na Pogon przychodzi coraz mniej widzów( jedynie na legie powyzej 10tys.) . Nie ma sensu budowac duzego stadionu. 10 000 maks.
Do Mick: dzieki
to po co w ogole budowac? jak na 10tyś? najlepiej jakby go wybudowali u gory, tam gdzie teraz sa parkingi i ogrodki bo miejsce by zostalo bez zmian, sentyment i przyzwyczajenie
[cytat=kibic z Trzebiatowa...]na Pogon przychodzi coraz mniej widzów( jedynie na legie powyzej 10tys.) . Nie ma sensu budowac duzego stadionu. 10 000 maks
narazie tak przychodzi mało ale kto wie ile bedzie pózniej ?
Będzie przychopdziło więcej kibiców na mecze jak klub będzie normalnie funkcjonował i będa lepsze wyniki z nadzieą na europejskie puchary
[cytat=kibic z Trzebiatowa...]na Pogon przychodzi coraz mniej widzów( jedynie na legie powyzej 10tys.) . Nie ma sensu budowac duzego stadionu. 10 000 maks
narazie tak przychodzi mało ale kto wie ile bedzie pózniej ?
Będzie przychopdziło więcej kibiców na mecze jak klub będzie normalnie funkcjonował i będa lepsze wyniki z nadzieą na europejskie puchary
Ty chyba czlowieku nie wiezysz w to co mowisz... przestan sie osmieszac... ja pieeerdole... 35 postow w 4 dni... czyzby nowy rekord pochamuj toroche ok
Przyjdą wyniki - przyjdą i kibice - regularność powszechnie znana nie tylko w Szczecinie. A Ptak ze swoją Brazylianą wieczności w Szczecinie nie przesiedzi (oby nie) i może w (niedalekiej?) przyszłości wyniki jednak przyjdą.
Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski Arena - 08/12/2006 18:43
wiesz... racje moze ma... ale qrwa trzeba byc takim optymista zeby miec nadzieje na europejskie puchary ze to mi sie w pale nie miesci... a tu znowu mamy dowod jacy z wiekszosci sa kibice... druzyna dobrze gra... chodza na mecze... wyniki sa slabe... stadion swieci pustkami... Czy mi sie zle zdaje ze to jest troche nienormalne??
Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski Arena - 08/12/2006 18:52
To jest w pełni normalnie i tacy kibice są na całym świecie. Uwierz, że istnieją też inni kibice niż Ci którzy przychodzą dla swojej drużyny czy czasy są dobre czy złe, niektórzy na mecz wybierają się "tylko" po to żeby obejrzeć dobre piłkarskie widowisko, a że ostatnimi czasy Pogoń nas pod tym względem nie rozpieszczała to i frekfencja dużo mniejsza niż za dawnych czasów.
A ja też mam nadzieję, że Ptak wyfrunie i że wkrótce gra Pogoni się poprawi na tyle, żeby grali o coś więcej niż o spokojne utrzymanie w 1 lidze.
wiesz... racje moze ma... ale qrwa trzeba byc takim optymista zeby miec nadzieje na europejskie puchary ze to mi sie w pale nie miesci... a tu znowu mamy dowod jacy z wiekszosci sa kibice... druzyna dobrze gra... chodza na mecze... wyniki sa slabe... stadion swieci pustkami... Czy mi sie zle zdaje ze to jest troche nienormalne??
Tak nas prowadzilo to urzadzenie( nie wiem jak sie pisze, mowi sie: dżipies).
GPS
tereny w Dabiu myśle że sa najbardziej atrakcyjne pod stadion, ale coś mnie sie obiło o uszy iż jest przeznaczony na bloki mieszkalne..
a pozatym byłby też dobry pod względem dojazdu gości.. stacja nie jest daleko, a autkiem to musza przejechać obok 'lotniska Dabie'
nie wiem czy tereny w dabiu to dobre miesjce
nie wiem jakie plany ma miasto z tymi gruntami
po2 tam jakis podmokly teren jest czy cos
po3 by trzeba bylo polepszyc drogi dookola szczegolnie waska i dziurawa przestrzenna bo gdyby byl np mecz i 20 tys ludzi i wiekszosc by musiala jechac na lewobrzeze to straszne korki by byly
moim zdaniem jedno z rozsadniejszych miejsc to gdzis w okolicach ulicy poludniowej
tak mi sie wydaje bynajmniej
Przyjdą wyniki - przyjdą i kibice - regularność powszechnie znana nie tylko w Szczecinie. A Ptak ze swoją Brazylianą wieczności w Szczecinie nie przesiedzi (oby nie) i może w (niedalekiej?) przyszłości wyniki jednak przyjdą.
