Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski Arena - 07/12/2006 21:08
Nie wiem dokladnie jaka jest polityka w klubie jesli chodzi o ten telebim,ale fakt faktem ze do tanich nie nalezal a jesli ma powstac to czy to sie wiaze z rezygnacja budowy stadionu?
bo na to wyglada
po2 mam nadzieje ze skoro taki drogi i jeden z najnowoczesnieszych telebimow ma stanac na stadionie - to przynajmniej nie bedzie odbiegal jakoscia od tego ktory znajduje sie chociazby na stadionie HSV czy S04.
skoro jest taki drogi to pewnie bedzie mozna na nim powtorki ogladac i ciekawsze akcje...w perfekcyjnej jakosci..tak sobie to wyobrazam
jak tak to ok,jak nie to nie rozumiem "inwestycji"
PS.tylko nie wiem po co inwestowac jakies pieniadze we wrak stadionu - nie rozumiem..
lepiej juz nie robic nic na tym "stadionie" a porzadnie wziac sie do pracy i zaczac myslec nad budowa nowego obiektu.
łachy nie robia;]
po to w koncu powstaje telebim aby byly sklady i ustawienie druzyny widoczne,aby mzona bylo zobaczyc powtorki bramek i ciekawsze akcje.,.
jak ma powstac i do niczego nie sluzyc to nie wiem o co chodzi;]
badzmy dobrej mysli ;D
Fajnie, że coś się buduje nowoczesnego na stadionie, który bardziej odstrasza, niż przyciąga, ale co to oznacza?
Koniec ewentualnych dywagacji na temat powstania nowego stadionu (w który notabene nie wierzę, lecz jest to niejako ku temu krok) i skoncentrowanie się na rozbudowie obecnego (wg mnie mniej opłacalnego wyjścia)?
Tłumaczyć tego wymogiem PZPNu, też nie można, bo po co instalować tablicę za 290 tys. - jedną z najnowocześniejszych w Polsce - jak można wznieść tańszą, a również spełniającą wymogi?
A może klub uważa, iż tablica będzie służyć na obecnym stadionie, dopóki nie powstanie nowy? I w późniejszym czasie będzie tam przetransportowana?
Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski Arena - 07/12/2006 23:37
Co do inwestycji to nie widze w tym nic zlego...a nawet od lat prosi sie nasz zegar o zmiane...a czy to jest takie bez sensu? Chyba zawsze bedzie mozna go zdemontowac i ewentualnie zainstalowac go na "nowym" stadionie jakby takowy powstal?
Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski Arena - 08/12/2006 08:54
No prosze tak czytalem wczesniej te zapowiedzi dotyczace budowy nowego telebimu z przymruzeniem oka a jednak sie wzieli do roboty,ktos moze juz sobie to dopisac do kontaale w artykule chyba chodzilo o podobny telebim do Belchatowa, bo Leczna dysponuje raczej biednym ``zegarem`` A co do powtorek kontrowersyjnych sytuacji raczej jest to niemozliwe, bo nie tylko PZPN tego zabrania ale takze Fifa i Uefa w niedawnym meczu LM Arsenal gral u siebie i doskonale bylo mozna to zauwazyc , Telebim znajdowal sie na praktycznie na wprost kamery i przez caly mecz byly wlaczone sklady druzyn...takze Panie Edyta Zart i Beata Kolodziejska nie popisaly sie jak i autorzy tekstu
Belchatow:
P.S Iw wydaje mi sie ze telebim powinien stac nad sektorem vip-owskim bylby widoczny dla wiekszej czesci kibicow..
Odp: Nowy stadion czy modernizacja Twardowski Arena - 08/12/2006 10:55
a co do Lecznej... to czy oni oprocz tego zegara nie maja przypadkiem na stadionie jeszcze telebimu, na ktorym puszczaja reklamy bo nie jestem tego pewien, ale zdaje mi sie ze taki telebim kiedys byl na tym stadionie...
Miejsce by sie znalazlo mozna by na przyklad zburzyc niepotrzebne budynki takie jak urzad miejski czy komenda policji a tak na serio to jesli mowa o unijnych funduszach na budowe stadionu to nie ma co marzyc ze przyjedzie z brukseli walizka pelna szmalu i bedzie OK dlatego ze unia nie da calej sumy ale tylko EWENTUALNIE jakos czesc a ja osobiscie nie widze mozliwosci sfinansowania nawet 10 czy 20 procent inwestycji w obecnych warunkach a kazda miernota polityczna obiecujaca chuj wie co niech lepiej zajmie sie szukaniem konkretow a nie pierdoleniem frazesow.
Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
Według tych planów nowy miejski stadion w Szczecinie byłby zbudowany z dala od centrum.
ciekawe gdzie...
jesli chodzi o to czy stadion ma byc w centrum czy nie to moim zdaniem jest to bez roznicy , wazne by byl nowoczesny zbudowany od podstaw.W Niemczech wiekszosc stadionow jest na obrzezach i nikomu tam to nie przeszkadza
osobiscie nie widze miejsca w centrum by mogl powstac stadion
Miejsce by sie znalazlo mozna by na przyklad zburzyc niepotrzebne budynki takie jak urzad miejski czy komenda policji a tak na serio to jesli mowa o unijnych funduszach na budowe stadionu to nie ma co marzyc ze przyjedzie z brukseli walizka pelna szmalu i bedzie OK dlatego ze unia nie da calej sumy ale tylko EWENTUALNIE jakos czesc a ja osobiscie nie widze mozliwosci sfinansowania nawet 10 czy 20 procent inwestycji w obecnych warunkach a kazda miernota polityczna obiecujaca chuj wie co niech lepiej zajmie sie szukaniem konkretow a nie pierdoleniem frazesow.
Zresztą to nie jest tak że unia da kase i heja budujemy stadion to długotrwała procedura o której decyduje komisa i trzeba mieć tzw. plecy aby ową kase dostać zresztą unia refunduje część danego obiektu sportowego więc najpierw trzeba mieć tą kase aby zacząć projekt aby wystartować z danym projektem trzeba najpierw go bardzo dobrze przygotować czyli plan zagospodorowania danego terenu, przekształcenie i wykup działki itd. a to potrafi oj długo trwać nie mówiąc już o zgromadzeniu środków potrzebnych na budowe . Bynajmiej trzeba ten pomysł ciągle lansować bo co nam pozostaje innego do roboty w tej materi, kto nie walczy ten nic nie ma
Sex alkohol mordobicie POGOŃ SZCZECIN ponad życie!!!
Co do umiejscowienia to miejsce dobre (ewentualnie tam gdzie nie ma trubyn). Na vipami troche dziwnie by było gdyż równoległe sektory by nie zobaczyły.. Zależy też jakiej wielkości będzie..
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
Według tych planów nowy miejski stadion w Szczecinie byłby zbudowany z dala od centrum.
ciekawe gdzie...
jesli chodzi o to czy stadion ma byc w centrum czy nie to moim zdaniem jest to bez roznicy , wazne by byl nowoczesny zbudowany od podstaw.W Niemczech wiekszosc stadionow jest na obrzezach i nikomu tam to nie przeszkadza
osobiscie nie widze miejsca w centrum by mogl powstac stadion
Racja. Jak jechalem do berlina na herthe to do olymiastadion musialem przejechac cale miasto( jechalem ok. 4 godz.), bo stadion byl na drugim koncu berlina. Tak nas prowadzilo to urzadzenie( nie wiem jak sie pisze, mowi sie: dżipies).
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.