach ? ;D
Lepszym dla mnie jest zbudowanie drugiej wysokiej trybuny i spięcie tego równoległą do linii boiska czwartą trybuną...
to bylby bardzo dobry pomysl , ale pomyslmy tak troche inaczej , pierwszy problem to napewno rada osieda . Ciekawe ile przynioslo by zysku sprzedanie terenow z obecnego zrojnowanego basenu ?
Rowniez za rozbudowa.
Ostatnio edytowany przez: Persona non grata, 28 grudnia 2006, 21:50 [1 raz(y)]
Ja tez jestem zwolennikiem aby rozbudować obecny stadion.
Koledze raczej chodziło o zabubowe ala stadion Lecha i zrezygnowanie z łuków..ale mało kto zdaje sobie sprawe jakie to bedzie trudne połaczyć rozchodzące sie trybuny,na Lechu byly ode prostopadłe do siebie u nas tak nie jest...
Dlatego zanim powstanie trybuna zamykająca stadion od strony ul.Twardowskiego trzeba zburzyć małą trybunę i postawić na nowo tak by była rówoległa do dużej oraz równa jej wysokości.
Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski Arena - 30/12/2006 11:00
a ja jestem za zbudowaniem nowego obiektu. przeciez wyremontowanie i rozbudowa tego stadionu beda kosztowaly ogromna kase. trzeba by chyba wyburzyc wszystko zeby to jakos wygladalo. te smiesze schody na sektorach i waskie przejscia miedzy krzeselkami.. nie..
Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski Arena - 30/12/2006 12:58
Zobaczcie ile juz czasu ciagnie sie ten temat. Nie nudzi Wam sie sprzeczac o to czy powstanie nowy stadion, czy lepiej remontowac obecny obiekt? I tak nic sie nie dzieje w tym temacie.
Poza tym nie kminie okreslenia "Twardowski Arena" w temacie. Dluzszy czas mnie to drazni, nie reagowalem, ale dzis jestem nie w sosie i pewnie dlatego zwrocilem uwage.
Stadion ma swoja nazwe, wiec albo piszemy pelna nazwe, albo po prostu "stadion".
Na stadionie miejskim w Szczecinie rozpoczęto dziś montaż nowoczesnej tablicy elektronicznej, która spełniać będzie zarówno rolę informacyjną podczas odbywających się imprez, służyć też będzie jako nośnik reklam i ogromnych rozmiarów telebim.
Cała inwestycja kosztuje 290 tysięcy złotych i jest drugim co do wartości przedsięwzięciem w ostatnim czasie na obiekcie miejskim, po wykonanej rok temu instalacji podgrzewanej murawy. Zadanie wykonywane na stadionie w Szczecinie to kolejny wymóg licencyjny PZPN na organizację rozgrywek Orange Ekstraklasy.
Dziś od godzin południowych odbywał się montaż konstrukcji stalowej tablicy. Zadanie pod kierunkiem fachowców z firmy z Zabrza wykonali sprawnie pracownicy MOSRiR, który jest właścicielem stadionu w Szczecinie. W czwartek pokaźnych rozmiarów tablica, długości 6 metrów i szerokości 3 metrów zostanie podniesiona przez dźwig i zainstalowana we wcześniej przygotowanej podstawie betonowej. Następnie rozpocznie się montaż elektronicznej części tablicy – zegara, który zakończony zostanie przed końcem pierwszej dekady stycznia.
Tak jak mowili tak zrobili a nawet nie mam jeszcze połowy stycznia Przejade się tam i zobacze jak to wyglada
Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski Arena - 04/01/2007 18:37
A jak dla mnie ten telebim to po prostu strata kasy i swiadczy tylko o tym ze w najblizszym czasie stadion nie moze liczyc nawet na pozadny remont... lepiej by zrobili jakby krzesełka z mchu moze w koncu wyczyscili a nie dwa sektory polecieli i im za cięzko bylo....telebim nie jest rzecza niezbedna...zreszta po co to wszystko jak i tak 1000 osób wiosna bedzie...
A jak dla mnie ten telebim to po prostu strata kasy i swiadczy tylko o tym ze w najblizszym czasie stadion nie moze liczyc nawet na pozadny remont... lepiej by zrobili jakby krzesełka z mchu moze w koncu wyczyscili a nie dwa sektory polecieli i im za cięzko bylo....telebim nie jest rzecza niezbedna...zreszta po co to wszystko jak i tak 1000 osób wiosna bedzie...
hym... nie jestem pewny, ale zdaje mi sie ze telebim jest wymogiem PZPNu do uzyskania licencji. jezeli tak nie jest to prosze, zebyscie mnie wyprowadzili z bledu... xD a jezeli chodzi o krzeselka, to tez bylbym za tym zeby je wreszcie wyczyscic... PZDR
hym... nie jestem pewny, ale zdaje mi sie ze telebim jest wymogiem PZPNu do uzyskania licencji. jezeli tak nie jest to prosze, zebyscie mnie wyprowadzili z bledu... xD a jezeli chodzi o krzeselka, to tez bylbym za tym zeby je wreszcie wyczyscic... PZDR
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.