racja frekwencja zalezy od wynikow w znacznym stopniu
ale nie popadajmy w skrajnosci to ze teraz chodzi po 2-5tys ludzi to nie znaczy ze mamy budowac stadion na 10 tys miejsc.
to by byl bezsens
nie wazne czy gramy w 1 czy 3 lidze stadion musi byc w takim duzym miescie i ma to byc duzy stadion min 25 tys
taki chociazby jak w Leverkusen
PS.w Lipsku miescie o wielkosci Poznania zbudowali stadion na ponad 40tys miejsc i tam nie ma zadnej 1i 2 ligowej druzyny
i sie nie martwili ze wyrzucaja pieniadze w bloto
Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski Arena - 08/12/2006 21:19
w Szczecininie jest glod pilki, beda wyniki beda kibice. Pozatym do czasow Ptaka i Gondora to miasto bylo specyficzne bo nawet jak nie szlo grajkom, to na mecze przychodzilo po 7tys. Niestety Ptak potrafil zniechecic do futbolu cale rzesze i mamy to co mamy, jak budowac stadion to na 25tys, minimum.
Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
w Szczecininie jest glod pilki, beda wyniki beda kibice. Pozatym do czasow Ptaka i Gondora to miasto bylo specyficzne bo nawet jak nie szlo grajkom, to na mecze przychodzilo po 7tys. Niestety Ptak potrafil zniechecic do futbolu cale rzesze i mamy to co mamy, jak budowac stadion to na 25tys, minimum.
Rówież jestem takiego samego zdania. Stadion to inwestycja na całe lata i jak budujemy, to z prawdziwego zdarzenia - pojemność jest niezwykle ważna i tu też popieram, minimum 25 tys., a ja nawet byłbym skłonny ku większej liczbie.
PS.w Lipsku miescie o wielkosci Poznania zbudowali stadion na ponad 40tys miejsc i tam nie ma zadnej 1i 2 ligowej druzyny
i sie nie martwili ze wyrzucaja pieniadze w bloto
Dla porównania w Poznaniu budują... 46 tysięcznik. Przynajmniej tak podaje ta strona --> stadiony.net
Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski Arena - 08/12/2006 22:19
Stadion na 25tys. to zdecydowanie za malo, u nas jest bardzo duzy glod pilki jesli tylko pojawia sie jakies lepsze wyniki Pogon zacznie walczyc o lokate w pierwszej czworce na meczach znowu beda tlumy, nawet jak spadniemy do 2 ligi to po jakims czasie znowu beda przychodzic, bo nie sadze abysmy na dluzej zagoscili w 2 lidze i zaczna sie wygrane i walka o 1 lige, przypomnijmy sobie mecze z Cracovia czy Arka w 2 lidze,po kilkanascie tysiecy ludzi...a Jezeli kiedys nasz klub zacznie funkcjonowac normalnie i jakims cudem zaczniemy walczyc o wyzsze lokaty niz teraz i bedziemy ogladac bardziej widowiskowo pilke to jestem pewien ze te 25tys bedzie za malo...za Begdasa Pogon-Legia 1:1 na meczu ponad 22tys a pod kasami kilka tysiecy a ile wogole zrezygnowalo z dojazdu 3 godziny przed meczem juz na sektorze...Jak juz budowac to minimum 40tys a nie betonowiec jak na Koronie i wydaje mi sie ze taki Nowoczesny stadion przyciagnie te 2-3tys ``kibicow`` wiecej,nowa infrastruktura,lepszy komfort ogladania itd. ...a co do Ptaka o ile sie nie myle kiedys w wywiadzie powiedzial ze to jego ostatnia proba z zawodnikami z Brazyli jezeli mu sie to nie uda to definitywnie wycofuje sie z futbolu
Stadion na 25tys. to zdecydowanie za malo, u nas jest bardzo duzy glod pilki jesli tylko pojawia sie jakies lepsze wyniki Pogon zacznie walczyc o lokate w pierwszej czworce na meczach znowu beda tlumy, nawet jak spadniemy do 2 ligi to po jakims czasie znowu beda przychodzic, bo nie sadze abysmy na dluzej zagoscili w 2 lidze i zaczna sie wygrane i walka o 1 lige, przypomnijmy sobie mecze z Cracovia czy Arka w 2 lidze,po kilkanascie tysiecy ludzi...a Jezeli kiedys nasz klub zacznie funkcjonowac normalnie i jakims cudem zaczniemy walczyc o wyzsze lokaty niz teraz i bedziemy ogladac bardziej widowiskowo pilke to jestem pewien ze te 25tys bedzie za malo...za Begdasa Pogon-Legia 1:1 na meczu ponad 22tys a pod kasami kilka tysiecy a ile wogole zrezygnowalo z dojazdu 3 godziny przed meczem juz na sektorze...Jak juz budowac to minimum 40tys a nie betonowiec jak na Koronie i wydaje mi sie ze taki Nowoczesny stadion przyciagnie te 2-3tys ``kibicow`` wiecej,nowa infrastruktura,lepszy komfort ogladania itd. ...a co do Ptaka o ile sie nie myle kiedys w wywiadzie powiedzial ze to jego ostatnia proba z zawodnikami z Brazyli jezeli mu sie to nie uda to definitywnie wycofuje sie z futbolu
Dla Przypomnienia:
Pogoń - Legia 1:1 (26.08.2000)
To były czasy a nie teraz po 2-3 tysiące ogląda tych kopaczy z Brazylii.
Ahh te czasy, gdy przychodzilo sie 6h przed meczem, az sie dziwie, ze to pamietam
Moze i jestem ''optymista, ktory sie w pale nei miesci' ale ja wierze i mam nadzieje. Co to za kibic, ktory nie wierzy w to, ze bedzie lepiej? hmm...
Pozatym aby byli ''lepsi'' kibice, musza byc i Ci ''gorsi'' jak to zwykles nazywac. Wiec chyba proste, ze nie kazdy czlowiek jest poswiecony swojemu klubowi, tak, zeby byc na kazdym meczu i zeby chodzic nawet na 4lige (Nie pochwalam tego, ale mysle, ze kazdy ma prawo chodzenia jak i nie kiedy mu sie podoba).
Jak myslisz czy na Barcelone przychodziloby wiecej kibicow w Premiera Division czy 3division[po sprzedarzy wszystkich znanych zawodnikow ofc i sciagnieciu 20polakow]? Odpowiadac, chyba nie musze.
Dlatego napisałem, że skłonny byłbym do większej liczby. Mi się marzy właśnie taki stadion na 35 - 40tys. ludzi, tylko, że zaraz pojawiły by się gadki architektów itd, że jest to nieopłacalne, że na mecze i tak komplety by nie chodziły. Ale tak jak mówisz, będą wyniki, sukcesy - będzie widownia i to nie mała (najbliższa data? 2 liga mecz z Cracovią - 20tys. i wiele wcześniejszych, jak choćby ta wymieniona przez Ciebie - 26.08.2000). U nas jest zapotrzebowanie na piłkę, na sukces, mamy potencjał, którego nie posiada wiele innych miast w Polsce. Trzeba zakładać, iż w końcu Ptaszek odfrunie i, że powrócą dobre czasy, trzeba myśleć, że będzie lepiej i Pogoń znów będzie walczyć w lidze - i pod tym kątem budować, bo inaczej nie ma to najmniejszego sensu.
Dla Przypomnienia:
Pogoń - Legia 1:1 (26.08.2000)
To były czasy a nie teraz po 2-3 tysiące ogląda tych kopaczy z Brazylii.
jesli macie ksiazke 55 lat pilki noznej w Pogońi Szczecin 1948-2003, to zajzyjcie na str 59. 70 lata - to bylo widowisko. co prawda Pogoń ulegla wtedy widzewowi 0-1, ale ile wiary......35 000!!!!
chyba bylo tak kiedys jeszcze na ruchu albo kims tam. tez 35 tys.
jesli macie ksiazke 55 lat pilki noznej w Pogońi Szczecin 1948-2003, to zajzyjcie na str 59. 70 lata - to bylo widowisko. co prawda Pogoń ulegla wtedy widzewowi 0-1, ale ile wiary......35 000!!!!
chyba bylo tak kiedys jeszcze na ruchu albo kims tam. tez 35 tys.
aż otworzyłem piekny widok nie powiem.. ludzie na dzisiejszym kiblu plotach, na dolnych konstelacjach jupiterów.. jakbyśmy mieli takie 'zadaszenie' jak teraz to pewnie i na nim by siedzieli
ale trzeba podkreślić że Pogoń była Szczecińska i miala wyniki (4 miejsce na zakończenie sezonu 82/83, a nie jak kolega poinformował: lata 70 )
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.